web analytics
...

Appelcider azijn

222365175ea93ac198d015224fd8d15d via Angel-WingsAppelcider azijn

Waarschijnlijk kan in de meeste huishoudens tegenwoordig een fles azijn in elke keukenkast worden geplaatst, aangezien azijn een geliefd huishoudelijk artikel is geworden. Alleen al de geur ervan roept herinneringen op aan het plezier van het verven van paaseieren, omdat de hardgekookte eieren die in azijn zijn gedoopt hun kleur beter behouden. Het is misschien wel het oudste genezende huismiddeltje, dat in de oudheid door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren als antibioticum en antisepticum werd gebruikt. Een vroege Assyrische medische tekst beschrijft een toepassing van azijn om oorpijn te behandelen. In bijbelse tijden werd het gebruikt om wonden en besmettelijke zweren te verzorgen. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog werd azijn gecrediteerd voor het redden van het leven van duizenden soldaten, routinematig toegepast als een ontsmettingsmiddel op wonden.

De Edgar Cayce-lezingen vermelden appelciderazijn in meer dan honderd documenten, en bevelen het aan als een toepassing voor lokale massages en packs (vaak gecombineerd met zout ), voor zonnebrand, in baden en als ingrediënt in een haarspoeling (één lezing). Bijna vijftig metingen waarschuwen tegen inname in de voeding, in tegenstelling tot het veelvuldige gebruik als specerij voor salades, als hulpmiddel bij het afvallen en als alkalisch middel voor het lichaam. Toch claimen enthousiastelingen een lange lijst van kwalen die naar verluidt kunnen worden genezen of voorkomen door intern appelciderazijn in te nemen.

Het maken van azijn

In wezen is azijn bedorven wijn, hoogstwaarschijnlijk per ongeluk ontdekt ongeveer tienduizend jaar geleden rond de tijd dat wijn werd ontdekt. De oorsprong van het woord kan Frans zijn: vinaigre ( vin – wijn; aigre– zuur). Technisch gezien is het een zure vloeistof die wordt gemaakt van de meeste lichtzoete of alcoholische dranken, zoals wijn, cider of bier, hoewel gezondheidsvoordelen meestal verband houden met azijn gemaakt van appelcider. Vroeger had het ingewikkelde proces van het verzuren van appelcider tot azijn vaak een magische ondertoon. Een klein micro-organisme, de azijnbacil, produceert echter wat bekend staat als een “azijnzuurfermentatie”, waardoor water en azijnzuur ontstaan, die azijn zijn karakteristieke zure smaak geven. Er zijn twee afzonderlijke en verschillende fermentatieprocessen nodig om azijn te maken. In de eerste wordt suiker veranderd in alcohol en in de tweede wordt alcohol veranderd in azijnzuur. Men dacht dat dit proces een speciaal genezend vermogen aan het eindproduct verleende, vandaar dat het traditioneel wordt gebruikt als een blijvend gezondheidsremedie.

Lees ook:   Europese top pathologen zeggen dat niemand aan Covid-19 is gestorven

Toepassingen

Verschillende representatieve uittreksels uit de Cayce-metingen getuigen van het veelvuldige gebruik ervan.

 • Als pak (meestal met zout ) voor pijnlijke verrekkingen, verstuikingen, ter voorbereiding op osteopathische aanpassingen, of om spanning te verlichten:
  “…Breng de zware zoutpakketten aan, besprenkeld of bevochtigd met pure appelazijn . De reactie van dit zuur met het natriumchloride [keukenzout] is om het systeem uit de klieren en uit het zachte weefsel van het lichaam die vergiften te produceren in de vorm van zweet…” (Cayce)
 • Als lokale massage voor gewrichtspijn, gespannen of gescheurde ligamenten en spieren, om vochtophoping aan de uiteinden van gebroken botten (Cayce) te helpen oplossen of om gekneusde pezen te versterken (Cayce):
  “Gebruik het zout en de azijn als een massage over de heup , langs de heupzenuw en onder de knie. Dit zou minstens een of twee keer per dag worden gedaan; gebruik geen verzadigde oplossing, maar bevochtig het zout liever met de azijn, zie je? en gebruik alleen appelazijn , niet dat wat synthetisch is gemaakt.” (Cayce)
 • Voor zonnebrand:
  “(V) Is er een speciale combinatie die moet worden gebruikt om ernstige gevolgen van zonnebrand te voorkomen?
  (A) Er is niets beter dan pure, pure appelazijn !” (Cayce)
 • In badwater:
  “… baad de heupen en [schaam] met water dat azijn en zout bevat, niet te sterk maar net genoeg om het lichaam te versterken van de overbelaste toestand van het systeem [vulvitis]…” (Cayce)

Dieet restricties

De Cayce-metingen adviseren consequent om geen azijn op rauwe salades te doen of voedsel te eten dat gekruid of ingeblikt is met azijn, en vermijd dus sterk gekruid voedsel of voedsel dat met azijn is behandeld, zoals augurken en ingelegde bieten of wortelen. “Want de basis van zo’n zuur is niet goed in het lichaam-structurele krachten.” (Cayce) Bij sommige mensen was azijn irriterend voor de spijsvertering of veroorzaakte het een te hoge zuurgraad in de maag. De meeste van deze uittreksels stellen echter eenvoudigweg om het te vermijden, zonder specifieke reden. “Nooit bereidingen, zoals salades, met azijn – tenzij wijnazijn wordt gebruikt”, kreeg een persoon (Cayce) te horen. Natuurlijk had een aantal van deze mensen gezondheidsproblemen die mogelijk verergerd zouden kunnen worden door het innemen van azijn. Toch blijft het een stabiele stof en een vaste waarde in de keukenkast.

Lees ook:   Ebola hoax virus in vaccin? WaT???

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!