web analytics
11:11 Dubbele getallen
Edgar-CayceGezondheid & Uiterlijk

Zure reflux en brandend maagzuur

6fa62eb4c12c70a775120bd711b89ad3 AnGel-WinGs.nlZure reflux en brandend maagzuur

Zure reflux en gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) zijn vrijwel synoniem van aard, hun meest herkenbare symptoom is brandend maagzuur. Er zijn ook andere symptomen, zoals een zure smaak in de mond of zuur boeren, een aanhoudende droge hoest, een zere keel in de ochtend, heesheid, slapeloosheid en meer. GERD is een aandoening waarbij de onderste slokdarmsfincter, die functioneert om de gevoelige bekleding van de slokdarm te beschermen tegen de zeer zure maagsappen van de maag, om de een of andere reden is verzwakt. Wat er dan gebeurt, is dat de maagsappen langs de sluitspier kunnen komen en het delicate slijmvlies van de slokdarm kunnen beschadigen. Na verloop van tijd kan dit ontstekingen en littekenweefsel veroorzaken, en als het ernstig en langdurig is, is het bekend als een primaire oorzaak van slokdarmkanker.

Traditionele medische behandeling omvat veranderingen in het dieet, het gebruik van antacida en twee farmacologische benaderingen: H2-antagonisten (zoals Zantac) en protonpompremmers, PPI’s (zoals Prilosec). Er is een nieuwe en levensvatbare medische procedure, de Stretta-procedure, die kan helpen de afhankelijkheid van PPI’s te verminderen.

(Denk bij brandend maagzuur aan alles wat je hebt gegeten of gedronken, denk aan de olie waarin iets gemaakt is, m.n zonnebloemolie veroorzaakt zuurbranden, of zware thee, bv de standaard pickwickthee veroorzaakt ook vaak zuurbranden, het zijn vaak hele simpele dingen die dit veroorzaken en het is dus beter de oorzaak op te zoeken dan om tabletten te slikken die niets helpen, alleen het effect van zuurbranden wat tegengaan, maar niet de oorzaak!)

Het Cayce-perspectief

Hoewel Cayce de term GERD niet gebruikte , identificeerden veel van de mensen die bij hem kwamen voor een lezing duidelijk GERD-achtige symptomen, met zinnen als “aanhoudende oprispingen”, “branderig gevoel”, “sluitspierreacties” en “gasophopingen in de twaalfvingerige darm.” Het is niet verwonderlijk dat de Cayce-metingen veel interessante en natuurlijke remedies bieden voor mensen die aan deze fysiologische problemen lijden. Zoals altijd zijn de suggesties van Cayce aan de persoon die hulp zoekt sterk geïndividualiseerd. Er is echter een gemeenschappelijke noemer tussen veel van deze lezingen, evenals herhaling van verschillende belangrijke remedies. De suggesties van Cayce worden hier gepresenteerd en kunnen worden aangepast aan individuele behoeften.

Lees ook eens:  Komt de "dodelijke griep" uit Georgië in het biolab van de VS?

De gemeenschappelijke noemer

Het algemene perspectief dat Cayce presenteert, is dat GERD-achtige ziekte niet geïsoleerd is in het bovenste deel van de maag / sluitspier, maar systemisch van aard is. Cayce stelt: “Nu, deze toestanden, zoals we ontdekken, kunnen worden verlicht, zal het lichaam die toestanden uitvoeren die het systeem de noodzakelijke reacties voor het lichaam zullen brengen om die aandoeningen te verlichten die ze veroorzaken, waardoor die in het lichaam worden verminderd.” het systeem en het opbouwen van die dingen die nodig zijn om evenwicht en een goede coördinatie door het lichaam te creëren.” In een andere lezing is hij heel duidelijk dat de situatie die voortkomt uit GERD-achtige symptomen het geheel belast van het spijsverteringsstelsel, met de nadruk in deze lezing en verschillende andere op de impact die spijsverteringsstoornissen kunnen hebben op de nieren. Het is duidelijk dat hij het balanceren van het hele systeem aanmoedigt, zodat het resultaat op lange termijn een vermindering of eliminatie van de symptomen zal zijn.

Specifieke remedies voor brandend maagzuur, zure reflux en GERD

Eetpatroon

Cayce’s suggesties met betrekking tot voeding (zoals meer dan 70 jaar geleden gepresenteerd) waren voorspellend voor wat de moderne medische wetenschap aanbeveelt. “Niet teveel rood vlees. Niet teveel wit brood (vergeet niet dat bruinbrood nog niet zo bekend was, en in die tijd nog zuiver, tegenwoordig zit daar ook vaak weer rommel in). Niet te grote hoeveelheden zetmeel, hoewel dit een deel van het dieet zou moeten zijn. Laat ten minste zeventig procent van het dieet te allen tijde bestaan ​​uit alkalisch reagerende voedingsmiddelen .” (Cayce) Andere lezingen waarschuwden voor de negatieve effecten van gefrituurd voedsel en onjuiste combinatie van voedsel, zoals ontbijtgranen en citrusvruchtensap bij dezelfde maaltijd. Eén lezing suggereerde dat ten minste één maaltijd per dag volledig rauw moet zijn, een concept waar veel voedingsdeskundigen tegenwoordig voor pleiten.

Lees ook eens:  Zagen mensen er vroeger ouder uit?

Thee

Volgens Cayce werkt Elm of Yellow [American] Saffron thee samen met de maagsappen om het branderige gevoel te verlichten. Hij stelde voor om dergelijke thee met een matige frequentie te drinken. Niet te vaak dus.

Amandelen

Hoewel er geen directe verwijzing lijkt te zijn naar amandelen als tegengif voor brandend maagzuur, staat Cayce wel toe dat noten een onderdeel van het juiste dieet kunnen zijn wanneer ze aan dergelijke symptomen lijden. Interessant is dat Dr. Harold Reilly in The Handbook for Health Through Drugless Therapy verwijst naar een onderzoek uitgevoerd door de onderzoeksafdeling van het Rothschild Municipal Hospital in Haifa (Medical Tribune, 27 maart 1969), dat werd ingegeven door een observatie dat zware rokers in landen in het Midden-Oosten wordt vaak op amandelen gekauwd om brandend maagzuur en maagpijn te verlichten. Wat ze meldden was dat gepelde, zoete, gedroogde amandelen een effectieve verlichting zijn van brandend maagzuur en maagzweren. (Volgens mij pleitte Cayce ook voor amandelen zonder velletje daar zou blauwzuur in zitten oid)

Eno Zouten

Eno-zouten worden meer dan 300 keer genoemd in de Cayce-metingen (en dat is vaak). Eno Salts is een antacidum op basis van fruit. Cayce raadde vaak aan om ’s ochtends, voor het ontbijt, een theelepel Eno-zouten in te nemen in 6 oz. van water. Een aanbevolen routine was om Eno Salts een week in te nemen en dan ongeveer 5 dagen te laten staan; neem dan een druppel Atomidine in een half glas water voor elke maaltijd gedurende een week, laat het een paar dagen staan ​​en herhaal dan de Eno Salts. Voor brandend maagzuur zou dit een goede routine zijn om gedurende 3 tot 4 weken te proberen, om te zien welk resultaat het kan hebben op symptomen van brandend maagzuur.*

Lees ook eens:  Sporten met een verkoudheid, kan dat?

Olijfolie

“Neem slechts een slok, 😮 ( moet je wel hele goede nemen! De meeste oliijfolieën in de supermarkt zijn voor de helft voorzien van zonnebloemolie, de oplichters!)  zelfs geen halve theelepel, zodat er niet alleen activiteit is op de klieren van het spijsverteringsstelsel, maar ook op de speekselklieren en via de slokdarm, het hart en de hele maag, door de reactie van de ABSORPTIE van hetzelfde, zonder storend te worden voor het systeem.” (Cayce)

Alcaroïde

Alcaroid wordt vaak aanbevolen als tegengif na de maaltijd en is niet langer op de markt. Het hebben van een standaard, natuurlijk, vrij verkrijgbare antacidum bij de hand voor elk moment dat zuur-reflux-gerelateerd ongemak wordt ervaren, kan een goede vervanging zijn voor dit product. Of de hierboven genoemde amandelremedie kan effectief zijn.

Wat goed werkt is warme melk met anijs.
Vroeger had je anijsblokje die je zo kon eten die werkten ook erg goed, tegenwoordig zijn die helaas niet meer te koop.
Het is beter dan een rennie bv.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥