web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Bevat uw favoriete voedsel chitine, een stof die is afgeleid van de exoskeletten van INSECTEN?

9bf3246deab8c8ba9d794ef9c5b0e88b AnGel-WinGs.nl

Buiten het medeweten van de meesten, verbergt een plastic-achtige substantie afkomstig uit de natuur zich in allerlei soorten voedsel. En omdat het geen label heeft, kan het moeilijk zijn om het te vermijden, tenzij je weet waar je moet kijken.

Chitine, een lineair polymeer van N-acetylglucosamine, zou het meest voorkomende aminopolysaccharidepolymeer in de natuur zijn. Het is een veelgebruikt voedingsadditief na de oogst dat, geloof het of niet, is afgeleid van de exoskeletten van schaaldieren, insecten en de celwanden van schimmels.
Je zou niet weten dat het er is, maar chitine, of chitosan, wordt over groenten en fruit gesmeerd als een beschermende laag om hun houdbaarheid te verlengen. Het wordt ook gebruikt op eieren, vlees en in zuivelproducten (gerelateerd: de machthebbers willen dat we allemaal niet alleen chitine eten, maar hele insecten).
Voor de oogst wordt chitosan bijvoorbeeld verspreid rond artisjokzaden, wat het ontkiemen kunstmatig gemakkelijker maakt – wat meer winst betekent voor voedingsbedrijven. De van insecten afgeleide verbinding wordt ook gebruikt om de groei van het wortelstelsel te versnellen – opnieuw voor snellere en meer winstgevende oogsten.
“Sojazaden bedekt met chitosan hadden anti-voedende effecten en beschermden tegen verschillende insectenplagen, en het coaten van rijstzaden versterkte het antischimmeleffect, stimuleerde de groei van het zaaigoed, verbeterde het wortelstelsel en verhoogde de gewasopbrengst”, leggen rapporten uit.
“Tomatenzaden bedekt met chitosan resulteerden in resistentie tegen infecties door het induceren van afweermechanismen van planten. Kikkererwtenzaden behandeld met chitosan-zilver nanodeeltjes bevorderden kieming en verhoogde biomassa, chlorofyl, carotenoïden en eiwitgehaltes, evenals amylase-activiteit en afweer-enzymactiviteiten. Soortgelijke effecten werden aangetoond in maïszaden bedekt met Cu / chitosan-nanodeeltjes.”

Lees ook eens:  Gratis drugs voor de gevangenis tijdens corona...

Chitine is vergelijkbaar met plastic en zit in je eten

In voedselverpakkingen worden op dezelfde manier chitine en op chitosan gebaseerde materialen gebruikt om de houdbaarheid te verlengen en te beschermen tegen voedselbederf en vergiftiging.
“Materialen op basis van chitosan hebben een voedsel conserverende antioxidantactiviteit en filmvormend vermogen, wat de productie van transparante folies en zakken mogelijk maakt”, voegen rapporten toe.
“Door chitine en cellulose te combineren, kunnen fabrikanten een duurzame, natuurlijke film genereren.”
Net als PET (polyethyleentereftalaat), een veelgebruikt plastic materiaal dat wordt gebruikt in drankflessen en containers, is chitine iets dat niet per se goed is om te eten. Zou je tenslotte PET eten? Natuurlijk niet.

De voedingsindustrie synthetiseert het ook in wat bekend staat als microkristallijn chitine (MCC), dat de smaak en smaak in voedingsmiddelen kunstmatig verbetert. Het wordt ook gebruikt om vlees er veel langer rood uit te laten zien dan normaal, of in zeevruchten om te voorkomen dat het oud en ranzig gaat ruiken.
Chitine wordt zelfs op kleding gespoten om antimicrobiële bescherming te bieden, maar ook in textiel om te voorkomen dat het breekt tijdens het weefproces. En nogmaals, het is niet gelabeld .
Omdat het vergelijkbaar is met plastic, wordt chitine ook

a82dd025adc456d9d36779a3aaeef6ff AnGel-WinGs.nl

 

als bindmiddel voor kleurstoffen en lijmen, papieren weefsels, absorberende pads, hygiëneproducten en tissues gebruikt worden.
In de geneeskunde wordt chitine vaak in het geheim toegevoegd om het cholesterolgehalte van patiënten te verlagen door het uit het spijsverteringsstelsel te ‘dweilen’. De consumptie van chitine vermindert ook de efficiëntie van de cholesterolabsorptie.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cholesterol eigenlijk geen slechte zaak. Wanneer iemands lichaam wordt geplaagd door systemische ontstekingen, kan cholesterol zich nestelen in de slagaders, wat leidt tot gezondheidsproblemen, maar dit is niet de schuld van cholesterol zelf.
Cholesterol is een noodzakelijke bouwsteen van de hersenen. Zonder dat zouden onze hersenen verhongeren. Het is een ontsteking die ervoor zorgt dat cholesterol schadelijk is, omdat het lichaam gewoon cholesterol gebruikt om te proberen de resulterende cardiovasculaire schade te herstellen.
De consumptie van chitine kan de opname van cholesterol door het lichaam en het bestaande cholesterolgehalte remmen. In deze hoedanigheid functioneert het net als een statinegeneesmiddel – en miljoenen mensen eten het, dragen het en nemen er medicijnen mee zonder het zelfs maar te weten.

Lees ook eens:  Overleg EU, Rutte niet uitgenodigd...

Als je dit verhaal met plezier hebt gelezen, kun je er meer vinden op FoodScience.news.

Bron
https://www.newstarget.com/2022-10-25-food-chitin-substance-derived-exoskeletons-insects.html

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥