...
Gezondheid & Uiterlijk

Ik eet en word niet dik: voedsel dat moet worden opgegeven met de leeftijd

Ik eet en word niet dik: voedsel dat moet worden opgegeven met de leeftijd

Waarom hoe ouder iemand is, hoe meer hij ziek wordt? En zelfs op die leeftijd, wanneer het nog verre van echte ouderdom is? En waarom wordt overgewicht in de loop der jaren de norm? Een van de redenen is het gebruik van “verkeerde” voedingsmiddelen.

Fatale veranderingen
Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat mensen die op 20-jarige leeftijd slank waren, vaak vervagen tegen de leeftijd van 30-40, hun figuur verandert niet ten goede. En na 50 heeft minstens de helft last van obesitas, of zelfs obesitas. Tegelijkertijd kunnen ze ongeveer dezelfde levensstijl blijven leiden als in hun jeugd, ze eten bijvoorbeeld hetzelfde voedsel dat ze op hun twintigste aten.

Hier is de hond begraven! In de adolescentie is de stofwisseling sneller, we bewegen meer, calorieën verbranden snel. Daarom “glijdt” voor de meesten van ons een fluitje van een cent zonder een spoor achter te laten. En als we extra kilo’s aankomen, is het voldoende om een ​​paar dagen op dieet te blijven, en ze zullen worden afgeworpen.

Op 30-jarige leeftijd vertraagt ​​de stofwisseling merkbaar. Het is de moeite waard om jezelf iets “extra’s” te gunnen, omdat overtollig gewicht onmiddellijk wordt afgezet. Het kost veel moeite om fit te blijven. Degenen die na deze leeftijd slank blijven, eten meestal een gezond dieet en sporten regelmatig of bezoeken de sportschool. De rest wordt onvermijdelijk dik, vooral als ze een zittend leven leiden.

En waar komen verschillende zweren vandaan? Door de jaren heen accumuleren cellen in ons lichaam mutaties en beginnen ze niet goed meer te functioneren. En nogmaals, het voedsel dat we eten draagt ​​daar aan bij.

“Verboden” producten

Dus, volgens Amerikaanse voedingsdeskundigen, moet je na 30 jaar gefrituurd vlees met een korst en chips opgeven, omdat ze kankerverwekkende componenten bevatten. Wit brood en gebak voegen extra calorieën toe. Ingeblikt fruit en allerlei soorten sauzen belasten de maag en darmen te veel.

Lees ook:   Nieuwe prik door slecht werkend DTP-vaccin

Het drinken van alcohol, vooral in overmatige hoeveelheden, kan slapeloosheid veroorzaken. Ook hebben alcoholliefhebbers een verminderde huidelasticiteit en kunnen vroege rimpels verschijnen.

U mag niet in uw dieet en favoriete gearomatiseerde yoghurt opnemen. Dit is helemaal geen gezond voedingsproduct, en er zit niet minder suiker in dan in hetzelfde ijs. Suikerhoudende koolzuurhoudende dranken behoren ook tot de “taboe”-producten. Feit is dat ze bijna allemaal kleurstoffen bevatten die kankerverwekkende eigenschappen kunnen hebben. Bovendien bevatten ze veel suiker.

Snoepjes voor degenen die al ouder zijn dan 30 moeten over het algemeen tot een minimum worden geconsumeerd. Publicist Dana Lee Smith schrijft:

“Overtollige suiker veroorzaakt de afgifte van grote hoeveelheden insuline. Insuline blokkeert op zijn beurt de toegang van bijna alle aminozuren in de hersenen, behalve tryptofaan, dat wordt omgezet in serotonine en melatonine, het slaaphormoon. Als gevolg hiervan kan te veel snoep eten stort je in een echte koolhydraatcoma.”

Wat op te nemen in het dieet?

Natuurlijk zijn fruit, groenten, kruiden, noten, magere vis, voedingsmiddelen die bepaalde vitamines en micro-elementen bevatten, op elke leeftijd nuttig.

Er zijn verschillende meningen van experts over koffie. Sommigen zijn van mening dat het gebruik van deze drank moet worden beperkt, vooral voor ouderen. Anderen zijn ervan overtuigd dat koffie stoffen bevat die beschermen tegen het ontstaan ​​van hart- en vaatziekten, dementie en zelfs kanker.

In ieder geval is het in de loop der jaren aan te raden om je voedingspatroon te herzien en te beslissen wat ervan moet worden verwijderd, en wat moet worden overgelaten of toegevoegd.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button