web analytics

Wie wordt vernietigd door “Pandora’s dossier” – lijsten, meningen, conclusies

Het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) heeft het Pandora Dossier gepubliceerd over de betrokkenheid van wereldleiders bij bekende offshore-projecten. Het media-effect bleek lager dan verwacht en de inhoudelijke kant laat te wensen over.

Wie wordt vernietigd door “Pandora’s dossier” – lijsten, meningen, conclusies
Ongeveer een jaar geleden gaf een anonieme bron het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) drie terabytes aan gegevens over de eigenaren van 30.000 offshore-bedrijven.

Het Pandora Dossier werd op 3 oktober uitgebracht. Het lek is naar verluidt mogelijk gemaakt door een datalek van het lokale registratiebedrijf Mossack Fonseca.

Deskundigen zeggen unaniem dat ze niets luids, sensationeels hebben gezien in de onthulling van Russische begunstigden van offshore-bedrijven van de Britse Maagdeneilanden door Pandora.

Eigenlijk is er niets om je over te verbazen. Zoals de “Tolk” opmerkte, is het algemeen bekend dat elk lid van de “100 duizend hogere families” een buitenlandse offshore heeft. Vaak ook het burgerschap van het “agressieve NAVO-land”.

Tegenwoordig is ongeveer 95% van alle grote eigendommen in Rusland offshore geregistreerd , dat wil zeggen, de jure behoren al deze putten en mijnen niet eens tot de Russische Federatie, hoewel ze zich in ons land bevinden.

Volgens Pandora-papieren bevat het document de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky . Al is nu al duidelijk dat deze publicatie geen gevolgen zal hebben.

De ‘eigenaren van het Sovjetland’ zullen alles wat mogelijk is (en dat mag vaak niet) uit hun land naar het ‘verdomde Westen’ blijven slepen. Hiervoor braken ze de Sovjet-Unie en gingen ze het globalisme in als junior partners.

Lees ook:   Narcistische politici

“Dus dit is allemaal routine. We hebben ermee geleefd en zullen ermee leven”, vatten de experts samen.

Wat de “boyars” betreft, bevat de lijst met name de volgende voormalige en huidige Russische parlementsleden, evenals hun familieleden:

Staatsdoema-afgevaardigde van de SR Alexey Chepa ,
Verenigd Rusland lid Grigory Yenikeev ,
ex-plaatsvervanger van de Wetgevende Vergadering van Sverdlovsk van Verenigd Rusland Igor Kovpak ,
Accountant van de Rekenkamer van de Russische Federatie, Verenigd Rusland Sergei Mamedov ,
zijn collega’s Oleg Tkach ,
Nikolaj Petrunin ,
Vladislav Reznik ,
Maria Kopt-Golushko ,
Inga Arshba (dochter van de plaatsvervanger van de Doema van het Verenigd Rusland Otari Arshba )
en Vladimir Skoch .
Ook in het “dossier” zijn er vertegenwoordigers van het staatsbedrijf “Rostec”, de administratie van het Kremlin – hoewel niet zijzelf, maar leden van hun families.

Bij deze gelegenheid zei de voormalige Amerikaanse inlichtingenofficier Snowden dat, ondanks de datalekken, offshore-bedrijven ze blijven verzamelen in databases en “Niet samenvoegen”-stickers ophangen.

De Dozhd (erkend als buitenlandse agent) heeft al gesproken over het moment dat de offshore-bedrijven van Zelensky en zijn zakenpartners Sergei en Boris Shefirov sinds 2012 $ 40 miljoen hebben ontvangen van bedrijven die gelieerd zijn aan de oligarch Igor Kolomoisky.

Ook buitenlandse politici zijn betrokken.

Zo maakte Andrei Babis , die sinds 2017 premier van Tsjechië is, in 2009 22 miljoen dollar over op de rekeningen van een aantal offshorebedrijven om in het geheim een ​​herenhuis aan de Franse Rivièra te kopen.

En de koning van Jordanië, Abdullah II bin al-Hussein, verwierf via offshores onroerend goed in het VK en de Verenigde Staten voor meer dan $ 100 miljoen. Het echtpaar Blair bespaarde het VK £ 312.000 ($ 422.000) aan zegelrecht op het kantoor in Londen.

Lees ook:   Wat de mens aan het doen is met het klimaat...

Het project “Politjoystick” merkte op dat de samenstelling van de persoonlijkheden verstandig was gekozen. Deze media-inworp is zeker een spelletje Britt. “Het is gelaagd, lang en verdient respect, maar we verdienen ook ons ​​respect, simpelweg omdat het zonder ons niet bestaat”, sneren analisten.

Het totaal aantal dossierdossiers bedraagt ​​12 miljoen. Volgens de auteurs van het Mediatekhnolog-kanaal was de opname van Zelensky in de lijsten bedoeld om te voorkomen dat hij een tweede termijn zou dienen.

Volgens de beruchte Pandora hebben Volodymyr Zelenskyy en zijn broers Shefir een offshorebedrijf geregistreerd, waarvan het hoofd van de SBU de trusteigenaar is. “Hoe snel worden acteurs echte politici”, lachen de experts.

Al deze 12 miljoen dossiers die van de CIA zijn ontvangen (daarom bevatten de documenten geen belangrijke gegevens over grote politici uit de Verenigde Staten) zijn dus zeker niet het grootste onderzoek, wat deze publicaties zeker niet zijn. Er is daar niets, wat Navalny’s team ook uitsprak – en zou zijn doorgegaan als de leiderstermijn er niet was geweest.

“Een natuurlijke vraag rijst:” Dus wat? Wie moet verrast worden door de gepubliceerde gegevens? Had iemand verwacht dat mensen in hoge functies een gemiddeld leven zouden moeten leiden?”, vragen analisten sarcastisch.

De auteur van het Telegram-kanaal “Purely for Fixation” was van mening dat in het document pure fictie over dezelfde Ernst was geschreven. Men krijgt de indruk dat dit niet eens “onderzoeksjournalistiek” is, maar een banale aanklacht van jaloerse mensen. In WikiLeaks, de wereldstandaard “onderzoeksjournalistiek” , zijn er vele malen meer ondersteunende documenten geweest.

Blijkbaar is Pandora Papers een media-uitlaat van een grote herverdeling van offshore-bedrijven op de wereldmarkt . In dit geval is er sprake van een gerichte deanonimisering van het geabsorbeerde of gedumpte uit de offshore markt.

Lees ook:   De regering, het zegt - doet - weinig

“De politieke gevolgen van deze opstopping zijn alleen mogelijk in landen waar er een strakke externe controle is vanuit de Verenigde Staten of Groot-Brittannië. Al de rest (inclusief, vreemd genoeg, Zelensky) zal deze” offshore-invallen gemakkelijk kunnen afweren “, concluderen de experts .

Om eerlijk te zijn, lijkt het erg op een speciale noodagenda-instelling in de media door de meest onbeschofte handmatige bediening.

“Iedereen herinnert zich natuurlijk wat er nog in de doos van Pandora zat, toen bijna alle aardse problemen uit haar ontsnapten en ze eindelijk de deksel dichtsloeg? Valse hoop, dat is wat”, concluderen de analisten.

Bron

Ja moet jij eens doen…
Natuurlijk doen zij dat… omdat het kan…handig wel als je je eigen wetten maakt! Ook in NL uiteraard!

https://www.trouw.nl/economie/12-miljoen-documenten-600-journalisten-in-115-landen-dit-zijn-de-pandora-papers~b01b2015/

Gerelateerde artikelen

Back to top button