...

20 oktober 2021

 

College over gezondheid: Wat u niet mag weten over uw gezondheid – Complete presentatie

We geven met z’n allen ruim € 100 miljard uit aan de gezondheidszorg, maar de statistieken laten zien dan maar liefst 57% van de Nederlanders een of meer chronische aandoeningen heeft. Wat gaat er mis en wat kunnen we er aan doen? Deze presentatie richt zich op gezondheid en wat er nodig is om gezond te worden en te blijven. Om goede gezondheid te bereiken is allereerst inzicht vereist in onze huidige reguliere gezondheidszorg en haar resultaten op basis van het onderdrukken van symptomen.
Twee specifieke voorbeelden (aderverkalking en ADHD) tonen de reguliere medische aanpak en hoe het, met begrip van de onderliggende oorzaak, ook aangepakt zou kunnen worden. Ook wordt inzicht gegeven in waarom vitaminen onderdrukt worden en welke gevestigde belangen daar achter zitten. Het doel is duidelijk te maken dat we naar een nieuwe gezondheidszorg zouden moeten, die gebaseerd is op moderne wetenschap, preventie en het vaststellen en aanpakken van de oorzaak van een ziekte of een suboptimale gezondheid.
————————-
Voorstellen van drs. Nick van Ruiten: Nick heeft geneeskunde gestudeerd in Antwerpen en Rotterdam. Omdat hij het vak als arts uiteindelijk niet zag zitten heeft hij aansluitend met succes een bedrijfskunde opleiding (MBA) gevolgd. Vervolgens heeft hij een zestal jaren als management consultant gewerkt voor de Boston Consulting Group. Door zijn interesse in de werking van het menselijk lichaam kwam hij toch weer in de medische industrie terecht en met name in het gebied van hoogtechnologische actieve medische implantaten. Met de tijd begon hij zich meer en meer te realiseren dat de gezondheidszorg anders moest en kon.
Op basis van deze nieuwe inzichten startte hij het bedrijf Free Choice met als doel mensen te helpen om hun gezondheid te behouden of te herstellen.
————————-
DE VERSCHILLENDE HOOFDSTUKKEN:
1. Wat is er aan de hand met onze gezondheidszorg? – Hoeveel geven wij jaarlijks uit aan onze ‘gezondheidszorg’? – Wat levert deze jaarlijkse investering op? – Wat ligt ten grondslag aan de vele chronische zieken? https://youtu.be/6qT7insy0C0
2a. Symptoombehandeling of oorzaak aanpakken? Voorbeeld: Aderverkalking – Wat is de reguliere behandeling? – Waarom is cholesterol van levensbelang? – Wat doen cholesterolverlagers? – Wat is aderverkalking? – Welke rol speelt collageen?
2b. Symptoombehandeling of oorzaak aanpakken? Voorbeeld: ADHD – Wat is de reguliere behandeling? – Hoe wordt diagnose gesteld? – Wat zijn mogelijke oorzaken? – Wat doet ADHD-medicatie? https://youtu.be/tNA7dHiBNVE
3. Hoe kan dat nou toch? – Waarom ligt focus van arts op bestrijden van symptomen? – In welke situaties zijn artsen vooral belangrijk? – En in welke situaties zijn ze minder effectief? https://youtu.be/F0sJY7h5fpE
4. Hoe blijven we een leven lang gezond? – Wat is de bouwsteen van ons lichaam? – Wat is er nodig om gezond te blijven? https://youtu.be/XXMVYsnRehw
5. Het belang van vitaminen en mineralen – Hoeveel vitaminen en mineralen zitten er nog in onze groenten en fruit? – Wat zijn de oorzaken van de teruggelopen kwaliteit? – Welke restricties zijn er op vitaminen? https://youtu.be/_FubmXUHZic
6. Waarom worden vitaminen tegengewerkt? – Welke rol speelt de chemische industrie op het gebied van vitaminen?
– Welke voordelen zijn er te behalen met vitaminen? https://youtu.be/dGRP0oxT024

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Spierpijnen, hoofdpijn etc en kou

Gerelateerde berichten