web analytics
11:11 Dubbele getallen

De meeste sterfgevallen door diabetes, hartziekten en Alzheimer, gecategoriseerd als ‘Covid’-sterfgevallen (VK)

medical equipment medicine syringe 7bee50ed5e65577204ce533d0c96481e AnGel-WinGs.nl

Volgens professor Evidence Based Medicine aan Oxford Dr. Carl Heneghan, die ook een spoedarts is, werden de meeste sterfgevallen door diabetes, hartaandoeningen en alzheimer gecategoriseerd als COVID-sterfgevallen.

En zijn ze daadwerkelijk het gevolg van COVID? Waarom is deze pandemie met zoveel controverse omgeven? Waarom slagen de reguliere media er niet in om passende gesprekken te voeren over ‘controversieel’ bewijsmateriaal / meningen?

 Dr. Carl Heneghan heeft een interessante kijk op de pandemie, hij is niet alleen hoogleraar evidence-based medicine aan de universiteit van Oxford, hij werkt ook op zaterdagploegen als spoedarts. Hierdoor kan hij de zorg zowel vanuit academisch perspectief als vanuit de zorgervaring zien, meer specifiek: het stelt hem in staat om COVID vanuit beide perspectieven te zien.

What Happened:  In een recent artikel dat hij schreef voor  The Spectator,  schrijft hij het volgende,

 

Het is moeilijk voor te stellen, laat staan ​​maatregelen, de bijwerkingen van lockdowns. Het risico van de ‘angst’-berichten van de overheid is dat mensen zich zo zorgen maken over het belasten van de NHS dat ze geen medische hulp zoeken. Of tegen de tijd dat ze dat doen, kan het te laat zijn. De grote stijging van het aantal sterfgevallen thuis (nog steeds aan de gang) wijst daarop. U zult bekend zijn met het dodental van Covid, dat elke dag in de kranten wordt bijgewerkt. Maar wist u dat we sinds de pandemie 28.200 meer sterfgevallen onder diabetici hebben gehad dan we normaal zouden verwachten? Dat is niet het soort cijfer dat ze in een grafiek laten zien op persconferentie nr. 10. Voor mensen met een hartaandoening is dat 17.100. Voor dementie en de ziekte van Alzheimer is dat 22.800. De meeste werden gecategoriseerd als Covid-sterfgevallen: mensen kunnen met meerdere aandoeningen sterven, dus ze kunnen in meer dan één van deze categorieën vallen. Het is een ingewikkeld plaatje. Maar dat is het probleem bij het beoordelen van lockdown. je moet de risico’s afwegen.

Op bewijzen gebaseerde geneeskunde klinkt misschien als een tautologie – wat voor soort medicijn is niet gebaseerd op bewijs? Ik ben bang dat je verrast zou zijn. Massale beslissingen worden vaak genomen op basis van misleidend bewijs van lage kwaliteit. We zien dit de hele tijd. Bij de laatste pandemie, de uitbraak van de Mexicaanse griep in 2009, heb ik wat werk verricht met de vraag waarom de regering £ 500 miljoen aan Tamiflu heeft uitgegeven: toen geprezen als een wondermiddel. In feite bleek het een zeer beperkt effect te hebben. Het debat had toen veel van dezelfde cast van personages als nu: Jonathan Van-Tam, Neil Ferguson en anderen. Het grote verschil is deze keer de invloed van sociale media, waarvan de wreedheid iets is om te aanschouwen. Het is gemakkelijk in te zien waarom academici zichzelf zouden censureren en wegblijven van het debat, vooral als het betekent dat een consensus wordt uitgedaagd.

Dit is iets dat een punt van zorg is sinds het begin van de pandemie. Bijvoorbeeld, een rapport  gepubliceerd tijdens de eerste golf in het  British Medical Journal met de   titel  Covid-19: “Verbluffend aantal” extra sterfgevallen in de gemeenschap wordt niet verklaard door covid-19 ″  heeft gesuggereerd dat quarantainemaatregelen in het Verenigd Koninkrijk, als resultaat van het nieuwe coronavirus, heeft mogelijk al meer Britse senioren gedood dan het coronavirus tijdens de maanden april en mei.

Lees ook:   Heeft het World Economic Forum zojuist "Peak Creepy" bereikt?

Volgens de gegevens was COVID-19 op het moment van publicatie slechts verantwoordelijk voor 10.000 van de 30.000 extra sterfgevallen die zijn geregistreerd in seniorenzorginstellingen tijdens het hoogtepunt van de pandemie. Het artikel citeert Britse gezondheidsfunctionarissen die beweren dat deze onverklaarbare sterfgevallen mogelijk hebben plaatsgevonden omdat quarantainemaatregelen senioren hebben verhinderd toegang te krijgen tot de gezondheidszorg die ze nodig hebben.

Snel vooruit naar meer recent onderzoek met betrekking tot lockdowns, en deze zorgen zijn toegenomen. Professor Anna-Mia Ekström en professor Stefan Swartling Peterson hebben de gegevens van UNICEF en UNAIDS doorgenomen en kwamen tot de conclusie dat er minstens evenveel mensen zijn omgekomen als gevolg van de beperkingen om COVID te bestrijden als er zijn overleden aan COVID. Daarover leest u hier meer .

Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden. U kunt meer lezen over de hypothese “katastrofisch” gevolgen van lockdown te lezen, hier .

Als het gaat om wat hij noemt over academici die het debat uit de weg gaan, vooral als hun onderzoek tegen de stroom ingaat, hebben we daar ook veel van gezien. Hier is een goed voorbeeld waarover je kunt lezen uit Zweden over nul sterfgevallen onder schoolkinderen tijdens de eerste golf, ondanks het ontbreken van maskersverplichtingen of lockdown-maatregelen. Jonas F. Ludvigsson, een kinderarts aan het Örebro University Hospital en hoogleraar klinische epidemiologie aan het Karolinska Institute, stopt met zijn werk aan COVID-19 vanwege intimidatie door mensen die een hekel hebben aan wat hij heeft ontdekt.

Waarom dit belangrijk is:  Heneghan’s woorden zijn iets waar veel mensen zich zorgen over hebben gemaakt als het gaat om de sterfgevallen die worden toegeschreven aan COVID-19. Hoeveel daarvan zijn eigenlijk het resultaat van COVID? De waarheid lijkt te zijn dat we het niet echt weten. Maar een ding dat we wel weten, is dat het totale dodental veroorzaakt door COVID niet helemaal nauwkeurig lijkt te zijn.

Dat gezegd hebbende, weten we dat mensen met comorbiditeit gevoeliger zijn voor ziekte en overlijden door COVID, en dat is iets om in gedachten te houden. Voor mensen met onderliggende gezondheidsproblemen kan covid, net als griep of longontsteking, dodelijk zijn.

Ontario (Canada) Public Health heeft een pagina op hun website met de titel ” Hoe Ontario reageert op COVID-19 .” Daarop vermelden ze duidelijk dat sterfgevallen worden gemarkeerd als COVID-sterfgevallen en worden opgenomen in het COVID-aantal doden, ongeacht of COVID daadwerkelijk heeft bijgedragen aan of het overlijden heeft veroorzaakt. Ze vermelden het volgende:

Elk geval dat als “dodelijk” is gemarkeerd, wordt in de sterfgevallen opgenomen. Sterfgevallen zijn inbegrepen, ongeacht of COVID-19 al dan niet een bijdragende of onderliggende doodsoorzaak was … “

Deze verklaring van Ontario Public Health komt overeen met verklaringen die meerdere keren zijn gedaan door Canadese volksgezondheidsinstanties en personeel. Volgens  Anna Miller, senior communicatieadviseur van het Ministerie van Gezondheid van Ontario:

Als gevolg van de manier waarop gegevens door gezondheidseenheden worden geregistreerd in databases met volksgezondheidsinformatie, is het ministerie niet in staat nauwkeurig te scheiden hoeveel mensen direct zijn overleden aan COVID en aan degenen die zijn overleden aan een COVID-infectie.

Eind juni 2020  tweette Toronto (Ontario, Canada) Public Health  dat:

“Personen die zijn overleden met COVID-19, maar niet als gevolg van COVID-19, worden meegeteld in het aantal gevallen voor COVID-19-sterfgevallen in Toronto.”

Het is niet alleen in Canada waar we dit soort uitspraken hebben zien doen, het is over de hele wereld. Er zijn meerdere voorbeelden uit de Verenigde Staten die we hebben behandeld sinds het begin van de pandemie.

Lees ook:   De EU wil de export van het COVID-19-vaccin naar het VK blokkeren

Dr. Ngozi Ezike, directeur van het Illinois Department of Public Health,  verklaarde bijvoorbeeld het volgende  tijdens de eerste golf van de pandemie:

Als je in het hospice zat en al een paar weken te leven had gekregen en je bleek ook COVID te hebben, dan zou dat als een COVID-overlijden worden geteld, ondanks dat als je aan een duidelijke alternatieve oorzaak  stierf  , het nog steeds wordt vermeld als een COVID-overlijden . Dus iedereen die wordt vermeld als een COVID-sterfgeval, betekent niet dat dit de doodsoorzaak was, maar ze hadden COVID op het moment van overlijden.

Ook tijdens de eerste golf moest het Colorado Department of Public Health and Environment  een wijziging aankondigen in de manier waarop het de sterfgevallen door het coronavirus meetelt vanwege klachten dat het de cijfers heeft opgeblazen.

Zoals je kunt zien, hebben we vanaf het begin moeite gehad om een ​​nauwkeurige manier te vinden om COVID-sterfgevallen te tellen, waardoor meer angst en hysterie ontstond rond de totale aantallen die constant door nieuwszenders voor de burgers worden gepleisterd. Dat gezegd hebbende, veel mensen die aan COVID overlijden, hebben ook comorbiditeiten. Maar zoals de professor zegt: “het is een ingewikkeld plaatje” en moeilijk te doorgronden, en waarschijnlijk zullen we er nooit achter komen.

Er is veel “angst zaaien” door regeringen en reguliere media, en sommigen geloven dat lockdowns en maskers gewoon worden gebruikt als een psychologisch hulpmiddel om die angst constant te houden, wat het op zijn beurt gemakkelijker maakt om mensen onder controle te houden en ze te laten naleven.

Ondertussen zijn er veel experts in het veld die erop wijzen dat ja, COVID gevaarlijk is, maar het rechtvaardigt helemaal niet de maatregelen die worden genomen, vooral niet wanneer het virus een overlevingspercentage van 99,95 procent heeft voor mensen. ouder dan 70 jaar. Er zijn betere manieren om de kwetsbaren te beschermen zonder nog meer chaos te creëren die de lockdown-maatregelen hebben veroorzaakt, en die gedurende deze pandemie worden veroorzaakt.

Dat gezegd hebbende, is het ook belangrijk op te merken dat sommige oproepen tot lockdown-maatregelen erop gericht zijn te voorkomen dat ziekenhuizen overweldigd raken. Waarom zijn er op sommige plaatsen met zeer beperkingen geen problemen met de ziekenhuiscapaciteit? Waarom zien sommige plaatsen met veel beperkingen capaciteitsproblemen in het ziekenhuis? Waarom zien we op sommige gebieden voor beide ook het tegenovergestelde? Deze vragen lijken nog steeds onbeantwoord te zijn. Dat gezegd hebbende. Ziekenhuizen zijn altijd overweldigd geweest. Dit is geen nieuw fenomeen.

 

Het belangrijkste probleem hier is niet wie er gelijk of ongelijk heeft, het is de censuur van gegevens, wetenschap en meningen van experts in het veld. De censuur die tijdens deze pandemie heeft plaatsgevonden is ongekend.

De wetenschap wordt onderdrukt voor politiek en financieel gewin. COVID-19 heeft op grote schaal staatscorruptie ontketend en is schadelijk voor de volksgezondheid. Politici en de industrie zijn verantwoordelijk voor deze opportunistische verduistering. Dat geldt ook voor wetenschappers en gezondheidsdeskundigen. De pandemie heeft onthuld hoe het medisch-politieke complex kan worden gemanipuleerd in een noodsituatie – een tijd waarin het nog belangrijker is om de wetenschap te beschermen.  ​

Alleen al deze censuur is een uitstekende katalysator geweest voor mensen om zich af te vragen wat we constant horen van de reguliere media, de overheid en politicologen. Elke vorm van informatie die vraagtekens plaatst bij de aanbevelingen of de informatie die we van onze regering ontvangen, lijkt te zijn onderworpen aan dit soort censuur. De reguliere media hebben geweldig werk verricht door veel aspecten van deze pandemie niet te erkennen, zoals klinisch bewezen behandelingen anders dan een vaccin, en daarom is de massa zich er totaal niet van bewust.

Lees ook:   Veel dode dieren, CERN en vreemde geluiden in de lucht?

Is dit wat we ethisch zouden noemen? Wanneer ze dit proberen uit te leggen aan een vriend of familielid, heeft het feit dat ze niet op de hoogte zijn van deze andere stukjes informatie, omdat ze fervente reguliere nieuwswachters zijn, hen in ongeloof en misschien zelfs wel eens zulke beweringen bestempelen als een ‘samenzwering’. theorie.” Dit brengt me bij mijn volgende punt.

De afhaalmaaltijd:  Zoals ik al eerder in een aantal artikelen heb gezegd, slaagt de samenleving er niet in om gesprekken te voeren over “controversiële” onderwerpen en standpunten. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat de reguliere media deze standpunten zo slecht behandelen, laat staan ​​ze erkennen. Het feit dat grote media zo een wurggreep op de geest van velen hebben, is ook zeer zorgwekkend, omdat we in een tijd leven waarin onafhankelijk onderzoek wellicht nuttiger is. Er lijken enorme belangenconflicten te zijn binnen de reguliere media, en het feit dat gezonde gesprekken en debatten door de reguliere media worden stilgelegd, draagt ​​ertoe bij dat we in ons dagelijks leven niet eens normale gesprekken kunnen voeren over controversiële onderwerpen.

 

Waarom gebeurt dit? Waarom kunnen we het perspectief van een ander niet zien? Eerlijk gezegd worstel ik hier nog wel eens mee. Als het op COVID aankomt, zijn de dingen duidelijk niet zo zwart-wit als ze lijken te zijn, en zoals ik al vaker heb gezegd wanneer dingen niet duidelijk zijn en wanneer overheidsmandaten de wil van die voor veel mensen bereikt het een punt waarop ze autoritair en overmatig worden.

In dergelijke omstandigheden vind ik dat regeringen gewoon aanbevelingen moeten doen en moeten uitleggen waarom bepaalde acties belangrijk kunnen zijn, en het dan aan de mensen overlaten om zelf te beslissen welke maatregelen ze eventueel willen nemen. Wat denk je? Eén ding is zeker: COVID is voor steeds meer mensen een katalysator geweest om de wereld waarin we leven in vraag te stellen en waarom we leven zoals we dat doen.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button