web analytics

Drie genezende kruiden in huis

1.) Knoflook – Allium sativum
Ik zou graag willen beginnen met Allium sativum , of knoflook – niet alleen uit respect voor mijn Italiaanse wortels, maar omdat het misschien wel het meest krachtige praktische medicinale kruid ter wereld is. We kennen allemaal deze kleine bol met een sterk karakter vanwege zijn heerlijke smaak en aroma, maar ik ben vaak verbijsterd door het feit dat maar weinig mensen het medicinaal gebruiken vanwege de overvloed aan geneeskrachtige toepassingen.

Dit was niet altijd het geval. Nog maar 60 jaar geleden was knoflook een cruciaal onderdeel van de standaard medische kits die medici in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog droegen om wonden te behandelen . De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen worden al millennia geprezen .

In termen van veelzijdigheid zijn er maar heel weinig kruiden die te vergelijken zijn met knoflook. Het is een effectieve bloedverdunner, antibacterieel, schimmelwerend, antiviraal, antioxidant en immuunsysteemstimulerend middel dat de gezondheid van het hart bevordert en waarvan ook is bewezen dat het het cholesterol verlaagt .

Mijn favoriete gebruik: knoflook kan een verkoudheid of griep letterlijk in minder dan 24 uur uitschakelen als het wordt gebruikt in combinatie met het juiste voedingsprotocol en voldoende slaap.

De beste manier om het te nemen? Rauw. Ja, dit kan intens zijn, maar als het een beetje moeilijk is voor je palet, stel je dan voor hoe ongemakkelijk het is voor de beestjes in je buik waardoor je je slecht voelt.

Als ik maar één kruid in mijn medicijnzakje mocht houden, zou knoflook het zijn.

Lees ook:   Niemand gestorven door Corona!

2.) Appelciderazijn – Malus sp.
Praten over een oud huishoudelijk middel , appelciderazijn wordt al sinds het begin van de geregistreerde geschiedenis gebruikt. Er kunnen veel soorten appels (Malus) worden gebruikt om dit oeroude brouwsel te maken.

Archeologen hebben Egyptische urnen gevonden die dateren uit 3000 voor Christus en die nog steeds restanten van het spul bevatten! Hippocrates , de vader van de moderne geneeskunde, schreef appelciderazijn voor voor verschillende gezondheidsproblemen – en wat denk je? Zowel klinische als alternatieve geneeskundigen bevelen het nog steeds aan als een geweldige manier om de dokter weg te houden.

Vanwege de schimmelwerende, antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft appelciderazijn een aantal medicinale toepassingen. Het wordt vaak gorgeld om keelpijn te behandelen, op de huid aangebracht om wratten en moedervlekken te verwijderen (elke nacht een deppen kunnen zeer positieve resultaten opleveren), op het gezicht aangebracht voor acneverzorging en ingenomen als een behandeling voor verkoudheid en sinusinfectie.

Alleen al de bovenstaande toepassingen zouden dit een waardevol item maken om in uw keuken te hebben, maar er zijn recente onderzoeken die aangeven dat appelciderazijn ook gunstig kan zijn voor ernstigere gezondheidsproblemen.

Een studie uit 2004, gepubliceerd door de American Diabetes Foundation, wees uit dat type 2 diabetici enkele veelbelovende resultaten ervoeren bij het innemen van een dosis appelciderazijn voor de maaltijd. Gemiddeld zagen de diabetici die meededen een verbetering van 25% in hun bloedglucosespiegel – wat een hele prestatie is.

Nieuwe kankerstudies wijzen ook op appelciderazijn als een veelbelovend antikankervoedsel, met name bij het vertragen van de groei van kankercellen en het voorkomen van de vorming van nieuwe kankercellen.

Lees ook:   Vitamine E

Een wijs woord: kies verstandig uw appelciderazijn. Hoe duisterder, hoe beter. Als je een fles heldere appelciderazijn in je kast hebt staan, is dat geen medicijn. Het goede spul is bruinachtig oranje en heeft residu aan de onderkant.

Bijna iedereen die ik ken, gebruikt de appelciderazijn van Bragg vanwege de jarenlange staat van dienst van het bedrijf op het gebied van bewustzijn en onbaatzuchtige dienstverlening aan mensen in nood. Patricia Bragg, dochter van de oprichter, Paul Bragg, is een geweldige vrouw. ?

3.) Paardebloem – Taraxacum officinale
Dit laatste kruid zou je niet per se in je voorraadkast vinden, maar zowat elk gazon in de Verenigde Staten is op een bepaald moment in het jaar versierd met deze vrolijke, vrolijke bloem. We zijn getraind om naar deze gele zonnestralen te kijken als onkruidig ​​ongedierte, maar je hoeft alleen maar te zien hoe een kind met iemand omgaat om hun ware schoonheid te kennen.

De algemene naam is een verbastering van de Franse ” Dent de Lion ” of ” leeuwentand ” – een verwijzing naar zijn grillige, tandachtige bladeren.

Mijn vriend en wildvoedingsdeskundige, Daniel Vitalis , zegt dat de kruiden die ons lichaam het meest nodig heeft de neiging hebben om binnen een mijl van ons te groeien, gewoon een andere manier waarop moeder aarde uitkijkt naar haar kinderen.

Gezien het feit dat het standaard Amerikaanse dieet vaak hardhandig is met vleeswaren, geraffineerde suikers, met pesticiden beladen producten en weinig tot geen levend voedsel, zou het grootste geschenk dat Pachamama ons zou kunnen schenken een ongelooflijke ontgifter zijn, toch? Zoek niet verder dan uw voortuin, want de Taraxacum officinale is precies dat.

Lees ook:   Sociale angst en cbd

Simpel gezegd: paardenbloemen zijn de beste vriend van je lever. Ja, uw lever, het op een na grootste orgaan in uw lichaam, dat naast vele andere taken dient als filter van uw lichaam. Als je ‘ondeugend’ hebt gegeten en het gevoel hebt alsof je een gunky guk (mijn eigen wetenschappelijke term) in je hebt opgebouwd, is de eerste manier van handelen: a) je dieet veranderen en b) je lever voeden zodat het kan verwerk de gifstoffen die u hebt ingenomen en verwijder ze veilig uit uw systeem.

De beste leverreiniger die ik ken, is vers gezette paardebloemwortelthee. En ik ben niet de enige in deze theorie. Volksgenezers en dokters schreven dit al lang voor onze tijd voor. Een andere heerlijke manier om de gezondheid van de lever te bevorderen, is door paardebloemgreens aan salades toe te voegen of ze naast je proteïne te bakken.

Op de een of andere manier geeft het zien van die Latijnse wetenschappelijke aanduiding ” Taraxacum officinale ” dit alom gerespecteerde superkruid een beetje meer branie, nietwaar? Het zal tijd worden!

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button