...

08 december 2021

 

Rosacea en meer over je gezondheid

https://optimaalgezond.nu/vitamine-d-halveert-griepkans/Rosacea 

Reclame is voor mij altijd een grote bron van inspriatie. Drankjes, pilletjes, smeersels om van iets af te komen zonder de oorzaak aan te pakken.

Het intrigeert me. Er zal ongetwijfeld een enorme commerciële strategie achter zitten. Symptoombestrijding levert nu eenmaal meer op dan de oorzaak weghalen. Dat zagen we bij maagzuurremmers. Miljoenen mensen in Nederland gebruiken maagzuurremmers in de hoop van hun klachten af te komen maar weten niet dat het door die pilletjes alleen maar erger wordt. Waardoor je weer meer gaat gebruiken.

Vaginale droogte bestrijden met een crème die vocht aantrekt in de vagina waardoor de vagina niet meer droog is. Dat is een kunstmatige oplossing voor een hormonaal probleem wat makkelijk op te lossen is. Breng de hormonen in balans en de vaginale droogte verdwijnt.

Vanmorgen kwam ik een reclame tegen van crème tegen Rosacea. Rosacea is een veel voorkomende huidaandoening, gekenmerkt door roodheid in het gezicht, een branderig gevoel en puistjes.

De oorzaak wordt gezocht in een bacteriële infectie van de huid. De crème werkt plaatselijk en doodt de bacteriën. Er wordt voorbij gegaan aan de vraag waarom je die ontsteking in je gezicht hebt gekregen en waarom het steeds weer terug komt als je stopt met smeren. Het erge is dat door het smeren het steeds erger wordt waardoor je meer en meer afhankelijk wordt van de crème.

Als ik verder google op Rosacea wordt het iets genuanceerder. Het gaat om abnormale verwijding van bloedvaatjes in het gezicht. Hierdoor blijft het bloed stilstaan en dat geeft een ontstekingsreactie.

Factoren van invloed zijn: bepaalde voedingsmiddelen, alcohol, geneesmiddelen, het smeren van crème tegen rosacea, temperatuur, overgevoeligheid voor bepaalde stoffen, hormonen (overgang) en stress. Behandeling bestaat voornamelijk uit antibiotica.

De oorzaak van Rosacea ligt echter, net zoals bij de meeste huidproblemen, in de darmen.

In dit geval niet omdat je te weinig goede bacteriën hebt en probiotica moet nemen, maar omdat de bacteriën op de verkeerde plek terecht zijn gekomen. En je dus juist geen probioticia moet nemen.

Rosacea heeft te maken met bacteriële overgroei in de dunne darm (SIBO). Bacteriën die vooral in de dikke darm aanwezig horen te zijn komen teveel in de dunne darm en geeft daar problemen. De oplossing voor rosacea ligt dan ook in het oplossen van de Sibo.

 

  1. Eet minder vezels. Ik raad altijd 5-7 porties groenten per dag aan maar als je last van Sibo hebt moet je de groenten radicaal verminderen. En eet groenten met niet teveel vezels zoals sla, komkommer, asperges. Dat geeft de darmen al rust en vermindert de bacterien. Let ook goed op bijvoorbeeld sport en dieet repen, eiwitpoeders, suikervrije producten. Daar zit vaak darmprikkelende ingrediënten in die de problemen kunnen verergeren. Kijk ook naar de supplementen die je slikt en dan met name naar de hulpstoffen. Daar zit vaak darmprikkelende ingrediënten tussen.  Laat ook dingen als lijnzaad, chiazaad, psyllium vezels achterwege. Geeft veel te veel prikkeling in de darmen.
  2. Verhoog het maagzuur in je maag. Dat is de allerbelangrijkste stap. Die overgroei van bacteriën heeft plaats kunnen vinden omdat de maag geen bescherming meer biedt. Het zuur is niet sterk genoeg om bacteriën niet door te laten gaan naar de darmen.   Neem 3x daags ½ eetlepel appel cider azijn in een glas water. En daarnaast Betaine HCL bij iedere maaltijd. Je zult merken dat je hele spijsvertering beter gaat worden en de rosacae gaat verdwijnen.
  3. Eet niet meer dan 3 maaltijden per dag. Jouw spijsverterings stelsel moet meer rust krijgen zodat onverteerde etensresten het lichaam uit kan. Als je tussendoortjes eet komt het nooit tot rust. Probeer zoveel mogelijk ketogeen te eten. Dat geeft minder ontstekingsreacties in je lichaam en dus ook in je gezicht.
  4. Een goed idee is om je darmen schoon te maken met oxypowder. Al die vezels en oude etensresten (die zijn ontstaan omdat eiwit niet goed afgebroken wordt bij een maag die niet zuur genoeg is) komen er dan uit. De darmen maken dan weer een goede start.
  5. Stop met het nemen van probiotica.
Lees ook:   Prijzen van ziekenhuizen te willekeurig

Zeer goede website met meer artikelen over gezondheid.
Kwam het bij toeval tegen en heb daar even zitten lezen. Zeer interessant bv dit artikel, misschien dat er mensen zijn die daar last van hebben, nou dan is het mooi meegenomen als je dit dan net leest.
🙂

Aanrader dus https://optimaalgezond.nu/rosacea/

https://optimaalgezond.nu/category/gezondheid-2/

Vitamine D halveert griepkans

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten