25 januari 2021

 

Kleurenblinde man ziet voor het eerst kleur paars

Kleurenblinde man ziet voor het eerst kleur paars
Deze jongeman kreeg wel een heel bijzonder verjaardagskado. Namelijk de gift van het zien van kleuren. Een speciaal ontwikkelde zonnebril zorgt ervoor dat mensen die kleurenblind zijn kleur weer zien. In deze video die viral gaat zet Ethan voor het eerst de zonnebril op. Zijn reactie is prachtig.
Vriend James, die Ethan de bril kado deed, neemt de hartverwarmende video op. Te zien is hoe Ethan geen idee heeft wat hem overkomt. “Wat is dit, James?” zegt hij, terwijl de jongen een glimlach van oor tot oor heeft. “Kijk eens naar de post-it’s”, zegt James over de gekleurde plakbriefjes die op het raam hangt. De zonnebril werd ontwikkeld door EnChroma en corrigeert de ogen, waardoor ook mensen die lijden aan kleurenblindheid alle kleuren kunnen zien.
TRANEN
Ethan wordt op dat moment betoverd door een paars object. Een kleur die hij nog niet kende. “Is dit paars?” vraagt de jongen. En dan is het tijd om naar buiten te gaan. Daar barst Ethan pas echt in tranen uit. “Het is zo mooi!” huilt de jongen. De video werd al meer dan 133.000 keer bekeken.

https://www.metronieuws.nl/koffiepauze/2015/07/kleurenblinde-man-ziet-voor-het-eerst-kleur-paars

https://www.metronieuws.nl/koffiepauze/2015/05/kleurenblinde-man-kan-weer-zien-door-speciale-bril

Lees ook:   Ja / nee er is nog geen griep volgens de professional hoor

Gerelateerde berichten