27 januari 2022

 

Nuttige eigenschappen van olijfolie

Nuttige eigenschappen van olijfolie


De voordelen van olijfolie waren duizenden jaren geleden bekend. In de oude Griekse mythologie werd gezegd dat de olijf – een boom van de vrucht waarvan ze olijfolie maken – door de goden aan mensen werd gepresenteerd. De oude Grieken noemden olijfolie niets meer dan “vloeibaar goud”, niet alleen voor kleur, maar ook voor verbazingwekkende kwaliteiten.

Olijfolie werd meer gewaardeerd dan olie
De oudste amforen – speciale kleivaten waarin olijfolie werd opgeslagen – dateren uit het 4e millennium voor Christus. In die ongelooflijk verre tijden wisten maar weinig mensen alle gunstige eigenschappen van olijfolie, maar desondanks werd olijfolie hoger gewaardeerd dan olie. Toen waren er geen laboratoria waar het mogelijk zou zijn om de olie te onderzoeken en de waarde ervan te bepalen, maar mensen deden het experimenteel. De voordelen van olijfolie werden opgeëist door Hippocrates, een gerenommeerd arts, de schrijver van de eed, die tot op de dag van vandaag wordt gezegd door medische werkers.

De meest waardevolle olie is koudgeperste olie
De meest waardevolle olijfolie, die de maximale hoeveelheid nuttige eigenschappen heeft behouden, is koudgeperste olie die niet is gefilterd. Extra vierge ongefilterde olijfolie wordt meestal op de etiketten van dergelijke oliën geschreven. Geraffineerde olijfolie is het niet waard om te kopen, omdat het niet de voordelen zal opleveren waar u op rekent. Olijfolie moet binnen een jaar na de datum van vervaardiging worden geconsumeerd.

Toepassingsgebieden voor olijfolie
Het gebruik van olijfolie is verrassend groot. De samenstelling van olijfolie bevat veel vitamines, mineralen en voedingsstoffen die gemakkelijk door ons lichaam worden opgenomen. Tijdens het koken is deze olie geweldig voor het frituren en dressing van salades. Over het algemeen kan olijfolie worden gebruikt in elk gerecht waarin het geschikt is. Dit levert het lichaam alleen maar voordelen op.In de cosmetologie wordt olie overal gebruikt: als middel om het haar te versterken, om de huid van het lichaam en het gezicht te voeden. Op basis van olijfolie worden een groot aantal maskers en crèmes gemaakt.

Olijfolie als medicijn
Olijfolie heeft meer dan eens bewezen effectief te zijn bij gebruik als remedie tegen verschillende ziekten. Het is letterlijk onmisbaar in de dermatologie in de strijd tegen huidaandoeningen, bij de behandeling van aandoeningen van de lever en organen van het maagdarmkanaal.

Olijfolie verbetert de werking van de maag, darmen, kan een genezend effect hebben in het geval van maagzweren en darmzweren. Vanwege het milde laxerende effect kan olie worden gebruikt als middel om constipatie te bestrijden. Bovendien heeft olijfolie zich bewezen als een profylactisch middel voor ziekten van het cardiovasculaire systeem, diabetes en obesitas.

Lees ook:   Relatie tussen Epstein-Barr virus en MS ontdekt

Behandelingen kunnen worden geschreven over de gunstige eigenschappen van olijfolie. Het kan het risico op vasculaire atherosclerose aanzienlijk verminderen of zelfs voorkomen, helpt botweefsel te versterken, helpt metabolische processen te herstellen, de wanden van bloedvaten te versterken en hun elasticiteit te vergroten. Olijfolie heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen, dankzij de stof genaamd “oleokantal”.

Olijfolie met citroen
Het eenvoudigste recept voor een mengsel van olijfolie met citroen helpt bijvoorbeeld, zoals ze zeggen, tegen 33 ziekten. Om het mengsel te bereiden, heb je nodig:

een halve eetlepel olijfolie (8 g);

een halve eetlepel vers citroensap (5 ml).

Roer de aangegeven ingrediënten en neem het mengsel een half uur voor het ontbijt. Neem dagelijks of minstens drie keer per week een eetlepel. Je kunt de veroudering van het lichaam en de huid aanzienlijk vertragen, de bloeddruk normaliseren, de bloedcirculatie verbeteren, omdat olijfolie trombose en verstopping van slagaders voorkomt, de werking van de lever en de galblaas verbetert, jezelf helpt afvallen, vooral na afscheid te nemen van vet in de buik.

Wrijf het mengsel in de huid van de handen, de nagels bevochtig je de nagelplaat en het aanbrengen van de samenstelling op de nagelriemen zal ze voeden.

Het is ook de moeite waard om zijn antiseptische en samentrekkende eigenschappen op te merken, die zullen helpen om het verschijnen van verschillende huidproblemen, waaronder roos, te voorkomen.

Een mengsel van olijfolie en citroen verlaagt cholesterol, vermindert gewrichtspijn, reinigt het lichaam van gifstoffen en gifstoffen, elimineert constipatie. Het mengsel helpt ook als je je zorgen maakt over gas, een opgeblazen gevoel of een hoge zuurgraad. Dit wonderbaarlijke ‘medicijn’ is een effectieve, huiselijke remedie met veel voedingsstoffen die kan helpen veel infecties te behandelen en complicaties te voorkomen.

Op internet kun je gemakkelijk veel nuttige recepten vinden voor het gebruik van olijfolie. Zelfs als het recept om de een of andere reden niet geschikt voor u is, is olijfolie niet schadelijk voor uw lichaam, het heeft geen contra-indicaties en bijwerkingen. Het enige nadeel van deze kwaliteit olijfolie zijn de hogere kosten.

https://www.pora.ru/health/prophylaxis/29271.html

Gerelateerde berichten