...

27 oktober 2021

 

“The Pill” vernietigt ons lichaam en iedereen negeert het voor geld

“The Pill” vernietigt ons lichaam en iedereen negeert het voor geld

Ons is verteld dat geboortebeperking een van de grootste uitvindingen is van onze tijd en dat we dom zouden zijn om het niet te nemen. De waarheid is, we zijn voorgelogen.
Geboortebeperking is seksistisch ten opzichte van vrouwen – en het is ongelooflijk schadelijk voor ons lichaam. Dit is behoorlijk ironisch, aangezien ons altijd verteld wordt dat geboortebeperking empowerment is, toch? Maar zelfs de geschiedenis van anticonceptie onthult een absoluut gebrek aan respect voor de waardigheid van vrouwen.

Vrouwen waren de cavia’s
Het maken van de pil was op zijn zachtst gezegd vaag. Onder impuls van Margaret Sanger financierde miljonair Katherine McCormick studies voor Harvard-professor Gregory E. Pincus ; studies gericht op manieren waarop vrouwen zwangerschap kunnen voorkomen zonder dat een man dat weet.

Na jarenlang verschillende pillen op konijnen te hebben geëxperimenteerd, voerde Pincus anticonceptie-experimenten uit waarvan hij beweerde dat het ‘fertiliteitsstudies’ waren door hulpeloze patiënten in een psychiatrische inrichting in Massachusetts te gebruiken. Hij vertelde zijn patiënten niet welke pillen hij ze zou geven – ze werden geacht de pillen in te nemen en de gevolgen te ondervinden terwijl hij de resultaten documenteerde. Mannen waren niet in staat om de procedures te doorstaan, omdat de experimenten van Pincus testikel krimpen en ‘castratieangst’ veroorzaakten. Dus Pincus besloot zich te concentreren op vrouwen – ondanks het feit dat vrouwen ook vreselijke bijwerkingen hadden aan zijn pillen; bloedstolling, opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen, etc.

Mannen waren niet in staat om de procedures te doorstaan, omdat de experimenten van Pincus testikels deden krimpen en ‘castratieangst’ veroorzaakten.

De slachtoffers van Puerto Rico
Terwijl hij geen vrouwen meer had die bereid waren om in zijn experimenten gesneden te worden, concentreerde Pincus zich op Puerto Rico. Het Amerikaanse grondgebied leed onder armoede en overbevolking en de regering was al zeer geïnteresseerd in anticonceptie. Pincus rekruteerde vrouwelijke studenten van de Universiteit van Puerto Rico en was extreem boos toen meer dan de helft van hen afhaakte vanwege de gewelddadige bijwerkingen van de pil. Hij en zijn collega’s namen hun toevlucht tot het dwingen van studenten om samen te werken – of om onvoldoende cijfers te halen in hun lessen.

Puerto Rico Lady Foto van een Puerto Ricaanse naaister, genomen in 1941 door Jack Delano.

De eerste versies van de pil hadden bijna tien keer meer hormonen nodig om zwangerschap te voorkomen. Maar dat weerhield Pincus ‘experimenten met vrouwen niet – experimenten die zelfs niet helemaal succesvol waren geweest bij dieren. En laten we niet vergeten dat de makers van de pil ervoor kozen om te experimenteren met vrouwen in plaats van mannen. Feministen waren op dat moment niet blij. Tijdens een onderzoek in Capitol Hill naar de veiligheid van de pil (ongeveer tien jaar later), riep activist Alice Wolfston uit: “Waarom is er geen pil voor mannen? Waarom worden 10 miljoen vrouwen als cavia’s gebruikt? ”

“Waarom is er geen pil voor mannen? Waarom worden 10 miljoen vrouwen als cavia’s gebruikt? “

Vrouwen zijn het zwijgen opgelegd
Merkbaar is dat op deze hoorzitting geen vrouwen mochten spreken – hoewel het alle negatieve symptomen van de pil onderzocht die bij vrouwen voorkwamen. De vage Puerto Rico-processen en de misstanden bij de psychiatrische instelling werden volledig genegeerd door politici en artsen – zoals ze tot op de dag van vandaag zijn!

Merkbaar is dat op deze hoorzitting geen vrouwen mochten spreken – hoewel het alle negatieve symptomen van de pil onderzocht die bij vrouwen voorkwamen.

Lees ook:   Roze winkelmandje bij de JUMBO en je hebt zo een relatie

Dit is niet anders dan de manier waarop artsen en gezondheidsverdedigers de vreselijke bijwerkingen van anticonceptie negeren, vandaag in 2019.

De pil

Negatieve bijwerkingen van anticonceptie
Recente onderzoeken van het Alfred Psychiatry Research Centre in Australië laten zien dat vrouwen die anticonceptie gebruiken een veel, veel hoger risico op depressie hebben dan vrouwen die dat niet doen, vooral niet bij adolescenten. In feite onthullen deze onderzoeken dat u tweemaal zo vaak depressief bent als u anticonceptie gebruikt. Tieners hebben een 80% hoger risico om antidepressiva te nemen na inname van de pil.

Vrouwen die anticonceptie gebruiken, hebben een veel, veel hoger risico op depressie dan vrouwen die dat niet doen, vooral niet bij adolescenten.

Negatieve bijwerkingen op de korte termijn van de pil zijn stemmingswisselingen, hoofdpijn, gewichtstoename, gevoelige borsten, lage libido en misselijkheid. Lange termijn bijwerkingen zijn extremer: angst, paniekaanvallen, stress, en reproductieve problemen later in het leven.

Borstkanker
Erger nog – een Deens onderzoek uit 2017, gerapporteerd in The New York Times, wees uit dat veel soorten anticonceptie kunnen worden gekoppeld aan borstkanker. De studie onthult dat er voor elke 100.000 vrouwen met hormonale anticonceptie 68 jaarlijkse gevallen van borstkanker zijn. Onderzoek toont ook aan dat het hormoon progestin (dat tegenwoordig veel wordt gebruikt bij anticonceptie) het risico op borstkanker verhoogt.

Zelfmoord
Denk je dat dat alles is? Denk nog een keer na. Een artikel uit Time Magazine van 2017 meldde dat “vrouwen die hormonale anticonceptiva gebruiken – zoals anticonceptiepillen, de pleister, de ring en hormonale spiraaltjes – het risico op zelfmoord verdriedubbelen als vrouwen die nooit hormonale anticonceptie hebben gebruikt.”

“Vrouwen die hormonale anticonceptiva gebruiken, zoals anticonceptiepillen, de pleister, de ring en hormonale spiraaltjes, verdrievoudigen het risico op zelfmoord als vrouwen die nooit hormonale anticonceptie hebben gebruikt.”

Samenvatting
Dus … dat is niet alleen een verhoogd risico op krampen, zoals veel opties voor anticonceptie u kunnen vertellen. Het is niet alleen een verhoogde bloedstroom, prikkelbaarheid of hoofdpijn. De pil brengt een groot aantal problemen met zich mee, zowel fysiek als psychologisch. Deze onderzoeken moeten er niet alleen voor zorgen dat we even pauzeren in ons informele begrip van anticonceptie. Ze zouden ons moeten helpen in te zien dat het echt schokkend en buitensporig is dat de pil op vrouwen wordt gedrukt als instrument voor empowerment en gezondheid.

Studies als deze tonen aan hoe belangrijk het is dat vrouwen hun gezondheid in eigen hand nemen – en niet luisteren naar popcultuur, politici of door de overheid gefinancierde gezondheidsorganisaties die gretig op de pil drukken. Sterker nog, misschien is het tijd voor ons om te onderzoeken waarom ons iets wordt aangeboden dat zo schadelijk voor ons is.

https://www.eviemagazine.com/post/the-pill-is-destroying-our-bodies-and-everyone-is-ignoring-it-for-money/

En nee de pil is niet normaal voor het menselijk lichaam.

Beter niet en dan maar condooms gebruiken.
Niks mis mee…Ze zouden iets moeten uitvinden om jongeren steriel te maken tot ze kinderen willen…

tijdje niet steriel en dan weer wel.

Scheelt een hoop ellende.

Ik kon dus ook niet tegen de pil. Je lichaam geeft echt wel aan, wat wel of niet goed voor je is!

De verantwoording ligt niet alleen bij de vrouw, zoals met veel dingen… maar de man moet die verantwoording wel nemen en serieus nemen.

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten