13 april 2021

 

Amerikaanse griep en bedankt…

Het is een smerig griepgedoe….
Hoge koorts rond de 40 zelfs… :O
Het is slapen, en half uur wakker en slapen en…
Enorm zweten s ‘nachts, nare kriebelhoest, geen zin in eten…

Nou goed,… dat is tv kijken of luisteren naar classic fm… slaapt zo heerlijk weg.
Leuk detail… je steekt de thermometer waar die in hoort…volgens ouderwetse artsen, ondertussen val je een uur in slaap en dan wordt je wakker met die thermometer nog steeds…
🙁
Maar wel grappig, dan is het fijn dat je weinig beweegt in je slaap…
Nou goed kan me niet erg richten op de site…
Dag twee!
Afkruist… (Kruisje, nulletje)

Ik heb nooit drugs gebruikt maar volgens mij voel je je dan zoals nu! :O

 

https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/985539-1412/amerikaanse-griep-lijkt-klaar-voor-grote-oversteek

Amerikaanse griepvariant rukt op in Nederland

Er is nu voor de zesde achtereenvolgende week sprake van een griepepidemie in Nederland. Het aantal patiënten neemt elke week nog toe. De meeste mensen hebben last van de Amerikaanse variant.

Door: Thijs van Soest 19 januari 2015, 11:58 401

En dat is slecht nieuws voor de mensen die dit seizoen een griepprik hebben gekregen. Die prik beschermt minder goed tegen deze variant van het influenza-type A(H3N2) dat al maanden heerst in Amerika en nu dus ook oprukt in Nederland. De RIVM bevestigt dit beeld, maar wil niet spreken van een ‘Amerikaanse griepepidemie’: ‘Het grootste deel van de mensen die daadwerkelijk influenzaklachten heeft, heeft die A(H3N2)-variant, maar er is ook nog een groot deel dat last heeft van ‘normale’ griepklachten’, zegt een woordvoerder.

Lees ook:   Wybren van Haga komt te dicht bij de waarheid tot ongenoegen van de Jonge.

139 besmettingen
Als 51 op de 100.000 mensen griepklachten heeft en deze ook gemeld hebben aan de huisarts, is er sprake van een epidemie. Het Nivel, dat het aantal griepmeldingen registreert, becijferde in de tweede week van 2015 liefst 139 mensen met influenza-achtige ziektebeelden op de 100.000 inwoners. Dat is hoger dan in de voorgaande 5 weken. De huisartsen zien vooral jonge kinderen van 0 tot 4 jaar met klachten, maar ook een toenemend aantal 65-plussers. Er werden 36 neus- en keelmonsters afgenomen bij patiënten, meldt het Nivel. Hierin werd 23 maal (64 procent) influenzavirus gevonden. Daarvan bleek 16 maal het type A(H3N2) en 3 maal type A (H1N1). Dit laatste type is de Mexicaanse griep, de variant die in 2009 ook in Nederland flink huishield.

De genoemde griepvarianten die deze weken heersen zijn heel vervelend. Mensen zijn lang ziek, soms duurt de griep wel twee weken. Ook is er een grotere kans op longontsteking. De verwachting is dat er dit jaar meer mensen ziek worden dan voorgaande jaren. De griepepidemie zal waarschijnlijk nog wel even voortduren, het hoogtepunt wordt in het begin van februari verwacht.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/amerikaanse-griepvariant-rukt-op-in-nederland~a3832814/

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/147257-amerikaanse-griep-symptomen-behandeling-influenza-ah3n2.html

https://www.degrotegriepmeting.nl/
H
et forum
https://www.degrotegriepmeting.nl/nl/forum/forum/4/

Gerelateerde berichten