web analytics
11:11 Dubbele getallen
Geschiedenis

Drugs in de bijbel

High worden met de Allerhoogste: drugs in de Bijbel

 

Natuurlijk gebruikt de mens al langer drugs of middelen om hun geest te onderdrukken en onder te dompelen in rust en geen stress.

Naarmate de Bronstijd ouder werd, werden enkele van de orale tradities vastgelegd door dichters met goden in hun hoeven en drugs in hun tuinen. De Odyssee en de Veda’s bevatten verzen die vandaag nog worden gereciteerd en die psychoactieve planten en hun effecten beschrijven, maar de meest indrukwekkende stash is in de Bijbel:

Uw planten zijn een boomgaard van granaatappels, met verse en aangename dingen; Henna, met Spikenard. Nardus en Saffraan; Kaneh-bosem en Cinnamon, alle bomen van wierook; Mirre en Agarwood, met alle hoofdkruiden.

Mirre en wierook
Van de ‘hoofdkruiden’ (letterlijk ‘hoofdkruiden’) opgesomd in deze paradijselijke tuin uit de Liederen van Salomo, zijn er acht geïdentificeerd en van zeven ervan is bekend dat ze de hersenen twijnen. Beide harsachtige geschenken van de Magi, bijvoorbeeld, worden vandaag als kalmerende middelen beschouwd, hoewel het etiket hen geen recht doet. Mirre richt zich op mu- en delta-opioïde receptoren (zoals opium) en wierook bevat dehydroabiëtinezuur dat werkt op GABA-receptoren (zoals Valium).

Het werkingsmechanisme op de receptoren, en dus de resulterende ervaring, is heel anders dan Valium, maar het bewijs van die pudding zit in het eten. Je kunt in het begin ongeveer twee keer zo groot zijn om er overheen te kauwen en dat gaat voorzichtig voorbij, want op een gegeven moment zal je darmflora beledigd zijn. Ik vind wierook mooi is, schreef Dioscordes dat het waanzin kon veroorzaken. Je bent gewaarschuwd.

Wierook bevat ook incensole-acetaat, dat werkt op het TRPV3-ionkanaal. In huidcellen is TRVP3 betrokken bij temperatuursensatie, maar het is ook wijd verspreid in de hersenen, waar de functies een mysterie blijven. Wat het ook doet, sinds ten minste de 16e eeuw voor Christus mensen vonden dat het een 1.500-mijl, zes maanden durende kameel trek rechtvaardigde over door bandieten aangetaste woestijnen. Het lijkt nogal teveel moeite alleen voor een chique vleugje, niet?

 

Andere belangrijkste specerijen uit de tuin
In de islamitische jurisprudentie wordt saffraan geclassificeerd als een van de toegestane “drugs die vreugde veroorzaken”. Het bevat de GABA-agonist safranal, evenals safrol die wordt gebruikt bij de vervaardiging van MDMA. Safrool wordt ook gevonden in kaneel, samen met eugenol, wat een andere MDMA-precursor is. Agarwood is kalmerend en pijnstillend. Nardus (spreek uit als ‘spik’ en ‘ard’) is de zalf die op de voeten van Jezus wordt gewreven, tot ergernis van Judas die zijn meester onmiddellijk daarna verraadt (Johannes 12, Marcus 14). Het stimuleert neurotransmitters, waaronder serotonine, dopamine en GABA, en wordt geclassificeerd als een noötropische, wat betekent dat het helpt bij de vorming van geheugen. Granaatappel is rijk aan serotonine, melatonine en andere tryptamines. Henna is de enige plant zonder enige bekende psychoactieve chemicaliën, hoewel de Ouden misschien iets wisten wat we niet weten.

 

Heilige oliën maken
Terwijl de moderne farmacologie chemicaliën wil isoleren, werkt het traditionele plantenwerk met complexe synergieën:

JHWH sprak tot Mozes en zei: “Neem ook thee-hoofdkruiden, van zuivere mirre 500 sjekel, en van zoete kaneel half zoveel, zelfs 250 sjekel, en van Kaneh-Bosm 250 sikkelen, en van Cassia 500 sjekel, naar de sikkel van het heiligdom, en van olie, olijfolie en hin (enkele liters): En gij zult er een olie van heilige zalf voor maken, een smeersel naar de kunst van de apotheker: het zal een heilige zalfolie zijn. (Exodus 30: 23-5)

 

Lees ook:   Geschiedenis van de Oxford Electric Bell

De combinatie van Mirre, Cinnamon en Cassia bevat een breed scala aan psychoactieve allylbenzenen, waaronder myristicine, linalool, elemicine, eugenol, estragol en saffrool. Zelfs hoge doses van deze psychoactieve stoffen alleen zouden op zijn best een mild effect hebben, omdat de enzymen van het cytochroomsysteem ze afbreken voordat ze de hersenen bereiken – maar er zijn manieren om enzymen te remmen.

In de alchemie van het regenwoud geeft DMT-bevattende chacruna haar licht alleen af ​​in aanwezigheid van de ayahuasca-wijnstok, die de MAO-enzyminhibitor levert. Met allylbenzenen zijn echter veel meer enzymen betrokken. Er zijn geen planten met een voldoende breed spectrum aan chemicaliën om het cytochroomsysteem te blokkeren (met uitzondering van nootmuskaat, alleen te vinden op kleine eilanden op duizenden kilometers van de specerijenroute). Mirre, cassia en kaneel remmen elk afzonderlijk genoeg enzymen om mogelijk een groot deel van het spectrum bestrijken, gezien de juiste omstandigheden. De synergie was bekend aan Egyptische apothekers en vermengd in een massageolie voor het exclusieve gebruik van farao.

Massage verwijdt de haarvaten en verhoogt de absorptie, vooral met geconcentreerde pittige kaneel (opgelet: als je het haalt, zou je kunnen overwegen sommige lichaamsregio’s off-limits te laten!). De zalfolie werd shemen ha-mishchah genoemd , waar mashach moet vegen of schilderen, en waarvan gedacht wordt dat het de wortel is van het woord massage, maar ook ‘messias’, ‘een gezalfde’.

Geneesmiddelen in oude culturen: een geschiedenis van drugsgebruik en -effecten
De Israëlische stad Yavneh had 3000 jaar geleden een bloeiende drugscultuur
De Israëlitische versie draagt ​​bij aan Farao’s mix Kaneh-Bosm. Zijn identiteit is verloren gegaan, maar verschillende taalwetenschappers en schriftgeleerden hebben het overtuigend gekoppeld aan zijn bijna-naamgenoot Cannabis. Cannabis remt ook cytochroom-enzymen en het werd gebruikt door elke stam die het Israëlische koninkrijk grenst. Maar zelfs zonder in speculatie te gaan, zouden de chemische synergieën van alleen Myrrh, Cassia en Cinnamon buitengewoon zijn, en het effect dat in de Bijbel werd vastgelegd was krachtig:

Toen nam Samuel de oliehoorn en zalfde en masseerde hem in het midden van zijn broeders; en de Geest van JHWH kwam vanaf die dag over David. (Samuel 16: 13)

Nogal een rush dan!

Hogepriesters
Het recept werd beschermd door dodelijke taboes en bewaakt door een bepaald gezin van de Levitische priesterlijke stam. Levitische priesters maakten ook de wijn, die natuurlijk psychoactief was, maar des te meer als ze er alkaloïden in extraheren, zoals de meeste oude stammen deden. Ze maakten ook de Shewbread, die werd geconsumeerd in doseringen ter grootte van een enkele boon – wat meer geschikt lijkt voor een hit dan een snack.

En de tere priesters weigerden het geheel te aanvaarden, maar de vraatzuchtige werden aanvaard en verteerd. Het gebeurde eens, de een nam zijn eigen aandeel en dat van zijn medemensen: hij had de bijnaam “roofoverval” tot zijn dood . (Tractate Yoma 4)

Lees ook:   Ancient Aliens: King Solomon's Flying Machines

In de Tabernakel, die verboden was voor iedereen behalve de Levieten, werd de Zaagbrood samen met Wierook geserveerd aan de meeste priesters die bij elkaar zaten. Ondertussen ging de Hogepriester alleen naar het Heilige der Heiligen, een 4½m 3 binnenste kamer onder vier lagen van dikke huiden en materiaal en verzegeld met een dikke sluier.

De kamer werd uitsluitend gebruikt om goddelijk te zijn met engelen via de keuzevrijheid van ‘handen vol zoete, wierook geslagen kleine … dat de wolk van de wierook de verzoendeksel bedekt die op de getuigenis staat’ (Leviticus 16:12). Dit is geen stok van sandelhout, het is eerder een heilige hotbox voor een zeer hoge hogepriester, boordevol oliën en allylbenzenen en vervolgens gerookt in een breed scala van psychoactieve dampen. De wierook bevatte opioïde receptoragonisten waaronder Galbanum en twee graden van Mirre, evenals Saffron, Agarwood, Cassia en Cinnamon. Een ander analgeticum dat eerbiedig in Azië werd verbrand, genaamd Sassurea costus, werd toegevoegd, evenals nardropicus . Deze toevoeging is logisch, aangezien de Hogepriester zijn waarnemingen moest onthouden door een waas van kalmerende middelen en psychedelica.

De hogepriester ging alleen de kamer binnen met zijn krachtcentrales, omringd door magische voorwerpen en vertrouwde geesten, net als de medicijnmannen van de Amazone- en Siberische vliegtuigen, en keerde terug van gemeenschap met wijsheid om te delen met de stam. Toen de Hogepriester de sluier van de Tabernakel terugtrok, kwam er een rookzuil aan de deur. De rookzuil die de Israëlieten leidt, wordt beschreven als verschijnen aan de deur van de Tabernakel, en misschien leidt het de stam door zijn sjamaan te leiden, zoals het geval was in die tijd. Na tekenen en goddelijke ontwerpen leidt Mozes zijn volk naar een visioen op de Sinaï.

Werden de werken van Shakespeare geïnspireerd door cannabis? Wetenschappers vinden sporen van drugs op pijpen
Geheime kamer gevonden op Scythian Burial Mound onthult Golden Treasure of Drug-Fueled Rituals
En al de mensen zien de stemmen, de vlammen en het geluid van de bazuin. (Exodus 20:18 – Young’s Literal Translation). (Auteur voorzien)

En al de mensen zien de stemmen, de vlammen en het geluid van de bazuin. (Exodus 20:18 – Young’s Literal Translation). (Auteur voorzien)

Visioenen zijn het spul van de Schrift, maar collectieve visioenen zijn uiterst zeldzaam. Dit is het enige voorbeeld in het Oude Testament en het gebeurt wanneer iedereen manna eet. Het is ook de enige bijbelse beschrijving van synesthesie die de zintuigen vermengt. Aangezien het zien van stemmen en geluiden meestal alleen gebeurt bij flinke doses psychedelica, roept het een vraag op over wat het manna was.

Antwoorden op die vraag en meer zijn te vinden in Danny Nemu’s tweede boek Neuro-Apocalypse (verkrijgbaar bij de uitgever op https://psychedelicpress.co.uk/products/neuro-apocalypse )

 

Pijnstillende effecten van mirre Dolara, P. Nature 379, 29 (4 januari 1996)

Identificatie van dehydroabietc zuur van Boswellia thurifera hars als een positieve GABA A receptor modulator Rueda, DC et al. Fitoterapia Vol. 99, december 2014, blz. 28-34

Lees ook:   Boek van H-Enoch 50 t/m 70

De Materia Medica Dioscorides (Osbaldeston, TA & Wood, R. trans) Boek 1: Aromata, 68: 3

Incensole-acetaat, een wierookcomponent, wekt psychoactiviteit op door TRPV3-kanalen in de hersenen te activeren Moussaieff, A. et al., Augustus 2008 The FASEB Journal Vol. 22 nee. 8 blz. 3024-3034

Heilige tekens Guardini, R. (Branham, G. trans) (St. Louis: 1956) Deel over wierook

Celestial Botany: Entheogenic Traces in Islamic Mysiticism Dannaway, FR, geciteerd door Saso, Michael J., 1990

Beschermend effect van safranal op pentylenetetrazol-geïnduceerde aanvallen bij de rat: Betrokkenheid van GABAergic en opioïden systemen Hosseinzadeh, H. & Sadeghnia, HR Phytomedicine Vol. 14, nummer 4, 10 april 2007, blz. 256-262

LET OP – Safrool en Sassafras-olie worden gebruikt in de illegale productie van MDMA – opgehaald van de DEA-website, https://www.deadiversion.usdoj.gov/chem_prog/advisories/safrole.htm , op 24 januari 2018

MDMA-synthese ontvangen van https://everything2.com/title/MDMA+synthesis op 24 januari

Psychobiologische beoordeling van rook van Agarwood (Aquilaria spp.) Bij mannelijke ratten Miraghaee, SS et al. Journal of Applied Biological Sciences 5 (2): 45-53, 2011

Effecten van Nardostachys jatamansi op biogene amines en remmende aminozuren in de rattenhersenen Prabhu, V. & Karanth KS Planta Med 1994; 60 (2): pp. 114-117

Melatonine, serotonine en tryptamine in sommige Egyptische voedsel- en medicinale planten Badria, F. J Med Food. 2002 Herfst; 5 (3): pp. 153-7

Oilahuasca-activering: versie 1.2397 opgehaald op 30 december 2015 via https://herbpedia.wikidot.com/oilahuasca-activation

In vitro evaluatie van antioxidantactiviteit van etherische oliën en hun componenten. Dorman HJ et al. Flavour Fragr J. 2000; 15: 12-16

Cinnamon and Cassia: The Genus Cinnamomum (Ravindran, PN, Nirmal-Babu, K. & Shylaj, M. eds.) (Taylor & Francis elibrary: 2005) p. 334

Ontstekingsremmend effect van myristicine op RAW 264.7 macrofagen gestimuleerd met polyinosinisch-polycytidylzuur Lee JY & Park, W. Molecules 2011; 16 (8): pp. 7132-42

Antioxidant capaciteit van 26 kruidenextracten en karakterisering van hun fenolische bestanddelen Shan, B. et al. J Agric Food Chem. 2005; 53 (20): 7749-7759.

Oilahuasca: de nieuwe psychedelische grens Teruggewonnen op 3 juni 2015 vanaf https://drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=156755

The Seven Books of Paulus Aegineta Vol. 3 (Francis, A. trans) (Londen: 1847) p. 595

De uitgebreide uitgebreide uiting van de sterke Strong van Strong, J. (Nashville: 2009) Numeri 4886

The American Heritage Dictionary Semitic Roots Bijlage II opgehaald op 6 september 2015 via https://www.ahdictionary.com/word/semitic.html

Zie ook https://www.ahdictionary.com/word/search.html?q=massage&submit.x=0&submit.y=0

Haoma en Harmaline. De botanische identiteit van de Indo-Iraanse Sacred Hallucinogen ‘Soma’ en zijn erfenis in religie, taal en folklore-vleierij uit het Midden-Oosten, DS, en Schwartz, M. (Californië: 1989) vol. 21

Cannabis en de Soma-oplossing Bennett, C. (Chicago: 2010)

1 Chronicles 9: 17-34: De verantwoordelijkheden van het tabernakel en de tempel van de Sons of Korah Edge Induced Cohesion-website, teruggehaald 11 december 2014: teruggeplaatst van https://edgeinducedcohesion.wordpress.com/2011/02/13/1-chronicles- 9-17-34-de-tabernakel-en-tempel-verantwoordelijkheden-van-de-kinderen-van-korah / op 24 januari 2018

Pharmakon: Plato, medicijncultuur en identiteit in het oude Athene Rinella, MA (Plymouth: 2010) p. 8

The Encyclopedia of Psychoactive Plants: Ethnopharmacology and Its Applications Rätsch, C. (Rochester: 2005) pp. 279-280

Ancient Wine: The Search for the Origins of Viniculture McGovern, PE (New Jersey: 2003) p. 132

https://www.ancient-origins.net/history-ancient-traditions/getting-high-most-high-drugs-bible-009665

Ps don’t try this at home…!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥