web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & Psyche

België euthaniseert meer dan 1.000 patiënten elk jaar zonder hun toestemming

België euthaniseert meer dan 1.000 patiënten elk jaar zonder hun toestemming

Alles is niet goed in de Belgische euthanasie-lobby, aangezien leiders en voorstanders ruzie maken over orgaandonatie door euthanasie en euthanasie zonder verzoek .

Een artikel van Simon Demeulemeester en Jeroen de Preter dat vorig jaar in The Knack werd gepubliceerd, gaat over uitspraken van euthanasieartsen Marc Cosyns en Wim Distelmans. In antwoord op Ivo Poppe, een verpleegster die toegaf 10 tot 20 mensen te hebben vermoord, inclusief zijn moeder , vertelde Cosyns de Belgische media dat er elk jaar 1000 gesubsidieerde sterfgevallen zonder verzoek zijn.

Cosyns herformuleerde alleen de gegevens van een studie gepubliceerd in de NEJM (19 april 2015),   wat aangeeft dat 1,7% van alle sterfgevallen (meer dan 1000) in Vlaanderen, België, zonder expliciet verzoek in 2013 werd versneld.

Een  eerdere studie toonde aan dat 1,8% van alle sterfgevallen in Vlaanderen, zonder expliciet verzoek, in 2007 werd versneld, wat betekent dat het probleem consistent was.

Distelmans, de voorzitter van de Belgische euthanasiecommissie, probeert de gegevens van de studie te verbergen door te stellen dat het einde van het leven zonder toestemming plaatsvond voordat euthanasie legaal werd en alleen wordt gedaan wanneer een arts “geen keus” heeft. Distelmans zegt (google vertaald):

LifeNews is afhankelijk van de steun van lezers zoals jij om de pro-abortus media te bestrijden. Doneer nu alsjeblieft .

Met name artsen die met hun rug tegen de muur stonden. Hun beslissing was altijd weloverwogen en goed onderbouwd. Als een verpleegkundige erbij betrokken was, was het puur om technische assistentie te verlenen, bijvoorbeeld door een infuus te installeren. Het is ondenkbaar dat verpleegkundigen zelfstandig een euthanatica toedienen.

Distelmans probeert niet alleen de gegevens van de  NEJM (19 april 2015) -studie te verbergen  , maar ook de gegevens van een studie die in de CMAJ werd gepubliceerd (17 mei 2010),   waaruit blijkt dat verpleegsters in 2007 hebben deelgenomen aan 248 euthanasie sterfgevallen waarbij 120 sterfgevallen werden uitgevoerd zonder de uitdrukkelijke toestemming van de patiënt. De gegevens gaven ook aan dat verpleegkundigen deelnamen aan 12% van de euthanasie-sterfgevallen met een verzoek van de patiënt en dat 45% van de euthanasie-sterfgevallen waaraan zij deelnamen, werden gedaan zonder het verzoek van de patiënt.

Lees ook:   Nog een eenmalige kort zomerweekend

Enkele jaren geleden verklaarde Dr. Cosyns dat hij de euthanasie-sterfgevallen die hij doet niet rapporteert omdat hij gelooft dat euthanasie niet anders is dan enige andere medische of palliatieve zorgprocedure. Het artikel in Knack meldt dat Cosyns wil dat de wet over euthanasie nu wordt ontmanteld.

LifeNews.com Opmerking: Alex Schadenberg is de uitvoerend directeur van de Euthanasie Preventie Coalitie en u kunt zijn blog hier lezen.

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken