Gezondheid & Uiterlijk

Suiker kan wonden genezen en pijn verlichten.

Suiker kan wonden genezen en pijn verlichten.

sugar dice  .... COULD BE FUN TO ADD TO COCKTAIL OR COFFEE

In elk huis is er een EHBO-set voor het geval van wonden etc.

Inwoners van arme dorpen in Zimbabwe kunnen het zich echter niet veroorloven medicijnen te kopen en worden met geïmproviseerde middelen behandeld – zout, waarvan het gebruik pijn veroorzaakt.

Maar binnenkort, niet alleen in Zimbabwe, maar over de hele wereld, zullen mensen een zucht van verlichting slaken. Moses Murandu, een universitair hoofddocent aan de Wolverhampton University, ontdekte en onderzocht de genezende eigenschappen van suiker.

De medische gemeenschap praat vaak over de gevaren van suiker.

Bij overmatig geebruik leidt dit tot een toename van bloedglucose, cariës, overgewicht en hartziekte. Tot voor kort sprak echter niemand over de positieve aspecten van suiker.

Mozes Murandu geeft toe dat zijn vader, wonden begon te helen met suiker. Hij loste kristalsuiker op in water en bracht een nat verband aan op het getroffen gebied. Als volwassene nam Murandu contact op met de National Health Service of Great Britain om meer te weten te komen over het gebruik van suiker voor medische doeleinden, maar vond de benodigde informatie niet. Daarom besloot hij de effecten van suiker op wonden  te bestuderen.

Muranda voerde een pilotproject uit en ontdekte dat suikerkorrels vocht absorberen, wat de groei van bacteriën en de ontwikkeling van complicaties voorkomt. Bovendien geneest suiker met succes wonden die besmet zijn met antibioticaresistente bacteriën. Muranda voerde tests uit met suikerriet en bietsuiker en ontdekte dat al zijn vormen effectief zijn in de behandeling. Hij merkte op dat bij lage suikerconcentraties de groei van bacteriële stammen vertraagde en bij grote hoeveelheden suiker stopte hij helemaal.

Lees ook:   Sexy, de definitie van...

Met behulp van zijn methode hielp Muranda de patiënt zelfs om amputatie te voorkomen. Een vrouw uit de Ethiopische stad Harar heeft vijf jaar lang geleden aan een chronische beenblessure. Artsen spraken over de noodzaak om een ​​ledemaat te verwijderen. Ze nam contact op met Muranda en hij adviseerde haar om dagelijks vochtige verbanden op de wond aan te brengen en deze te wassen met een oplossing van suiker. Als gevolg hiervan was het mogelijk om de ontsteking te stoppen en het been te redden.

Muranda ontvangt nu elke dag e-mails van patiënten, geeft hen advies en legt uit hoe ze suiker moet gebruiken. Als gevolg hiervan sturen mensen hem foto’s van genezen wonden en dankbrieven. In de toekomst is Muranda van plan om tijdens de behandeling een privékliniek te openen met behulp van de suikermethode. Hij hoopt dat op een dag suiker zal worden gebruikt voor de behandeling van wonden in alle ziekenhuizen in de wereld.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button