web analytics
11:11 Dubbele getallen

Kindersterfte in vroeger tijden door murderbottle

Beeld

Veel Victoriaanse moeders hebben tragisch de dood van hun eigen kleintjes veroorzaakt, terwijl ze de beste voedings- en voedingsmethoden voor hun baby’s wilden bieden.

Er waren in die tijd talloze verborgen moordenaars: behang, speelgoed, kleding, gezondheidsproducten en de nieuw ontwikkelde zuigflessen voor zuigelingen.

Murder Bottles poisoned many babies in Victorian Times

 

 

De nieuwe flessen hadden veel voordelen, waardoor ze zeer aantrekkelijk waren voor moeders. In een tijd dat korsetten al een rage en verpleging waren, werd een baby, zelfs met een kraam- of verzorgingscorset, als een ‘uitdaging’ voor sommigen beschouwd, en het onderhouden van je perfecte huis- en persoonlijke uiterlijk was ongelooflijk tijdrovend, een apparaat dat baby’s toestond om zo ongeveer zichzelf te voeden zou een godsgeschenk kunnen lijken.

De flessen waren gemaakt van glas of aardewerk. Aan de fles was een stuk rubberen slang en een tepel bevestigd. De flessen, met aansprekende namen zoals “Mummies Darling” of “The Empire” bleken ook perfecte couveuses voor dodelijke bacteriën. Het hielp niet dat ze ook erg moeilijk te reinigen waren.

 

De Victoriaanse vrouw werd gepresenteerd met een constant spervuur ​​van nieuwe uitvindingen. In een poging huishoudelijke klusjes gemakkelijker te maken en te helpen bij het creëren van de allerbelangrijkste toevluchtsoord voor hun echtgenoten, wendden veel Victoriaanse vrouwen zich tot het advies van mevrouw Beeton. Isabella Beeton, in haar populaire boek, Mrs. Beeton’s Household Management (1861), een referentiegids over hoe je een Victoriaans huishouden kunt runnen, gaf advies over koken, aannemen en ontslaan van huishoudelijk personeel en opvoeding van kinderen.

Mevr. Beeton adviseerde nieuwe moeders dat het niet nodig was om de tepel twee of drie weken te wassen, waardoor de bacteriën konden bloeien en dodelijk werden. Dit heeft alleen maar bijgedragen aan het al problematische ‘banjo’-ontwerp.

Lees ook:   Vaccins voorkomen opname vit D...

Hoewel artsen de flessen veroordeelden en de kindersterfte in die tijd hoog was, bleven de ouders ze kopen en gebruiken. De flessen kregen uiteindelijk de bijnaam “Murder-flessen”.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button