web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkVitaminen & Kruiden

Haar, nagels, hoofdpijn en huidproblemen. Welke vitamines je tekort komt

this provoked a thought: awesome photo project -- natural foods! Still photography and different ways to light up even the most ordinary foods. #Fovitec #create #photography

Haar, nagels, hoofdpijn en huidproblemen. Welke vitamines je tekort komt.

 

Het hebben van een bepaald vitamine- of mineraaltekort kan vaak leiden tot verschillende soorten gezondheidsproblemen. Hieronder noemen we vijf van de meest voorkomende symptomen met betrekking tot deze tekortkomingen die, indien verwaarloosd, tot ernstiger problemen kunnen leiden.

1) Hoofdpijn en / of spierkrampen: Betekend vaak een tekort aan magnesium

Magnesiumgebrek is een van de meest voorkomende tekorten van mineralen in onze tijd. Ongeveer 75% van de westerse bevolking ontbreekt het aan voldoende magnesium. Magnesium is een krachtige voedingsstof voor het functioneren van het zenuwstelsel. Het helpt je zenuwen en spieren om te ontspannen, verlicht hoofdpijn en spierkrampen en helpt ons ook in de pre-slaapfase.
Een eenvoudige manier om magnesium aan te vullen, is om deze voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen:

-Spinazie
-Pompoenpitten
-Zonnebloempitten
-Amandelen
-Gedroogde vijgen
-Banaan
-Avocado’s
-Volkoren rijst.

Je kunt ook Epsom-zouten toevoegen aan je bad. Epsom-zouten hebben een hoog magnesiumgehalte dat gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, terwijl u zich ontspant in het bad.

2) Acne: Zink tekort

Acne is vaak gekoppeld aan een tekort aan zink. Zink regelt de olieproductie in de huid en geeft kleur en helderheid aan de teint. Zink is ook een grote onderdrukker voor een pafferige huid, regenereert huidcellen en versnelt hun genezingsproces. Het is gebleken dat zink in staat is de belangrijkste oorzaken hiervoor af te remmen, namelijk met 5-alfa-reductase (het enzym dat testosteron omzet in een actievere vorm die de proliferatie van de puistjes stimuleert).
Er is slechts 30 milligram per dag van zink nodig om acne te bestrijden, bedenk dat een kwart kopje pompoenpitten meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid oplevert.

Lees ook:   Jodium en straling

3) Gedroogd / dun / afgebroken haar, zwakke nagels: tekort aan biotine

Biotine (vitamine B7) is het hart en de ziel van gezond haar. Omdat het een zeer overvloedig mineraal is, is een tekort niet erg wijdverspreid. Als u op zoek bent om uw haar te versterken, de haargroei te bevorderen of het gewoon gezonder te maken … een vitamine B7-behandeling is aan u. Vit B kan men het beste nemen in een complex, dus alle vitamine b’s en niet 1 afzonderlijk.

4) Dun haar: ijzertekort
IJzer speelt een sleutelrol in ons lichaam. Dankzij haar hebben de haarzakjes van ons haar een goede toevoer van zuurstof en andere voedingsstoffen. Dientengevolge kunnen we ons gemakkelijk voorstellen hoe lage niveaus van ijzer (of anemie) tot haarverlies kunnen leiden.

5) Witte ellebogen, gedroogd en verheven: Essentiële vetzuurdeficiëntie

Die vreemde huidverkleuring op de elleboog is vaak het gevolg van een onevenwichtigheid van essentiële vetzuren. In het bijzonder is het indicatief voor lage niveaus van Omega 3 – vetzuren. Omega 3 heeft uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen die zullen werken op dat deel van de huid dat onderhevig is aan een ontsteking.

Het is beter vitaminen binnen te krijgen door middel van gezonde voeding.
Bij supplementen, let wel op de toevoegingen!

The dangers of Centrum vitamins - Dr. Axe https://www.draxe.com #health #holistic #natural

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥