...
Gezondheid & Uiterlijk

‘Een op de vijf kettingen en oorbellen bevat giftige stoffen’

‘Een op de vijf kettingen en oorbellen bevat giftige stoffen’
Verkochte sieraden in Nederland voldoen vaak niet aan de veiligheidseisen. In ruim een vijfde (24 van de 113) van de onderzochte kettingen en oorbellen zit te veel cadmium, lood of nikkel, concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in een onderzoek.
De verkoop van sieraden met te veel zware metalen is verboden. De giftige stoffen kunnen verschillende ziektes veroorzaken. Bij veertien sieraden was de overschrijding zo groot dat de NVWA het dragen ervan afraadt. De onderzochte sieraden waren gekocht in warenhuizen, kledingwinkels, drogisterijen en bijouteriewinkels.

Een lijst van de sieraden die een “ernstig veiligheidsrisico” met zich meebrengen is te vinden op de website van de NVWA. Het gaat onder meer om de merken Azzurino, BangGood, Bella, Deal extreme, Fashion Jewelry, goedkopesieraden.net en Oohlala.

Door: ANP
https://www.nvwa.nl/nieuws-en-media/nieuws/2017/05/23/nvwa-een-vijfde-van-onderzochte-sieraden-bevat-te-veel-cadmium-lood-of-nikkel

Lees ook:   Vers of bewerkt

Gerelateerde artikelen

Back to top button