20 januari 2021

 

Adhd middel veroorzaakt meer kans op hart en vaat aandoeningen

Methylfenidaat, beter bekend onder de merknamen Ritalin en Concerta, wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling van ADHD. Uit een onderzoek in Zuid-Korea is nu gebleken dat kinderen die deze middelen gebruiken meer kans hebben op hart- en vaatziekten.

De onderzoekers bestudeerden gegevens van 1224 patiënten van 17 jaar en jonger die tussen 2008 en 2011 minstens één keer methylfenidaat kregen voorgeschreven en hartklachten hadden gehad.

Daaruit bleek dat kinderen die methylfenidaat gebruikten 61% meer kans hadden op hartritmestoornissen dan andere kinderen, maar ook meer kans op een hartinfarct. Dit risico is het grootst bij het begin van de behandeling, met name tijdens de eerste drie dagen. Maar ook tussen de 8 en 56 dagen blijft het risico verhoogd.

Omdat hart- en vaatziekten niet heel vaak voorkomen bij kinderen gaat het bij een toename met 61% nog steeds om een vrij laag absoluut aantal kinderen dat hartproblemen heeft. Het advies is toch om een extra controle uit te voeren voor de aanvang van de behandeling. Als er een familiaal verhoogd risico op hart- en vaatziekten bestaat, wordt het maken van een ECG aanbevolen.

Bron

1x?
Ken iemand met ernstige hartproblemen…
Die ritalin kreeg voorgeschreven..adhd…?
Ja, hij was altijd  wel heel erg druk…agressief ook, snel kwaad etc,…maar de bloeddruk was ook enorm hoog, zo bleek later,  misschien van nature wel?
Wat is adhd…te druk, of een teveel aan druk in de vaten?

Hoge bloeddruk dus…

Ik vraag mij af of ik de vinger op de zere adhd plek leg bij deze…?
Hopelijk onderzoekt men dit?

Lees ook:   Transgenders

Aha zie?

https://www.niernieuws.nl/?id=1911

Adhd is dus een lichamelijke kwaal!
Die psychisch problemen veroorzaakt…
Wat zijn spreekwoorden dan toch ook vol wijsheid…

Gerelateerde berichten