web analytics
11:11 Dubbele getallen
GeschiedenisRH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Maak kennis met de vergeten koningen die duizenden jaren regeerden

Welkom bij onze boeiende reis door de tijd terwijl we ons verdiepen in de raadselachtige wereld van het oude Mesopotamië. In dit verhaal verkennen we de Soemerische koningslijst, een document dat een tijd onthult waarin koningen niet slechts decennia regeerden, maar millennia! Doe met ons mee terwijl we de sage ontrafelen van deze buitengewone heersers die duizenden jaren regeerden en een onuitwisbare stempel drukten op de annalen van de geschiedenis. Onze expeditie begint in de bakermat van de beschaving, Sumer, waar de eerste koning van Eridu, Alulim, de troon besteeg. Volgens de oude kronieken regeerde Alulim op verbazingwekkende wijze gedurende een onvoorstelbare 28.800 jaar.

De verbazingwekkende heerschappij ging door toen Alalngar en Alalush het bevel voerden over Eridu gedurende respectievelijk 36.000 en 43.200 jaar, waarbij ze de grenzen van het menselijk bevattingsvermogen tartten. Terwijl de scepter van stad naar stad ging, kwamen legendarische figuren als Dumuzid, de herder, nam het roer over en regeerde nog eens 36.000 jaar over zijn koninkrijk. Goden van de onderwereld en vegetatie, deze heersers bezaten een bovenaardse levensduur, verweven geschiedenis met mythe en boeiden onze verbeelding. Van Larak tot Sippar en uiteindelijk tot Shuruppak, deze oude lijn van koningen bleef bestaan ​​en overtrof de levensduur van hele beschavingen.

Lees ook eens:  De oorlogen der goden

De laatste antediluviaanse koning, Ziusudra, wordt vereeuwigd in het Gilgamesj-epos als de enige overlevende van een catastrofale overstroming die de wereld hervormde. Maar terwijl we overgaan in een tijdperk van historisch verifieerbare koningen zoals Enmebaragesi van Kish, resoneren de echo’s van de antediluviaanse koningen in ons. Hun heerschappij daagt onze perceptie van tijd en heerschappij uit, waardoor de grens tussen het sterfelijke en het goddelijke vervaagt.

Ze herinneren ons eraan dat de oude Soemeriërs hun koningen als hemelse wezens beschouwden, ver boven het bevattingsvermogen van stervelingen. Als we vertrekken van de grote stadspoorten van het oude Sumerië, dragen we de verhalen van vergeten koningen, tijdloze legendes en de kiemen van de beschaving zelf met ons mee. Ga met ons mee op deze betoverende expeditie terwijl we de Sumerische koningslijst verkennen, een buitengewoon venster op een vervlogen tijdperk waarin geschiedenis en mythologie samenkomen en ons uitnodigt om ons begrip van tijd, heerschappij en de erfenis van de mensheid in twijfel te trekken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥