web analytics
...

Een verlaten Miljonairs kasteel

Dit kasteel genaamd Pałac w Bożkowie in het zuiden van Polen is zonder twijfel een van de mooiste paleizen van het hele land. Vooraanstaande figuren van over de hele wereld kwamen naar dit landhuis kijken, maar plotseling stopte het allemaal toen de site meer dan 20 jaar geleden werd verlaten. Wat is er met de voormalige bewoners gebeurd? Van een afstand lijkt het nog steeds een echt sprookjeskasteel. Maar kijk goed en je ziet dat de gevel aan het afbrokkelen is en dat deze plek vol littekens zit. Omdat het verhaal van dit historische herenhuis een verhaal van verraad is. Ontdek de trieste geschiedenis van een van de mooiste geheime bezienswaardigheden van Polen.

Ik vind het kijken van dit soort video’s enorm rustgevend.
Geen geweld e.d. en ellende.

Gewoon oude gebouwen met hun verhaal.
Bijzonder om mee te kunnen kijken in een verleden van het leven van mensen.
Willem Alexander zou zeggen: lekker authentiek!

Anderzijds zou ik er nooit durven lopen ivm instortingsgevaar, de schimmels die in veel oude gebouwen welig tiert… 😛
en soms denk je wel eens ieuw wat zou er achter die deur zitten een lijk of een geest oid…
Argh!

🙂
Maar goed er naar kijken is nice genoeg.

 

Lees ook:   Valentijnsdag gaat over...

Gerelateerde artikelen

Back to top button