...

13 juni 2021

 

Eerste historische verslag van de echte Jezus beschrijft hem als een ‘tovenaar’

Eerste historische verslag van de echte Jezus beschrijft hem als een ‘tovenaar’

Echte Jezus Christus Magician Bowl inscriptie

Eerste historische verslag van echte Jezus beschrijft hem als een 'tovenaar'

Deze oude kom, ontdekt in de ruïnes van Alexandrië door Franse archeologen in 2008, beschrijft de echte Jezus als een occulte ‘tovenaar’
Wie was de echte Jezus? In 2008 hebben Franse archeologen die de onderwaterruïnes van Alexandrië opgraven, een kom opgegraven met een schokkende aanwijzing voor de identiteit van een van de beroemdste religieuze leiders aller tijden. Simpel gezegd, het verwees naar Jezus als een ‘tovenaar’.

Via NBC Nieuws:

Een team van wetenschappers onder leiding van de beroemde Franse zeearcheoloog Franck Goddio heeft onlangs aangekondigd dat ze een kom hebben gevonden uit de late 2e eeuw voor Christus en de vroege 1e eeuw na Christus, die is gegraveerd met wat volgens hen de eerste bekende referentie ter wereld zou kunnen zijn voor Christus.

Als het woord ‘Christus’ verwijst naar de bijbelse Jezus Christus, zoals gespeculeerd, kan de ontdekking het bewijs leveren dat het christendom en het heidendom soms met elkaar verweven waren in de oude wereld.

Een oeroud overblijfsel dat aanwijzingen kan bevatten voor de identiteit van de echte Jezus
De kom, die dateert uit de periode tussen de late 2e eeuw voor Christus en de vroege 1e eeuw na Christus, luidt:

“DIA CHRSTOU O GOISTAIS”, wat door het opgravingsteam is geïnterpreteerd als “hetzij door Christus de tovenaar” of “de tovenaar door Christus”.

GERELATEERD: Hoe ik ben gestopt met agnostisch zijn … en een gnosticus werd

Teamleider Frank Goddio van het Oxford Centre for Maritime Archaeology zei: “Het zou heel goed een verwijzing naar Jezus Christus kunnen zijn, omdat hij ooit de belangrijkste exponent van witte magie was.”

De jury is er nog steeds niet over uit of de schaal daadwerkelijk verwijst naar de echte Jezus Christus, maar er is niets te verbergen over het feit dat zelfs de tijdgenoten van de profeet zijn vermogens vergeleken met tovenarij (Jezus werd er vaak van beschuldigd demonen te gebruiken om zijn biedingen te doen).

Lees ook:   Toxoplasmose lijkt IQ van RH Negatieve mensen te verhogen

Net als de Joodse mysticus Elia (de onbetwiste beschermheer van Lurianic Kabbalah en rijder van vuurwagens), was de echte Jezus een wonderdoener die vrij in en uit de Super-Saiyan-modus kon gaan. Na zijn dood werd hij vaak in verband gebracht met de Romeinse cultheld Mithras en de tovenaar Apollonius van Tyana, beide heidense figuren. De ‘magische’ kant van Jezus was zeker niet altijd onbekend voor moderne denkers. Het was de 16e-eeuwse filosoof Giordano Bruno die als een van de eersten suggereerde dat de echte Jezus gewoon een extreem getalenteerde magiër was .

Bekijk hieronder een BBC-documentaire over het gnosticisme, de vroege occulte versie van het christendom die door de autoriteiten werd uitgeroeid.

Meer informatie over Magick
Oké, wacht even … als Jezus een tovenaar was, wat is dan precies “magie”?

Is het echt?

Is … er een manier om het te leren?

Ja, het is echt. Ja, er is een manier om het te leren. En het is eigenlijk veel eenvoudiger of griezeliger dan mensen denken.

Het is het vermogen om de realiteit te veranderen door de verhalen van mensen over de realiteit te veranderen. En het is het vermogen om je eigen zenuwstelsel te veranderen door toegang te krijgen tot veranderde staten van bewustzijn. Het is het vermogen om ongelooflijke krachten vanuit jezelf op te roepen door met je onbewuste geest te praten.

https://ultraculture.org/blog/2015/03/05/real-jesus-magician

Gerelateerde berichten