26 april 2021

 

Mogelijk twee geheime holtes in piramide van Cheops


Mogelijk twee geheime holtes in piramide van Cheops

Het valt niet uit te sluiten dat de piramide van Cheops, één van de zeven antieke wereldwonderen, twee nog onbekende holtes bevat. Dat heeft het wetenschappelijk team dat onderzoek doet naar de piramide vandaag gemeld. Het team baseert zich op een warmtescan van het 4500 jaar oude gebouw.

Het team vond een holte in de noordoostelijke nok van de piramide, op een hoogte van ongeveer 105 meter. De andere holte bevindt zich aan de noordkant. In een verklaring zeggen de onderzoekers te vermoeden of te hopen dat zich daar een of meerdere gangen bevinden die uitkomen in het hart van de Grote Piramide.

Warmteverschillen
Onder de noemer Scan Pyramids begon het team met leden uit Egypte, Frankrijk, Canada en Japan op 25 oktober vorig jaar met het scannen van diverse piramides in Giza. Met behulp van warmtecamera’s hopen ze verborgen kamers in de eeuwenoude bouwsels op te sporen.

Begin november werd al duidelijk dat er grote warmteverschillen waren in de piramide van Cheops, waarna het team meer in detail naar de piramide ging kijken. Donderdag sprak het Egyptische ministerie van Oudheidkunde al over ‘twee onregelmatigheden’ in de aan farao Cheops gewijde piramide.
https://www.ad.nl/wetenschap/mogelijk-twee-geheime-holtes-in-piramide-van-cheops~a8ebb3ba/

Lees ook:   Chinese pyramides en de blanke reuzen

Gerelateerde berichten