06 maart 2021

 

Dikke laag boter is oké

Dikke laag boter is oké
Door Gerard Driehuis – dinsdag 17 juni 2014, 08:39 in categorie: Gezond
Jarenlang is boter verketterd als bron van alle kwaad – en vooral: van dichtgeslibde aderen – maar nu blijkt dat dierlijke vetten toch niet zo slecht zijn als al die tijd gedacht. Dat schrijft Time Magazine op basis van bevindingen van de universiteit van Cambridge. “Boter kan zelfs een positief effect hebben op het lichaam. Het is vooral de overconsumptie van alles waarmee we vet zijn gaan vervangen – koolhydraten, suiker – die verantwoordelijk is voor de epidemie van obesitas en diabetes”, luidt het. De échte boosdoeners heten nu de kunstmatig gefabriceerde transvetten te zijn, aanwezig in sommige koekjes en kant-en-klaarmaaltijden.
Dierlijke vetten hebben volgens de jongste onderzoeken ten onrechte de slechte naam gekregen die ze hebben. De vuistregel is volgens Time nu een andere. Zie je aan voedsel meteen wat het is (een appel, boter, spinazie) dat is het oké. Weet je niet zo goed wat er in zit, neem het dan niet.

Dikke laag boter is oké

Geen vet, en het lichaam houdt vetten vast,…
Je moet de auto ook smeren met olie

Lees ook:   Anunnaki wat als zij een technologie hadden...

Gerelateerde berichten