web analytics
11:11 Dubbele getallen
BuitenaardsGeschiedenisRH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Was Mars de thuisbasis van de eerste levensvormen in het zonnestelsel?

f12a6e46e9293c6ec2c5961cf71c5e65 AnGel-WinGs.nlWater en organische moleculen werden door ijs-asteroïden naar Mars gebracht tijdens zijn vroege stadia als planeet. Het is mogelijk dat Mars de thuisbasis is geweest van het eerste leven in ons zonnestelsel, volgens wetenschappers achter een nieuwe studie.

We noemen Mars de rode planeet. Mars was echter vroeger blauw en bedekt met water, waardoor we dichter bij de ontdekking kwamen of er ooit leven heeft bestaan. Het lijdt geen twijfel dat er water op Mars bestond, maar hoeveel water er precies heeft bestaan, wordt nog steeds besproken. Volgens nieuw onderzoek van de Universiteit van Kopenhagen was er 4,5 miljard jaar geleden genoeg water op de rode planeet om de hele planeet in een 300 meter diepe oceaan te bedekken. Gedurende deze tijd werd Mars gebombardeerd door met ijs gevulde asteroïden. Dit gebeurde tijdens de eerste 100 miljoen jaar evolutie van de planeet. Prof. Martin Bizzarro van het Center for Star and Planet Formation merkt op dat asteroïden ook organische moleculen bevatten die essentieel zijn voor het leven . IJsplansteroïden voorzagen de Rode Planeet van water en biologisch relevante moleculen zoals aminozuren.

Een uitgestrekte oceaan

DNA en RNA vormen basen van aminozuren die alle noodzakelijke componenten bevatten om cellen te laten functioneren. Nieuw onderzoek wijst uit dat de oceaan die de hele planeet bedekte minstens 300 meter diep was. Hun diepte kan een kilometer hebben bereikt. Martin Bizzarro legt uit dat de aarde in vergelijking heel weinig water heeft. Dit gebeurde in de eerste 100 miljoen jaar van het bestaan ​​van Mars. Het leven op aarde beleefde na deze periode een catastrofale gebeurtenis. Volgens sommige theorieën is de aarde in botsing gekomen met een andere planeet ter grootte van Mars. Tijdens deze botsing werd al het leven op aarde weggevaagd, wat leidde tot de vorming van het aarde-maansysteem. Met andere woorden, volgens wetenschappelijk bewijs was het zeer waarschijnlijk dat Mars lang voordat de aarde leven had gehuisvest.

Een oud stuk Marskorst

Om de geschiedenis van Mars te onderzoeken, hebben onderzoekers een miljarden jaren oude meteoriet gebruikt. Oorspronkelijk onderdeel van de korst van Mars, biedt de meteoriet een uniek inzicht in de vorming van het zonnestelsel. Omdat het oppervlak van Mars niet beweegt, zit het geheim verborgen in de manier waarop het oppervlak van de planeet is ontstaan, waaronder ooit de meteoriet. Het tegenovergestelde is waar op aarde. Planetaire tektonische platen zijn voortdurend in beweging en worden hergebruikt. Tijdens de eerste 500 miljoen jaar van de geschiedenis van onze planeet heeft platentektoniek alle tekenen van wat er is gebeurd, gewist. In het binnenste van onze planeet zijn de platen voortdurend in beweging, worden ze gerecycled en vernietigd. Een platentektonisch systeem bestaat echter niet op Mars. Met andere woorden, het oppervlak van de rode planeet bewaart bewijs van de vroege geschiedenis van Mars, aldus professor Bizzarro.

Lees ook eens:  Mensen met Rhesus negatief bloed behoren waarschijnlijk bij het Nephilim Ras

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥