Oude 3500 jaar oude boek met grappen opgegraven

Oude 3500 jaar oude boek met grappen opgegraven
januari 2012

Een nieuw vertaald tablet uit het oude Mesopotamië heeft een unieke blik op vroege humor.

Het ‘boek met grappen’ bevat een aantal raadsels en grappen die  moeilijk te interpreteren zijn vandaag de dag, maar zou misschien als zeer amusant gevonden worden op het moment. Een aantal van de grappen in het boek waarvoor het woord ontbreekt, zijn zo obscuur dat hun ware betekenis nooit ten volle wordt begrepen.

Er zijn maar weinig raadsels in de Akkadische taal te vertalen. Het werd veel gebruikt door de oude Babyloniërs en andere beschavingen in de omgeving van het huidige Irak. De tablet dateert uit de tijd van de bijbelse Exodus, en wordt verondersteld te zijn geschreven in de buurt van de Perzische Golf.

Gerelateerde Berichten