web analytics
11:11 Dubbele getallen
BuitenaardsEgypte

Abnormaliteit in het DNA van de Egyptische farao: was hij een buitenaardse hybride?

8256571d6fcabb71131aabf24e1d2b2e AnGel-WinGs.nlDe oude Egyptenaren probeerden zijn nalatenschap uit de geschiedenis te wissen, dus er is heel weinig over hem bekend. Maar wat we over deze heerser weten, doet ons afvragen wie of wat hij werkelijk was. In tegenstelling tot alle eerdere farao’s die in uitstekende fysieke vorm werden afgebeeld, is het uiterlijk van Achnaton verrassend vreemd: amandelvormige ogen, een kleine buik, dunne ledematen, een langwerpige schedel

Achnaton zette heel Egypte op zijn kop en veroorzaakte de grootste daad van ketterij die de Egyptenaren nog nooit hadden gekend. Hij beweerde dat de Egyptenaren niet langer hadden moeten geloven in een pantheon van meerdere goden, maar één god moesten aanbidden. In dit opzicht is er een aanname dat Achnaton en het bijbelse personage Abraham dezelfde persoon kunnen zijn geweest. Onderzoekers hebben de lichamen van veel farao’s en hun familieleden in gemummificeerde vorm ontdekt, maar er is nooit een mummie van Achnaton gevonden. “Maar beeldhouwwerken en houtsnijwerk uit die tijd laten Achnaton alleen zien, maar ook in aanhankelijke gezinssituaties, waaronder zijn belangrijkste gemalin, Nefertiti, en hun kinderen. Dergelijke instellingen werden nooit gebruikt in kunstwerken van farao’s voor of na Achnaton.

Achnaton geloofde echter niet echt in het monotheïsme, hij was er absoluut van overtuigd dat er andere goden bestaan, maar besloot dat alle aanbidding en gebeden zouden worden gegeven aan één God, Aten (de zonnegod in de traditie van het oude Egypte). Zijn regeerperiode staat bekend als de Amarna-periode. Hij verplaatste ook de hoofdstad van Egypte van Thebe naar de stad die hij stichtte, bekend als Tell el-Amarna (of Amarna). Deze periode is de meest besproken en bestudeerde periode in de Egyptische geschiedenis.

464b9347fa6f762410b2572b1ed4d1a1 AnGel-WinGs.nl

DNA-onderzoek van farao
Alles aan Achnaton was ongewoon, zelfs zijn DNA.

Lees ook eens:  3000 jaar oude Egyptische piramideteksten zijn vertaald, ze zijn vreemder dan we dachten

In 2015 publiceerden Stuart Fleischmann, een assistent-professor vergelijkende genomica aan de Universiteit van Caïro en zijn team het resultaat van een 7-jarige studie. Ze brachten de genomen van negen oude Egyptische farao’s in kaart. Acht monsters waren volkomen normaal en de negende die toebehoorde aan Achnaton was nogal ongebruikelijk.

“Fleischmann en zijn team onderwierpen de kostbare monsters van oud DNA aan een proces dat Polymerse Chain Reaction (PCR) wordt genoemd. In de moleculaire biologie wordt deze techniek vaak gebruikt om een ​​enkele kopie van een stukje DNA te repliceren en te versterken, waardoor onderzoekers een duidelijk beeld krijgen van iemands genetische vingerafdruk.

Acht van de negen monsters leverden interessante maar typische resultaten op. Het negende monster was van Achnaton, de raadselachtige farao uit de 14e eeuw voor Christus en vader van Toetanchamon. Een klein stukje uitgedroogd hersenweefsel was de bron van het DNA-monster geweest en de test werd herhaald met botweefsel, maar dezelfde resultaten werden verkregen.

1a3bc00d426c852d8a37bb9a234888c6 AnGel-WinGs.nl

Een van de boosdoeners was een gen genaamd CXPAC-5, dat verantwoordelijk is voor de groei van de cortex. De anomalie is zichtbaar in de onderstaande afbeelding.”

“Een ander interessant bewijsstuk ondersteunt deze hypothese. De onderstaande afbeelding toont twee microscoopfoto’s van botweefsel dat is bemonsterd uit de schedel van Achnaton en die van een andere mummie van dezelfde leeftijd.

De schedel wordt alleen vergroot door twee processen: extreme veroudering en extreme genetische mutatie, dus Achnaton kon niet ouder zijn dan 45 jaar. Archeologisch bewijs weerlegt dit. Bovendien hebben elektronenmicroscopen tekenen gevonden van een nucleonlitteken, wat een duidelijke manifestatie is van de genezing van de DNA-helix na blootstelling aan sterke mutagenen.

Lees ook eens:  Buitenaardse wezens hebben deze man ontvoerd en wat hij vertelde, bezorgt iedereen koude rillingen!

Volgens Yale-professor Irwin M. Braverman zou de afwijking in het uiterlijk van Achnaton familiaire gynaecomastie en craniosynostose kunnen zijn. Gynaecomastie is de aandoening die vooral voorkomt bij mannen van wie de borst opzwol als gevolg van hormonale onbalans. Braveman zei dat de vader, grootvader en overgrootvader van Achnaton familiaire gynaecomastie hadden. Het vergrote hoofd van Achnaton was te wijten aan de aandoening die craniosynostose wordt genoemd.

De resultaten van de analyse van botweefsel uit de schedel van Achnaton toonden aan dat de botten van de schedel veel dichter zijn en fundamenteel verschillen van andere mummies van dezelfde leeftijd en periode. Bovendien zijn de schedel en het skelet van Achnaton twee keer zo dicht en duurzaam als die van de moderne mens.

Dus, wie of wat was Achnaton eigenlijk: een hybride van een alien, een mutant of een wezen van een andere planeet? Als een van deze waar is, dan is er een mogelijkheid dat oude buitenaardse wezens in het verre verleden op aarde zijn aangekomen, in de buurt van de rivier de Nijl hebben gewoond en tussen de lokale bevolking hebben geleefd.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥