web analytics

Archeologen ontdekken verloren piramide van koningin Neith

Zelfs na 100 jaar na de ontdekking van het graf van Toetanchamon, zijn archeologen nog steeds geobsedeerd door hem. Zelfs vandaag de dag vinden er expedities plaats in Saqqara om meer te weten te komen over de jonge koning die lang voor zijn tijd was heengegaan en toch een grootse erfenis heeft nagelaten. Maar soms kan de ene obsessie tot de andere leiden, of zoals Bob Ross altijd zei: er zijn geen fouten, alleen gelukkige ongelukken. Iets soortgelijks gebeurde met het team van archeologen die op jacht waren naar het graf van de penningmeester van farao Tut en stuitten op de piramide van een onbekende koningin wiens identiteit, toen ze werd onthuld, egyptologen dwong de geschiedenis te herschrijven. Welkom bij Crunch, en vandaag gaan we kijken naar wat archeologen vinden in de nieuw gevonden piramide van koningin Neith

Lees ook:   De tijd van de reuzen op aarde, toen alles groter was dan nu.

Gerelateerde artikelen

Back to top button