...

20 oktober 2021

 

Egyptische reïncarnatie van het Ierse meisje Dorothy Eady -Seti

Egyptische reïncarnatie van het Ierse meisje Dorothy Eady

Dorothy Eady | Reincarnation of Omm Sety - Priestess in Ancient Egypt - YouTube

Reïncarnatie uit het oude Egypte Dorothy Eady (1904-1981) de eerste drie jaar van haar leven was zij net als anderen het meest gewone meisje uit een arm Iers gezin uit Londen. Ze was het enige kind in een  kleermakersgezin en viel niet op door iets opmerkelijks, hield van rennen, plezier maken en spelen met andere kinderen in hun straat. Toen ze drie jaar oud was, ging Dorothy zoals gewoonlijk wandelen, maar toen ze de wankele trap van haar huis afdaalde, gleed ze uit en viel. Toen haar ouders haar ontdekten, zag ze er uit alsof ze  dood was -In coma- en hadden ze haar dood al aangekondigd. Dorothy werd echter plotseling wakker en haar ouders noemden het een wonder en bedankten God.

Maar al snel begon Dorothy zich vreemd te gedragen. Ze begon te vertellen dat ze ‘naar huis werd teruggebracht’. Later kreeg ze problemen met studeren op een zondagsschool. De leraar vertelde de ouders van Dorothy uiteindelijk dat hun dochter geen plaats had op zo’n school, omdat ze altijd praat over de heidense oud-Egyptische religie. Dorothy werd uiteindelijk van deze school verwijderd nadat ze weigerde kerkliederen te zingen. Ze stopte ook met het bijwonen van een katholieke kerk.

Vervolgens, tijdens een excursie met haar ouders in het British Museum, of liever in het Egyptische deel ervan, raakte het meisje erg opgewonden en kon het zichzelf niet verwijderen van de tentoonstellingen: mummies, beeldjes en papyrus. Op een gegeven moment volgde ze haar ouders niet en het meisje rende naar de beelden en begon hun voeten te kussen. Geleidelijk ontwikkelde Dorothy een echte depressie. Ze zat vaak stil en bekeek de ansichtkaarten met artefacten van het oude Egypte en huilde, klagend dat haar echte thuis daar was en dat ze daarheen moest terugkeren. “Dat is mijn thuis! Maar waar zijn alle bomen? Waar zijn alle tuinen?” Riep ze.

The Mysterious Reincarnation of Omm Sety- A woman that ‘proved’ to have lived in ancient Egypt

Ze voelde zich vooral aangetrokken tot een foto van de tempel van Farao Seti I in Abydos.  Dorothy had kleurrijke en ongewone dromen met uitzicht op het oude Egypte. Deze dromen gingen gedurende haar hele leven voort. Dorothy’s obsessie met het oude Egypte groeide elk jaar en ze liep bij elke gelegenheid naar het British Museum.

Dorothy Eady was a normal child, until she fell down the stairs and died. When they revived her she said she was Omm Sety Priestess of the Nile! And more startling? She has proof!

Uiteindelijk ontmoette ze daar de Egyptische archeoloog Sir Ernest Badge en hij nam het ongewone meisje onder zijn beschermheerschap. In 15 jaar tijd had Dorothy een zeer ongebruikelijke droom, die echter helemaal niet op een droom leek. Volgens haar kwam de mummie van farao Seti naar haar toe alsof het echt was. Dorothy’s obsessie met Egypte maakte velen achterdochtig, en haar verhalen over het bezoek van de mummie gingen alle grenzen te boven.

Vanwege dit alles werd het meisje voor korte duur naar het sanatorium gestuurd voor krankzinnigen en zelfs naar de gevangenis, meerdere keren. Dorothy had geluk dat ze niet werd opgenomen in een echt gevaarlijk psychiatrisch ziekenhuis in die tijd en ze had de mogelijkheid om musea en archeologische opgravingen te blijven bezoeken. Op 16-jarige leeftijd ging Dorothy de kunstacademie van Plymouth binnen, begon toneelstukken te spelen in Egyptische taferelen en begon op haar eentje oude Egyptische kunstvoorwerpen te kopen en te verzamelen.

Op de leeftijd van 27 jaar werkte ze in een Londens tijdschrift, waar ze artikelen over Egypte schreef en karikaturen schilderde over de Egyptische politiek. Al snel ontmoette ze de Egyptische Eman Abdel Magid, verhuisde met hem naar Egypte en trouwde met hem. En toen ze net uit Caïro was, kuste ze de grond en zei dat ze eindelijk naar huis was teruggekeerd!!!!
Dorothy en Eman kregen een zoon, die de naam kreeg van het netwerk en dat Dorothy zelf koos daarna voor haarzelf, de naam Hom Network (Mother of the Network). Het gelukkige huwelijksleven van Dorothy was echter kort. Ze bezocht vaak de piramides en oude Egyptische tempels, zat daar te mediteren en ging in trance, en ’s nachts werd ze aangevallen door de  ongewone obsessie om oude hiërogliefen te schrijven. Ook in deze tijd begon Dorothy een ander soort visie te zien, en ze leerde om uit haar lichaam het astrale gebied in te gaan. Dit alles beviel zowel haar man als zijn talrijke familieleden niet, en ze hadden steeds meer ruzie en wrijving. Op een dag tijdens de volgende trance, kwam de geest van Gore-Ra naar Dorothy. Hij begon regelmatig naar haar toe te komen en dicteerde haar het volledige verhaal van haar vorige leven. Het blijkt dat eens lang geleden een meisje genaamd Bentreshit in het oude Egypte woonde en zij het was die later in Dorothy Go incarneerde.

Bentreshit was uit een arm gezin, haar moeder verkocht groenten en haar vader was een krijger. Ader Bentreshit tijdens het bewind van Farao Seti I (ca. 1290 v. Chr. Tot 1279 v.Chr.). Temple of Network I in Abydos Moeder Bentreshit stierf toen ze drie jaar oud was, en haar vader kon geen meisje grootbrengen in zijn eentje en toen werd ze gestuurd om opgevoed te worden in diezelfde tempel in Abydos. Daar vandaan heeft ze tot 12 jaar een priesteres opleiding gehad. Op 12-jarige leeftijd vroeg de hogepriester haar of ze voor altijd een maagdelijke priesteres wilde blijven of wilde gaan naar de wereld. Bentreshit besloot in de tempel te blijven. De volgende twee jaar nam ze deel aan de heilige ceremonie van de hartstochten en opstanding van Osiris, en ontmoette vervolgens Seti I zelf en werd zijn geheime minnares.

Lees ook:   Regressie cd

Al snel werd ze zwanger, maar voor de maagdelijke priesteres was het een dodelijke zonde. Omdat ze de  schaamte wilde voorkomen, pleegde Bentreshit zelfmoord.

In 1935 brak het huwelijk van Dorothy en haar man  en verhuisde ze naar het gebied in de buurt van de piramides van Gizeh. Daar begon ze onderzoekers en archeologen te helpen en haar uitgebreide kennis op het gebied van het oude Egypte werd een onschatbare hulp voor hen.

collections.tepapa.govt.nz  Dorothy EadyDorothy was bevriend met alle beroemde archeologen en egyptologen die in de piramides en Egyptische tempels werkten. Maar bij de plaatselijke bevolking gingen de meest ongelooflijke roddels over haar. Het feit is dat Dorothy vaak in de grote piramide sliep en ook offers bracht aan de Sfinx, de god Horus prijzend. Maar Dorothy nam geen aanstoot aan mensen. In de tempel van Seti I in Abydos In 1956 ging de 52-jarige Dorothy in Abydos werken en vestigde zich daar in een huis aan de voet van de berg Pega Gap. De oude Egyptenaren beschouwden deze berg als dierbaar voor het hiernamaals. Op dezelfde plaats begon Dorothy zich officieel te noemen onder de naam Homme Network. Abydos was erg belangrijk voor haar, het was in deze tempel dat de ongelukkige Bentreshit duizenden jaren geleden diende. Dorothy kende het interieur van deze tempel zo goed, dat op een dag de Egyptische hoofdinspecteur van Egypte besloot om het te controleren en vroeg om de tekeningen op de muren te beschrijven die zich in dat deel van de tempel bevonden waar nog geen verlichting was  en die nog niet was gefotografeerd voor de catalogus. En Dorothy heeft gezegd hoe de tekeningen eruit zagen om deze tekeningen dus verbazingwekkend accuraat te beschrijven. Dorothy werkte twee jaar in deze tempel en hielp met de vertaling van de inscripties. En eenmaal beschreef ze archeologen een prachtige tuin waarin ze Farao Seti I voor het eerst ontmoette. En al snel groeven archeologen de sporen van deze tuin op in de plaats die Dorothy aanwees. In deze tempel voerde Dorothy ook dagelijkse riten uit. Elke ochtend las ze hier gebeden en bood Osiris koekjes, wijn, brood en bier aan. Een van de kamers van de tempel werd voor haar een speciaal ‘kabinet’ waarin ze ooit een cobra ontmoette en … vriendschap met haar sloot, tot grote schrik van de tempelwachten. Al snel begonnen de lokale bewoners naar Dorothy te rennen voor medische hulp en behandelde ze ze met oude recepten. Ze behandelde hen voor impotentie, voor onvruchtbaarheid, leerde een ongewone manier van voeden met moedermelk, het doorgeven van de kom. Tot haar hoge leeftijd bleef Dorothy werken met archeologen en onderzoekers van het oude Egypte, ondanks haar eigen gezondheidsproblemen. In 1972 kreeg ze een hartaanval en daarna woonde ze in een speciale extensie in het huis van Ahmed Suleiman, de zoon van de voormalige bewaarder van de Temple of the Network. Ze wist, volgens haar, waar het graf van Nefertiti lag, maar raadde het af om het te openen. Ze gaf ook aan dat er naast het graf van Toetanchamon nog twee andere onontdekte graven liggen. Ze werden pas veel later ontdekt na haar dood. Alle vooraanstaande Egyptologen van die jaren kenden Dorothy – Homme Seti en hoog gewaardeerd haar voor haar kennis en hulp, maar het is niet bekend of een van hen echt geloofde dat ze een reïncarnatie was van een oude priesteres. Ze toonde haar vaak ongelooflijke kennis, bijvoorbeeld met tekeningen in een tempel of met een tuin, maar dit overtuigde de mensen niet veel. Velen geloofden dat ze gewoon een levende fantasie had of dat ze hallucinaties zag. En haar ongelooflijke kennis werd alleen genomen voor de uitstekende studie van boeken over de geschiedenis van Egypte. Het fenomeen van Dorothy Go blijft nog steeds een raadsel.

Dorothy Eady in the Temple of Seti I... Believed she was the reincarnation of one of Seti's lovers after a NDE as a child. Became a famed Egyptologist led many of the discoveries of Seti's temple. Fascinating story.

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten