30 april 2021

 

Remedies Edgar Cayce

Remedies

AURA GLOW: Voor massage, rode puistjes in het gezicht (acné), littekens en lichaamsverzorging. Bevat: olijfolie, koudgeperste pinda-olie, lanoline, geurstoffen en vitamine E.

CALCIOS: Calcium supplement in eetbare vorm. Een halve theelepel bevat 246 mg calcium plus andere spoorelementen inclusief jodium.

CAMPHODERM: Vermindert rugpijn, helpt bij verkoudheden. Bloedsomloop wordt gestimuleerd op plaatsen waar het wordt aangebracht, indien warmte wordt toegevoegd. Rug, borst, voeten of handen insmeren en warm houden. Bevat: kamfer spiritus, terpentijn spiritus en schapenvet.

COCA-COLA SYRUP: Edgar Cayce raadde kleine doses van deze siroop aan vermengd met water om de blaas en nieren te zuiveren. Een ouderwets middeltje tegen maagstoornissen.

CASODA SKIN CREAM: tegen wratten. Bevat: wonderolie en natrium bicarbonaat (zuiveringszout).

CARBON STEEL: Cayce raadde aan een klein stukje carbon staal op het lichaam te dragen om verkoudheden tegen te gaan. Aan een ketting om de hals of in de broekzak te dragen bij de linker liesstreek.

CASTOR OIL:(koudgeperste): Ook bekend onder de namen wonderolie, ricinusolie, of “Palma Christi”. In de lezingen voorgeschreven in compressen (of ricinuswikkels). Warmte verhoogt het effect. Als één van de belangrijkste Edgar Cayce remedies die werden gegeven, wordt de olie – indien op de buik aangebracht – rechtstreeks opgenomen in het lymfatisch stelsel. Als gevolg hiervan wordt dit stelsel versterkt hetgeen een helend effect heeft op het gehele lichaam en waardoor de immuniteit verhoogd wordt. Ricinuswikkels worden thans in de Verenigde Staten toegepast als onderdeel van een holistisch genezingsproces in de strijd tegen Aids. (zie: Carolyn Myss and Dr. Norman Shealy, Aids – Passageway toTransformation). Het kan ook worden aangebracht op het gezicht tegen hoofdpijn en sinusitis, in het oor gedruppeld tegen oorpijn, op de borst gesmeerd tegen verkoudheid in de borst en bronchitis, op de keel gesmeerd tegen keelpijn en plaatselijk op de huid aangebracht tegen rode puistjes in het gezicht (acné) en andere huidproblemen. In al deze gevallen kan de wonderolie zowel koud als, om het effect te verhogen, warm worden aangebracht. Hiertoe kan men de olie voorzichtig opwarmen of een kruik, een andere warmtebron of een in warm water gedrenkt washandje op genoemde plaatsen aanbrengen.

De olie is in combinatie met natrium bicarbonaat te gebruiken tegen wratten.

CRUDOLEUM HAIR TREATMENT: Ter voorkoming van haar- en hoofdhuidproblemen zoals roos en haaruitval. Massage van de hoofdhuid met deze zuivere ongeraffineerde ruwe olie stimuleert de bloedsomloop en draagt bij tot gezond en glanzend haar. Bevat: Pennsylvania ruwe olie.

CRUDOLEUM HAIR RINSE: Wordt gebruikt om Crudoleum uit het haar te verwijderen voor het wassen. Ook apart te gebruiken tegen roos. Bevat: zuivere graan alcohol en gedistilleerd water met frisse dennegeur.

CRUDOLEUM SHAMPOO: De eenvoudigste manier om een Crudoleum Haar Behandeling toe te passen. Bevat: crudoleum, olijfolie en cocosnootolie.

CRUDOLEUM HAIR CONDITIONER: Te gebruiken na crudoleum shampoo. Bevat: wonderolie, olijfolie, aloe vera, jojoba, lanoline. Heeft een aangename amandelgeur.

EGYPTIAN OIL: Stimuleert de bloedsomloop en is vooral goed tegen stijve spieren en pijnlijke gewrichten. Gebruikt in combinatie met wonderolie voor arthritis. Bevat: mineraal-, olijf-, pina-, sassafras-, denne-olie en lanoline.

FORMULA 545: Voorjaars tonicum dat het lichaam helpt gifstoffen af te voeren. Bevat: wilde kersebast, sarsaparilla root, yellow dock root, dogwood bark, prickly ash bark, dog fennel, tolu balsem, sassafrasolie, capsici en alcohol.

GLYCOTHYMOLINE: Mondspoeling, behandeling tegen te veel slijmvorming. Als spray voor neus en keelholte. Ontzuurt het lichaam. Aangenaam verfrissend en kalmerend. Vermoeide ogen, sinusitus, rokershoest, oppervlakkige wondjes, allergieën, luier uitslag, vrouwelijke hygiëne, insectebeten, zonnebrand. Bevat: sodium bicarbonaat, eucalyptus, menthol, denne-olie en thymol.

INNERCLEAN: Mild kruiden laxeermiddel in tabletvorm. Bevat: senna, anijszaad, venkelzaad, psyllium vezels, zand (zelfde werking als lijnzaad) enfrangula.

INSPIROL INHALENT: Bij ademhalingsproblemen zoals hooikoorts, sinusitis, asthma, bronchitis, hoest en verkoudheid. Bevat: tolu balsem tinctuur, eucalyptusolie, benzoë tinctuur, terpentijnolie en gezuiverde creosoot op een antiseptische graanalcohol basis.

IPSAB CONCENTRATE: Verzorgt het tandvlees. Masseer het regelmatig in als onderdeel van de dagelijkse tandverzorging. Helpt bij verschillende mondproblemen, bijvoorbeeld parodontitis (ettering van de tandkassen). Bevat: prickly ash bark (Amerikaanse Indiaanse kiespijn bast), zout, calcium chloride, pepermuntolie en jodium.

IPSAB TOOTHPOWDER: Het zout doodt bacteriën en houdt het tandvlees gezond. Het natrium bicarbonaat verwijdert plak en regelt de zuurgehaltegraad in de mond. Bevat: zout, natrium bicarbonaat, kiespijn bast en pepermuntolie.

LIME WATER: Als calcium supplement vooral aanbevolen voor zwangere vrouwen, baby’s en kinderen, ter bevordering van sterke tanden en botten. Kan ook gebruikt worden tegen algemene maagklachten en problemen met de spijsvertering. Een paar druppels in de zuigfles kan helpen om koliek te voorkomen.. Bevat: basische oplossing van calcium hydroxide.

MOTHER EARTH’S COUGH SYRUP: Bij hoest en keelpijn. Bevat: siroop van wilde kersebast, malrove, rabarber en wilde gember met honing, water en graanalcohol.

MULLEIN LEAVES (koningskaars): Als thee of als compres te gebruiken, voor alle klachten waaronder spataderen en zwellingen. Bevat: stalkaars, gesneden en gezeefd.

MUSCLE TREAT: Rijnpijn, verzwikkingen, pijnlijke en vermoeide spieren. Bevat: koololie, mineraal olie,olijfolie, toverhazelaar, benzoë tinctuur en sassafrasolie.

OLIVE OIL SHAMPOO: Zuivere olijfolie maakt deze milde shampoo zeer geschikt voor zuigelingen. Goed voor alle haartypes, vooral voor droog en beschadigd haar. Ook geschikt na crudoleum en andere haarbehandelingen.

PEANUT OIL: Koudgeperste pinda olie voor massage. Heel vaak in de Cayce lezingen aanbevolen voor energie- en gewrichtproblemen. Belangrijk voor behandeling van arthritis.

Lees ook:   Edgar Cayce's Snel& Gemakkelijk remedies

PEDICURE: Voor voetschimmel of zwemmers-eczeem. Een antiseptische lotion. Bevat: toverhazelaar, sassafras- en koololie op basis van mineraal olie.

PINE TAR SHAMPOO: zacht ontsmettend, zeer goed tegen jeukende en schilferende huid en tegen vet haar; ook tegen roos.

PRICKLY ASH BARK: Kan inwendig en uitwendig gebruikt worden. Basis ingrediënt van de Ipsab produkten. Wordt door Amerikaanse Indianen kiespijn bast genoemd. Bevat gesneden en gezeefde Northern Xanthaxylum Americanum.

RAGWEED TINCTURE: Bevordert de spijsvertering, is een zacht laxeermiddel en is ook werkzaam tegen verschillende allergieën zoals hooikoorts.

RAY’S OINTMENT: Rode puistjes, eczeem, voetschimmel en andere huidproblemen. Bevat: zwavelzalf, zinkoxydezalf, pine tar zalf, resoxcinol, salicylum en fenol op petrolaat-lanoline basis.

SAFFRON TEA (Amerikaanse saffraan): Helpt spijsvertering en kalmeert de maag. Vaak voorgeschreven bij psoriasis en maagzweren. Bevat: carthamus tinctorus, hele bloemstampers.

SCAR MASSAGE CREAM: Huidverzachter, vooral bij lidtekens. Regelmatig gebruik bevordert het resultaat. Bevat: olijfolie, kamfer, pinda olie en lanoline.

SLIPPERY ELM BARK: Binnenbast van de olm in poedervorm. Wordt gebruikt bij koken en in soepen. Een klein beethe in water opgelost bevordert de spijsvertering en verzacht ontstekingen. Bevat: ulmus fulin in poedervorm.

SOLE SOOTHER: Voor massage van vermoeide voeten. Bevat: toverhazelaar, sassafrasolie, mineraal olie op alcohol basis.

SUFLAX: Mild laxeermiddel, bloedzuiverend, reinigt het hele lichaam. Tegen rode puistjes, zweertjes, huidproblemen. Voor de beste resultaten is een licht en ontzurend dieet aan te bevelen, veel water te dringen en de voeten warm en droog te houden. Bevat: zwavel, wijnsteen creme en Rochelle zouten.

TEMPLE HEALER: Uitstekend middel tegen hoofdpijn. Voor de beste resultaten: op de slapen aanbrengen, koude doeken op het hoofd leggen en daarna ontspannen. Bevat: lobelia tinctuur en kamfer.

TIM: ontsmettende en samentrekkende bereiding tegen aambeien . Bevat: jodium, bonzoë, botervet, menthol en tabak.

WHITE BALSAM BODY POWDER: Tegen jeuk en allerlei prikkelingen door huiduitslag. Genoemd in de lezingen werden onder andere rode puistjes, eczema, jeuk, psoriasis en gordelroos. Bevat: Peru balsem en zink stearaat.

WONDEROLIE: zie CASTOR OIL.

SLECHTS ONDER MEDISCH TOEZICHT:

Personen die belangstelling hebben voor de hiernavolgende Cayce remedies worden verzocht contact op te nemen met A.R.E. vertegenwoordigers voordat zij deze producten kopen of gebruiken.

ATOMIDINE: Kan uitwendig als antiseptisch middel gebruikt worden voor snij- en schaafwonden, ontstekingen, insectenbeten en huiduitslag. Een met water verdunde oplossing is een goede mondspoeling.

Inwendig te gebruiken in cycli ten behoeve van de zuur-base balans en het evenwicht in het klierstelsel. Door de hoge concentratie jodium wordt inwendig gebruik afgeraden voor mensen met hart- of schildklier afwijkingen of met hoge bloeddruk.

 

DETENSE TONIC: Bevordert het afvoeren van giftstoffen uit het lichaam. Kan behulpzaam zijn bij de behandeling van hoge bloeddruk. Bevat: sarsaparilla wortel, buchu bladeren, wilde kersenbast, klitwortel, alruin wortel, tolu balsem en alcohol.

 

FORMULA 636: Versterkend middel, door de Edgar Cayce lezingen beschouwd als een schoonheidsmiddel. Door de eetlust, klierwerking en bloedsomloop te stimuleren, beïnvloedt deze de huid, het haar en de nagels. Bevat: elixer van aangezuurde peprine, lever extract, zwarte slangenwortel, ginseng, en Atomidine op water-alcohol-siroop basis. In verband met de jodium in Atomidine mag het niet gebruikt worden door mensen met hartklachten.

 

FORMULA 637: alternatief voor Formula 636. Lever extract en siroop zijn hierin vervangen door gist en honing.

 

Het radioactieve toestel

Het “impedance device” wordt aangeraden in een 200-tal lezingen. Het is meer een middel om ziekte te voorkomen dan te genezen.

Hier volgt een rangschikking in de orde waarvoor het het meest voorgeschreven werd: zenuwspanning en incoördinatie, bloedsomloop, coördinatie, slapeloosheid, zenuwziekte, verzwakking, hoge bloeddruk, abnormale kinderen, doofheid, zwaarlijvigheid en artritis.

Het radioactieve toestel is niet elektrisch in de gewone betekenis van het woord – het gebruikt de elektriciteit van het lichaam om de omloop in evenwicht te brengen. (2344-5)

…de laagste vorm van elektrische trilling is de basis van het leven. Het toepassen van zulke trillingen op het lichaam als het vermoeid is, geestelijk of lichamelijk, zal de nodige krachten prikkelen om verder te gaan… (444-2)

… het radioactieve toestel is goed voor iedereeen, in het bijzonder voor degenen die moe zijn of wier bloedsomloop in evenwicht dient gebracht te worden, wat nodig is bij iemand die de hersenen veel gebruikt, of die te weinig voetbeweging heeft om een goede bloedsomloop te hebben. (826-3)

…het coördineren van het stoffelijke lichaam en het mentale lichaam  schept wat gewoonlijk geheugen genoemd wordt. Een hulp daarvoor kan gevonden worden in het radioactieve toestel. (416-9)

V 8: Hoe vaak en hoelang moet het radioactieve toestel gebruikt worden?

A 8: Indien het niet gebruikt wordt om het geestelijk evenwicht te verbeteren, gebruik het niet. Want het kan zeer schadelijk zijn. Maar als het gebruikt wordt bij meditatie en gebed zorgt het voor een betere samenwerking tussen de mentale, geestelijke en lichamelijke krachten. Hoe langer het gebruikt wordt, hoe beter, niet aan een stuk, maar regelmatig gedurende een lange tijdspanne.

Het is een weldaad bij juist gebruik – het is schadelijk bij slecht gebruik.

Een vloeker of een hater kan het niet juist gebruiken. Het werkt als een boemerang op het zenuwstelsel indien het met zo’n houding gebruikt wordt. (1844-2)

(vertalingen M. Vansteenkiste)

Te koop o.a. bij deze website: https://heritagestore.com/

https://www.lievergezond.com/Edgar-Cayce/Bekijk-alle-producten.html

https://shop.selfhealing.nl/contents/nl/d14.html

Gerelateerde berichten