web analytics
11:11 Dubbele getallen

Zuid-Frankrijk een nieuwe SARS-CoV-2-variant

Opkomst in Zuid-Frankrijk van een nieuwe SARS-CoV-2-variant van waarschijnlijk Kameroense oorsprong die zowel substituties N501Y als E484K in het spike-eiwit herbergt

Frappant hé hoe ze direct al kunnen checken dat het uit Kameroen komt!

Oh ja deze komt uit Kameroen…alsof het gechipt is!!!!

(Oh wacht?)

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.24.21268174v1

We komen er nooit meer vanaf

https://www.dw.com/en/new-corona-variant-identified-in-france/a-60329823

Sterkte mensen!
De winkels gaan nooit meer open…ons leven is kapoetski…
De sportscholen gaan nooit meer open en die lockdowns… tjah?
Het is weer voorbij die mooie zomers!
(Welke mooie zomers)

Elk griepvirus muteert elk jaar opnieuw in vele varianten en je krijgt net dat ene virus, dat je vorig jaar ook had inclu mutaties en wat je al hebt gehad krijg je niet meer!
Want die had je al.
Ik zei ooit dat een griepvirus een armband is met bedeltjes, elke bedel heeft een ziek gevoel.
Bv keelpijn en eentje heeft koorts, en de andere heeft hoofdpijn, en de ander spierpijn etc etc ga zo maar door.
Bij een griep krijg je die nieuwe variaties, bv erge voorhoofdshoofdpijn, en keelpijn en koorts, nu dat maak je mee en je wordt daar immuun voor.
Een jaar later krijg je weer datzelfde griepvirus.

Ditmaal zonder voorhoofdhoofdpijn, zonder keelpijn en met minder koorts maar je hebt dit keer de nieuwe mutaties te pakken, incl. bv. nekpijn, rugpijn, etc.
Dat is normaal dat het muteert nml. Elke griep muteert waarom denk je dat je een prik kunt krijgen tegen de griep?
Omdat ze dan de vorig jaar virussen in een prikje stoppen, schiet niet op natuurlijk want je hebt dan bv al die virussen gehad, die bedeltjes aan die armband.
Dus werkt dat griepvaccin ja zeggen mensen dan… velen zeggen dan bv toevallig rond de Mex ben nog nooit zo ziek geweest, ja dus dacht men laat ik die prik maar nemen en erna werden ze nooittttt meer ziek!
Nu was er daarna nog maar een heftige variant de Amerikaanse griep en dan nu de Covid.

Lees ook:   Criminoloog bevestigt: nepvaccinatie voor de elites

 

Nieuwe coronavariant geïdentificeerd in Frankrijk

B.1.640.2 werd ontdekt bij een reiziger die terugkeerde uit Kameroen en heeft zelfs meer mutaties dan Omicron. En een eerste “Flurona”-geval heeft zich voorgedaan in Israël.

Niet alle varianten van het coronavirus zijn gelijk. Het is waarschijnlijker dat Omicron zich vermenigvuldigt in het weefsel van neus en keel dan in de longen.

Net toen we dachten dat het in ieder geval een beetje omhoog ging, omdat de omicron-variant, hoewel besmettelijker, vaak een milder verloop heeft dan delta, kwam er   een nieuwe variant op. We weten nog niet hoe gevaarlijk het is en waar het vandaan komt.

De nieuwe variant werd begin december ontdekt bij een reiziger die vanuit Kameroen terugkeerde naar Frankrijk, zo maakte het ziekenhuis IHU Méditerrannée in Marseille bekend. De terugkeerder uit Kameroen zou naar verluidt 12 mensen in Zuid-Frankrijk hebben besmet.

Nog meer mutaties dan ommicron

Deze nieuwe mutant, B.1.640.2 genaamd, heeft 46 mutaties in een “atypische combinatie”, een   aantal meer mutaties dan omicron, die er 37 heeft, volgens een preprint-onderzoek dat nog niet door vakgenoten is beoordeeld.   

Volgens deze studie komen de twee al bekende spike-eiwitmutaties N501Y en E484K ook voor in de nieuwe coronavariant. De N501Y-mutatie werd bijvoorbeeld heel vroeg in de alfa-variant gedetecteerd. Het zorgt ervoor dat de ziekteverwekker zich sterker bindt aan menselijke cellen en zich daardoor gemakkelijker in het lichaam verspreidt.

E484K is een van de ontsnappingsmutaties die zich direct in het spike-eiwit bevindt en heeft dus waarschijnlijk invloed op de effectiviteit van de COVID-vaccins.

Weinig bekend over gevaar en herkomst

Maar wat deze mutaties betekenen en of de nieuwe coronavirusvariant B.1.640.2 daadwerkelijk besmettelijker is dan het oorspronkelijke SARS-CoV-2-virus, kan vanwege het gebrek aan beschikbare gegevens en het kleine aantal gevallen. 

Ook over de herkomst van deze nieuwe variant weten we nog niets. Dat B.1.640.2 nu voor het eerst is aangetroffen bij een terugkeerder uit Kameroen, betekent niet dat de variant ook in het Centraal-Afrikaanse land is opgedoken.

Lees ook:   Marijke H. uit Genk getuigt over wat haar en haar omgeving overkwam na vaccinatie

Zeer lage vaccinatiepercentages zijn echter over het algemeen gunstig voor de opkomst van nieuwe coronavirusmutaties. In Kameroen is slechts 2,4% van de bevolking volledig gevaccineerd, blijkt uit gegevens van de Johns Hopkins University in Baltimore in de VS.

Zolang de vaccinatiecampagne niet wereldwijd vergevorderd is, zullen zich altijd ergens nieuwe varianten ontwikkelen. Soms zijn ze ongevaarlijker, soms gevaarlijker. Het is afwachten wat deze nieuwe variant gaat worden. 

 

We weten al dat de omicron-variant veel besmettelijker is en zich snel over de wereld verspreidt.   Maar tegelijkertijd zijn de cursussen bij de meeste patiënten veel milder. Er zijn steeds meer onderzoeken die dit bevestigen.

Ook wordt stilaan duidelijker welke factoren hier aan het werk zijn. De T-cellen van gevaccineerde en herstelde personen reageren op ommicron en beschermen zo de meeste geïnfecteerde personen tegen een ernstig verloop van COVID-19.

Het is waar dat de mutaties in omicron het spike-eiwit zo sterk hebben veranderd dat de antilichamen die door eerdere infectie of vaccinatie zijn geproduceerd, niet langer zo beschermend zijn.

Maar de verworven immuunrespons door de T-cellen werkt nog steeds in 70 tot 80% van de gevallen, vergelijkbaar met de oudere bèta- en deltavarianten, vonden   onderzoekers uit Kaapstad, Zuid-Afrika. De T-cellen van gevaccineerde en herstelde patiënten herkenden omicron bijna net zo goed als de oorspronkelijke Wuhan-variant, concludeerde de groep.

Omicron valt de longen minder zwaar aan

Bovendien valt de omicron-variant de longen veel minder vaak aan,   ontdekten onderzoekers uit Japan en de Verenigde Staten in dierstudies.

In plaats daarvan heeft de omicron-variant meer kans om de bovenste luchtwegen aan te vallen, zoals de neus, keel en luchtpijp, volgens de studie, die ook nog niet door vakgenoten is beoordeeld. De viral load in de neuzen van hamsters en muizen die besmet waren met omicron was net zo hoog als bij eerdere mutaties. Maar in de longen was de viral load en dus de schade beduidend kleiner.

Lees ook:   Ouders raken kind kwijt omdat geen mrna vrij bloed mag tijdens hartoperatie

Medio december kwamen onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong tot zeer vergelijkbare conclusies. Ze ontdekten dat hoewel de omicron-variant de bronchus tot 70 keer sneller infecteert dan de delta-variant en zich daar vermenigvuldigt, deze zich tot tien keer minder verspreidt in het eigenlijke longweefsel.

Minder patiënten hebben kunstmatige beademing nodig 

Deze onderzoeksresultaten komen overeen met observaties uit Groot-Brittannië. Ook daar zorgt de zeer besmettelijke omicron-variant voor een forse stijging van het aantal besmettingen. Maar tegelijkertijd is het statistische risico om in het ziekenhuis te moeten worden behandeld met een derde verminderd in vergelijking met de delta-variant. Het aantal patiënten dat kunstmatige beademing nodig heeft, is ook grotendeels onveranderd ondanks de significant hogere infectiegraad met omicron.

Dat is een reden tot hoop, maar er blijven zorgen. De aanzienlijk hogere casusaantallen vormen een grote uitdaging voor de overbelaste zorgstelsels.   En wie nog niet is ingeënt of is hersteld van een eerdere COVID-infectie, kan ernstig ziek worden als hij de omicron-variant krijgt. 

Eerste “Flurona”-zaak in Israël

Ondertussen heeft in Israël een 31-jarige zwangere vrouw tegelijkertijd corona en het seizoensgriepvirus opgelopen. Het is ’s werelds eerste geregistreerde “Flurona” -geval, een neologisme bestaande uit griep en corona.

De zwangere vrouw is opnieuw ingeënt en is slechts licht ziek, volgens het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. Omdat Israël de afgelopen weken een sterke toename van griepinfecties heeft gezien, onderzoekt het ministerie van Volksgezondheid de zaak om te zien of “flurona” een ernstiger ziekte veroorzaakt.

Israël heeft deze winter een bijzonder dramatische toename gezien van gevallen van ernstige griep. Volgens de Times of Israel moesten eind 2021 bijna 2.000 mensen met griep in het ziekenhuis worden opgenomen. Gezondheidsautoriteiten vrezen dat er met zo’n sterke griepgolf nog veel meer gevallen van dubbele infecties kunnen komen.


Hoeveel soorten gaan we nog krijgen voor mensen zich niet langer laten vaccineren… want wat wordt er bizar veel verdiend aan het bang maken van mensen.

Denk na aub!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button