25 november 2020

 

Zwembad bevat veel urine

Zwembad bevat 75 liter urine

Hmmmm lekker fris…

I would love an indoor pool like this... the sparkle of the star-like lights above are a beautiful touch. Beautiful Indoor Pool Instagram:

Wie af en toe een baantje trekt, zwemt niet alleen door water, maar ook door liters urine. Canadese wetenschappers hebben dat uitgerekend. Ze namen voor hun onderzoek 250 watermonsters uit 31 zwembaden en bubbelbaden.

Een van de onderzochte zwembaden bevatte 830.000 liter water. Dat is ongeveer de inhoud van een 25-meterbad. In al dat water zat 75 liter urine. Een zwembad dat half zo groot was, bevatte 30 liter urine.

Urine is zelf steriel en niet schadelijk. Maar het kan reageren met andere stoffen in het water. Urine en chloor kunnen samen bijvoorbeeld chloroform vormen.

De studie staat in het wetenschapsblad Environmental Science and Technology Letters. De onderzoekers zeggen niets over de kwaliteit van de onderzochte zwembaden en hoe representatief de uitkomsten zijn. Maar ze zeggen wel dat de cijfers laten zien dat het belangrijk is om de waterkwaliteit in de gaten te houden.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/27717655/__Zwembad_bevat_75_liter_urine__.html

 

Nou dan maar even een slechte uitzending helaas, van Vicky Pollard in het zwembad…

 

Lees ook:   Man uit Friesland in eikel gebeten door

Gerelateerde berichten