web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en Nummerologie

Ongeaspecteerde planeten in een horoscoop

Ongeaspecteerde planeten: handicap of power

astrologie1 AnGel-WinGs.nl

Ongeaspecteerd betekent dat een planeet in zijn eentje, geïsoleerd, ronddraait in je horoscoop.

Er is geen verbinding met je andere planeten in je horoscoop.
Vaak is het een handicap, vaak groeit het later uit tot een unieke kracht.

Zo’n planetaire situatie trekt of een extreme aandacht naar de bijbehorende karakteristieken of verwaarloost die juist in even opvallende mate.

Elke ongeaspecteerde planeet geeft nadrukkelijk de pure, kenmerkende energie van zijn archetype weer. Er ontstaat een radicaal patroon: alles of juist niets. De planetaire energie duldt geen nuancering en laat maar moeilijk andere gevoelens of andere rationele elementen toe. Dialoog is er niet, zoals dat tussen geaspecteerde planeten plaatsvindt.

De Zon

Zonder verbindingen met andere planeten vertoont dan een overdreven egocentrisme, arrogantie (“Na mij de zondvloed!”) of juist een zwak ik-gevoel. Zo iemand kan heftig zoeken naar roem en leiderschap en soms de eigen gezondheid sterk verwaarlozen.

De Maan 

Kan iemand vreemd, bijna buitenaards of lichtelijk hysterisch laten reageren op andermans gevoel. Er kan ook een zekere eenzaamheid ontstaan, waarin men moet gaan zoeken naar diepe banden met familie en verhelderende emotionele relaties. Het creëren van rituelen en vaste gewoonten kan uitkomst bieden.

Mercurius

Kan de geborene overdreven gesloten of juist eigenwijs of een alsmaar door ouwehoerende gek maken, geobsedeerd op zoek naar nieuwe contacten of nieuwe communicatiemogelijkheden. Dat kan ook fascinerend zijn.

Venus

Maakt de één lui, ijdel en erg op luxe gericht, bij de ander werkt het uit als een alsmaar aarzelend, zwalkend mens, wanhopig op zoek naar liefde en genegenheid.

Lees ook:   Hulpmiddelen voor Mercurius Retrograde

Mars

Kan als een workaholic overkomen, als een vulkanische actie- of seksverslaafde maar net zo makkelijk als een introverte spanningsbron met allerlei psychosomatische klachten.

Jupiter

Manifesteert zich soms als (politieke of religieuze) fanaticus of Messiasachtige goeroe. Tegelijkertijd komt er ook vaak een huiskamergeleerde of internetverslaafde uit de bus. Er komt ook een overontwikkeld Helpersyndroom voor.

Saturnus

Zonder contacten met andere planeten laat ons vaak vroegwijze, iets geïsoleerde jongeren zien, in het begin met grote moeite met het herkennen van grenzen. Later in hun leven worden het niet zelden Hoekstenen van de Samenleving. Sommigen hebben ondertussen verbeten gezocht naar meer stabiliteit en materialistische status.

Uranus

Is nagenoeg altijd een buitenbeentje, een ‘zwart schaap’ in de familie. Ze zoeken naar sensatie, afwisseling en prikkels. Leven met zo’n onorthodox iemand is nooit saai maar vaak wel erg lastig, vooral als men zichzelf fysiek veronachtzaamt.

Neptunus

Kan zichzelf flink kwijtraken, aan alcohol, drugs of een foute goeroe. Als het escapisme transformeert naar een wezenlijk mystiek zoeken naar verlichting en verlossing. Dan kan de betrokkene een grote acceptatie en inzicht om zich heen verspreiden.

Pluto en Neptunus komen maar zelden ongeaspecteerd in horoscopen voor maar

Pluto wijst dan om een extreme neiging om de omgeving te controleren en een groot talent om foute vrienden te vinden en overal problemen (op) te zoeken. Toch kan er zo ook een uitdagende Verlichte Despoot tevoorschijn komen. Of een Verschrikkelijke Sneeuwman!

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥