web analytics
11:11 Dubbele getallen
BuitenaardsU.F.O

Lang voor Roswell: berichten over UFO-crashes heel lang geleden

71a5aeda6f1a88d5d1d2301d217537d8 AnGel-WinGs.nl

Mogelijk dateert een van de vroegste meldingen van een daadwerkelijke UFO-crash uit de 9e eeuw en is te vinden op de pagina’s van een obscuur Latijns manuscript genaamd Liber contra insulam vulgi opinionem.

In het zeer korte verslag heeft de aartsbisschop van Lyon het over de Franse boeren wanneer hij plotseling, op de een of andere manier uit de losse pols, melding maakt van wat lijkt op UFO’s en buitenaardse wezens.

Hij zegt dat deze Franse boeren vaak spreken over een regio die ze Magonia noemden, ‘waar schepen in de wolken vandaan komen’. Volgens het vreemde verhaal handelden de mensen in deze regio vaak met deze “Storm Sorcerers” en dat deze schepen soms uit de lucht vielen.

In één geval vermeldt hij dat hij deze schepen persoonlijk heeft gezien en dat hij erbij was toen vier van deze “eigenaren” van hun schip op de aarde vielen, waarna ze werden gestenigd.

Het geheel is zo nuchter geschreven alsof het een kleine alledaagse anekdote is voordat het manuscript verder gaat en ons laat nadenken over wat deze schepen en hun “Storm Wizards” zouden kunnen zijn.

In 1211 na Christus hebben we nog een zeer vroeg verslag dat lijkt te gaan over een UFO-crash.

Het zou hebben plaatsgevonden in het afgelegen stadje Cloera, waar een zeer bizarre reeks gebeurtenissen zou hebben plaatsgevonden boven een kerk gewijd aan Sint Kinarus terwijl mensen daar de mis vierden. Een Engelse historicus genaamd Gervase van Tilbury schreef:

“Het gebeurde zo dat een anker met een touw eraan uit de lucht viel, en een van de staartvinnen kwam vast te zitten in de boog boven de kerkdeur. Mensen renden de kerk uit en zagen in de lucht een schip met mannen aan boord voor het ankertouw zweven en ze zagen een man overboord springen en naar het anker springen alsof hij het wilde losmaken. Hij zag eruit alsof hij in het water zwom.

Lees ook:   Het bewijs is daar: gloeiende bollen barsten los uit Mexicaanse vulkaan

De mensen renden naar hem toe en probeerden hem te grijpen; maar de bisschop verbood het volk om de man tegen te houden, omdat het hem zou kunnen doden, zei hij. De man werd bevrijd en snelde naar het schip waar de bemanning het touw doorsneed en het schip uit het zicht voer. Maar het anker ligt in de kerk en is er sindsdien altijd geweest, als een getuigenis.”

Wat was hier aan de hand? Het klinkt veel alsof dit een vroege UFO-zaak zou kunnen zijn, maar het is moeilijk met zekerheid te zeggen. In de loop der jaren komen we tot een rapport dat de ronde doet en dat zou hebben plaatsgevonden in 1790 in de Franse stad Alencon, ten westen van Parijs.

De beroemde UFO-onderzoeker Dr. Jacques Vallée citeerde het rapport in 1975 toen hij beweerde dit te hebben gehoord van een man genaamd Antonio Fenoglio, die het in 1967 zou hebben ontdekt in de archieven van de Franse Academie van Wetenschappen in Parijs. Volgens dit vermeende verslag werd in juni 1790 een Parijse politie-inspecteur genaamd Liabeuf naar het plattelandsdorp gestuurd om een ​​vreemd incident te onderzoeken dat daar had plaatsgevonden. Fenoglio beweerde dat het rapport van de politie-inspecteur als volgt luidde:

“Op 12 juni om 05.00 uur zagen verschillende boeren een enorme wereldbol die omringd leek te zijn door vlammen. Eerst dachten ze dat het een ballon was die in brand was gevlogen, maar ze waren gefascineerd door de grote snelheid en het fluitende geluid dat dit lichaam uitstraalde.

De aardbol vertraagde, maakte wat trillingen en stortte naar de top van een heuvel, planten langs de helling opgravend. De hitte die van haar afstraalde was zo intens dat al snel het gras en de kleine boom begonnen te branden.

Lees ook:   ANU ENKI ENLIL & de oorsprong van de mensheid, nieuwe Sumerische ontdekkingen die alles wat we weten gaan veranderen

De boeren wisten het vuur onder controle te krijgen, dat zich over het hele gebied dreigde te verspreiden. ’s Avonds was deze sfeer nog warm en gebeurde er iets bijzonders, om niet te zeggen ongelooflijk.”

“De getuigen waren: twee burgemeesters, een arts en drie andere autoriteiten die mijn rapport bevestigen, naast de tientallen aanwezige boeren. Deze bol, die groot genoeg zou zijn geweest om een ​​koets te bevatten, had niet geleden onder de hele vlucht.

Het wekte zoveel nieuwsgierigheid dat mensen uit alle hoeken kwamen kijken. Toen ging er plotseling een soort deur open en, en dit is het interessante, kwam er een persoon zoals wij naar buiten, maar deze persoon was vreemd gekleed, droeg een nauwsluitend pak en, kijkend naar de hele menigte, zei hij enkele woorden die niet waren begrepen en vluchtte het bos in.

Instinctief deden de boeren een stap achteruit in angst, en dat redde hen, want al snel explodeerde de kogel stilletjes en gooide overal brokken, en die brokken brandden tot ze tot poeder waren vermalen. Er werd onderzoek gedaan om de mysterieuze man te vinden, maar hij bleek ontrafeld te zijn.”

Het is een behoorlijk intrigerend en spectaculair verslag, en Vallee is een gerespecteerd onderzoeker, maar uiteindelijk lijkt hij het vermeende originele document nooit zelf te hebben gezien, en het komt allemaal voort uit een claim uit 1967 van Fenoglio.

Verder lijkt het rapport zeer modern te zijn in zijn presentatie en bewoording, en er is ook het feit dat de Academie van Wetenschappen het bestaan ​​van een dergelijk document lijkt te hebben ontkend, wat leidde tot de veronderstelling dat het een oplichterij was.

Lees ook:   This is Mars

Als het echter echt is, dan is het een heel raadselachtig geval van wat lijkt op een vroege UFO-crash…

bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien