web analytics
11:11 Dubbele getallen
Astrologie en NummerologieGeschiedenisRH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Archeologen Hebben 40.000 Jaar Oude Sterrenkaarten Ontdekt Met Complexe Kennis Van Sterrenbeelden

19260cf9bd84775cee4983ac1c7c8995 AnGel-WinGs.nlKomt het als een verrassing dat oude mensen meer dan 40.000 jaar geleden een zeer geavanceerde kennis van de sterren hadden. Wat worden beschouwd als enkele van de oudste grotschilderingen ter wereld hebben onthuld hoe oude mensen geavanceerde en complexe kennis van astronomie hadden? Veel historici crediteren oude Griekse geleerden zoals Plato en Aristoteles voor het bevorderen van het veld van de moderne astronomie. Maar onderzoekers in Europa geloven nu dat mensen die duizenden jaren vóór de oude Grieken leefden al een genuanceerd begrip van de sterren hadden.

Oude mensen maakten meer dan 40.000 jaar geleden sterrenkaarten en schilderden ze op de muren van een aantal grotten in heel Europa. Onderzoekers suggereren dat oude mensen de tijd bijhielden en dit deden door de sterren nauwkeurig te observeren en hoe ze van positie veranderen aan de nachtelijke hemel.

Zoals eerder werd gedacht, zijn oude kunstwerken die op veel plaatsen in Europa te vinden zijn, eenvoudige afbeeldingen van wilde dieren. In plaats daarvan vertegenwoordigen de dierensymbolen de sterrenbeelden aan de nachtelijke hemel. Ze markeren datums door gebeurtenissen zoals asteroïde-aanvallen te markeren, legt een studie uit die is gepubliceerd door de Universiteit van Edinburgh.

Enkele van ’s werelds oudste grotschilderingen hebben onthuld hoe oude mensen relatief geavanceerde kennis van astronomie hadden. Dierlijke symbolen vertegenwoordigen sterrenbeelden aan de nachtelijke hemel en worden gebruikt om data en gebeurtenissen zoals komeetinslagen te markeren, suggereerde analyse van de Universiteit van Edinburgh. Afbeelding tegoed: Alistair Coombs gecontroleerd

De studie bevestigde wat veel auteurs al lang hebben getheoretiseerd; onze voorouders waren niet zo primitief als we decennia lang dachten. Ze waren verfijnd en ontwikkeld op een aantal manieren, en deze laatste studie bewijst het ongetwijfeld.

Lees ook:   Bloedlijn van de goden

 

Het onthult dat ongeveer 40.000 jaar geleden mensen het begrip tijd volgden met behulp van kennis over hoe de positie van de sterren langzaam verandert gedurende duizenden jaren. Dat hebben ze zo goed mogelijk vastgelegd.

Bovendien suggereren wetenschappers dat oude mensen een fenomeen begrepen dat werd veroorzaakt door de geleidelijke verandering van de rotatie-as van de planeet. De ontdekking van dit effect, ook wel precessie van de equinoxen genoemd, werd eerder toegeschreven aan de oude Grieken.

Grotschilderingen kunnen meer zijn dan alleen kunst. Afbeelding tegoed: zakelijke insider

Om preciezer te zijn, de precessie van de equinoxen verwijst naar de waarneembare verschijnselen van de rotatie van de hemel, een cyclus die een periode van (ongeveer) 25.920 jaar beslaat, gedurende welke tijd de sterrenbeelden langzaam rond de aarde lijken te draaien, waarbij draait bij het opkomen achter de rijzende zon op de lente-equinox.

De bevindingen bevestigen het idee dat de astronomische kennis van oude mensen veel groter was dan eerder werd aangenomen.

Wat nog belangrijker is, is dat deze oude kennis mogelijk heeft geholpen bij het navigeren op open zee, wat op zijn beurt grote implicaties heeft voor ons begrip van prehistorische menselijke migratie.

Onderzoekers van de universiteiten van Edinburgh en Kent bestudeerden details van paleolithische en neolithische grotkunst op verschillende locaties in Turkije, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Het schilderij in Lascaux, Frankrijk, evenals andere prehistorische kunst die in de studie werd aangehaald, suggereerden ook dat andere oude relikwieën werden gebruikt om de tijd te nemen. De Lion-Man of Hohlenstein-Stadel Cave, het oudst bekende beeldhouwwerk, dateert uit 38.000 BCE. Er wordt nu aangenomen dat het het sterrenbeeld Leeuw symboliseert.

Lees ook:   Tarot Astrologievoorspelling 2023 voor elk sterrenbeeld

Wetenschappers ontdekten dat alle sites dezelfde methode gebruikten om de gegevens bij te houden op basis van geavanceerde astronomie, hoewel kunst tienduizenden jaren van elkaar gescheiden was.

Het Löwenmensch-beeldje of Lion-man van de Hohlenstein-Stadel is een prehistorisch ivoren beeld dat in 1939 werd ontdekt in de Hohlenstein-Stadel, een Duitse grot. Het is bijna 40.000 jaar oud. Afbeelding tegoed: Oleg Kuchar Museum Ulm, Duitsland

“Vroege grotkunst laat zien dat mensen tijdens de laatste ijstijd een geavanceerde kennis van de nachtelijke hemel hadden. Intellectueel waren ze tegenwoordig nauwelijks anders dan wij. Deze bevindingen ondersteunen een theorie van meerdere komeetinslagen in de loop van de menselijke ontwikkeling, en zullen waarschijnlijk een revolutie teweegbrengen in de manier waarop prehistorische populaties worden gezien, “zei Dr. Martin Sweatman School of Engineering.

Wetenschappers dateerden de verf die door oude mensen werd gebruikt om de verschillende dieren in verschillende grotten af ​​te beelden chemisch. Vervolgens voorspelden ze met behulp van een softwareprogramma de positie van de sterren toen de grotschilderingen werden gemaakt. Dit is hoe wetenschappers ontdekten dat wat leek op abstracte afbeeldingen van dieren in feite sterrenbeelden waren die waren gebaseerd op sterrenbeelden zoals ze op dat moment verschenen.

Referenties:

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken