web analytics

Knooppunten in Synastry

Knooppunten in Synastry

De noord en zuid knoop in een relatie horoscoop synastry dus

En hun connecties onderling

Zon t.o Knopen heeft veel gepraat over soulmates en elkaar kennen in een vorig leven. Er is herkenning in elkaar. Uitdagende aspecten zoals vierkant of oppositie kunnen wijzen op een les die ze elkaar nog moeten leren. Gemakkelijkere aspecten zoals driehoek of sextiel duiden erop dat we elkaar weer in liefde of vriendschap kunnen vinden.

Noordknooppunt: hun relatie is uitdagend of gemakkelijk en duwt elkaar vooruit in groei.
Zuidknooppunt: Zelfs met gemakkelijke aspecten is er een gevoel dat ze elkaars groei belemmeren of dat ze de problemen of uitdagingen van een vorig leven samen weerspiegelen.

Pas op dat u niet uw identiteit in elkaar verliest met Zon t.o Knopen Synastry-aspecten.

Maan t.o Knopen heeft veel gepraat over soulmates, net als de Sun-aspecten. Dit karmische gevoel kan echt worden GEVOELD in de vereniging. Harde aspecten duiden op een uitdaging om emotioneel in elkaar te verdwalen en om gemakkelijk door elkaar te worden gemanipuleerd. Gemakkelijke aspecten duiden op emotionele koestering met de noordelijke knoop, maar mogelijk met het zuiden.

Noordelijke knoop: de Maan-persoon geeft een voorbeeld en begeleidt de knoop emotioneel door hun levenslessen.
Zuidknooppunt: gewoonten, mogelijkheden, bezitterigheid en te veel bescherming kunnen elkaars groei schaden.

Mercurius t.o Knopen duidt op veel van elkaar leren van elkaar. Met hardere aspecten wordt Mercurius meer een leraar, maar dit kan duiden op een deel van hen dat is afgesloten voor wat de Knopen-partner hen laten zien.

Noord knoop: Mercurius verlicht door communicatie en nieuwsgierigheid het pad voor de karmische lessen van de Node-persoon. Hopelijk kan dit een wederzijds verhelderende band worden, maar sommige aspecten kunnen dit moeilijker maken.
Zuidknooppunt: Met harmonieuze aspecten kan Mercurius aangeven waar de knooppuntpersoon vastzit in hun karmische reis. Uitdagende aspecten kunnen de Mercurius-persoon minder ontvankelijk maken. Gemakkelijke of uitdagende aspecten, het risico bestaat nog steeds dat de twee een echokamer vormen waar zelden nieuwe ideeën worden gepresenteerd.

Venus t.o Knopen duidt op een sterke band. Sommigen wijzen hierop als minnaars van vorige levens. Gemakkelijke aspecten kunnen vertrouwd aangeven, ze groeien vrijwel onmiddellijk op hun gemak met elkaar. Uitdagende aspecten kunnen een aantrekkingskracht betekenen die ze niet begrijpen. Er kunnen verwarring en frustratie optreden. 

North Node: Ze gaan samen vooruit. De lessen die ze in het verleden hebben geleerd, helpen hen om samen te veranderen en te transformeren.
Zuidknooppunt: kan een relatie aangeven die ze moeten loslaten. Zonder elkaar te verlaten kan dit een relatie betekenen waarin gewoontes moeten veranderen.

Mars t.o Knopen duidt op vuur, passie, magnetisme en een aantrekkingskracht waardoor ze het gevoel krijgen dat ze echt bedoeld zijn om samen te zijn OF met uitdagende aspecten, zoals ze emotioneel en spiritueel samen nodig hebben, maar de wereld blijft in de weg zitten.

Lees ook:   De Grote Conjunctie: Jupiter Conjunct Saturnus "and a New Dawn Arrives"

Noord knoop: Hun wil, verlangen en geest versmelten bij impact. Ze duwen elkaar door de lessen van dit leven en misschien wel naar het volgende leven.
South Node: Een oorlog tussen hen uit een vorig leven woedt nog steeds in hun relatie. Ze moeten vrede sluiten of verder gaan.

Jupiter t.o Knopen kan een behoorlijk spirituele ervaring zijn. In deze relatie is er een focus op overtuigingen, vragen en geloof (of het nu gaat om vertrouwen in jezelf, in anderen of in iets groters dan zijzelf). Met gemakkelijkere aspecten toont Jupiter de Node-persoon eerlijkheid, openheid en goedheid of “gerechtigheid”. Jupiter geeft op de een of andere manier een voorbeeld. Met uitdagende aspecten is het voorbeeld dat Jupiter stelt, niet altijd welkom of gemakkelijk te begrijpen door de Node-persoon.

Noordknoop: kan een meer wederzijds voordelige invloed hebben op de relatie. Samen zijn kan ‘geluk’ aantrekken of op zijn minst een gevoel van geluk en vervulling. Ze zijn samen op een spirituele en karmische reis.
South Node: Jupiter zou de Node-persoon daadwerkelijk uit zijn oude gewoonten of sporen kunnen halen. Dit kan ook een gebied zijn waar de uitdijende neiging van Jupiter een gevoel van toegeeflijkheid en consumptie mogelijk maakt of creëert voor wat de Node-persoon achter zich wil laten. In sommige gevallen is de Node-persoon uiteindelijk klaar of overtreft hij Jupiter en wil hij de gewoonten of gedachten die ze samen hebben gecultiveerd achter zich laten.

Saturnus t.o Knopen hebben we het beroemde thema van volwassenheid. Saturnus speelt een rol bij het helpen van de Node-persoon om volwassen te worden. Soms herinnert de Node-persoon Saturnus aan een principe of zelfbelofte waar ze misschien ontspannen over zijn geworden of die ze vergeten zijn.

North Node: Met gemakkelijke aspecten leidt Saturnus de Node door paden en de Node-persoon door zijn eigen lessen helpt Saturnus om vrijer en ontzorgd te worden. Met uitdagende aspecten kunnen ze het keerpunt voor elkaar zijn naar volwassenheid, taaiheid, succes, zelfredzaamheid.
Zuidknooppunt: tijdens het proberen om op het knooppunt te bewegen, herkent de persoon mogelijk zijn eigen worstelingen in Saturnus. Verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en in gezonde mate van elkaar afhankelijk zijn, kan goed zijn voor deze relatie. Maar Saturnus met harde aspecten kan de groei van de Node beperken.

Uranus t.o Knopen zien we bevrijding, verstoring en misschien een vorm van verlichting. Met gemakkelijke aspecten bevrijdt Uranus en met harde aspecten verstoort Uranus. Het knooppunt zou in synastrie niet altijd passief moeten lijken. De Node kan de hogere geest van de persoon van Uranus weerspiegelen of hen misschien laten zien waar obstakels zijn die Uranus in de weg kunnen staan ​​bij het bereiken van hun vrijheid, wat ze willen veranderen of hun expressie. 

Lees ook:   Pluto's terugkeer en de wedergeboorte van individuele vrijheid

North Node: Uranus helpt de Node-persoon uit het verleden te halen, vooral op een onverwachte of radicale manier. Uitdagende aspecten kunnen erop wijzen dat Uranus een echte uitdaging is die de Node-persoon moet overwinnen om door te gaan.
South Node: Uranus zou chaos kunnen brengen in het leren van de Node-persoon, misschien niet altijd de beste invloed. Soms met gemakkelijkere aspecten kan Uranus-vibratie de Node-persoon helpen meer te accepteren dat hij het verleden achter zich laat of uit zijn comfortzone gaat.

Neptunus  t.o Knopen kan wijzen op wederzijdse genezing. Gevoelens uit het verleden kunnen in deze relatie sterk worden voor de Node-persoon. Gemakkelijke aspecten duiden erop dat we verder gaan, terwijl uitdagende aspecten elkaar langdurige onzekerheden kunnen opleveren.

Noord knoop: Neptunus kan de knoop-persoon zacht of hard onder ogen zien in de richting van emoties die moeilijk uit te werpen zijn, zoals schuld, spijt of verraad. Waar de Node naartoe beweegt, kan een doel of les zijn die Neptunus goed begrijpt en waarmee Neptunus sympathiseert.
Zuidknooppunt: Neptunus kan soms de emoties opwekken die de knooppuntpersoon tegenhouden. Afhankelijk van wat de Node-persoon achterlaat, kan dit iets zijn waar de Neptunus-persoon momenteel doorheen gaat. Ze moeten samenwerken om elkaar uit de modder te halen.

Pluto t.o Knopen wordt geleverd met lessen over luisteren naar je intuïtie, vertrouwen op je kracht en je eigen lot bepalen. Gemakkelijke aspecten duiden op intense nabijheid om elkaar te helpen groeien. Uitdagende aspecten kunnen machtsstrijd geven aan hun relaties. Elkaars levenspad kan om de een of andere reden als een bedreiging voor de ander aanvoelen.

Noord knoop: Pluto geeft de knooppunt-persoon de mogelijkheid om te leren en te groeien. Het pad van de knoop-persoon kan Pluto op de een of andere manier helpen te transformeren. Samen kunnen ze leren hoe ze als individu meer controle over zichzelf kunnen krijgen.

Zuid knoop: Pluto kan worden aangetrokken en gehecht raken aan het oude zelf van de knoop-persoon en op zijn beurt maakt de Knopen-persoon gehecht aan zijn oude manieren, aan zijn comfortzone. Maar Pluto’s transformerende kracht kan nog steeds helpen bij de levenslessen van de Knoop.

Gerelateerde artikelen

Back to top button