web analytics
11:11 Dubbele getallen
GeschiedenisWetenschap & Ontwikkeling

Wetenschappers hebben na duizenden jaren eindelijk het graf van Alexander de Grote geopend!

Wetenschappers hebben na duizenden jaren eindelijk het graf van Alexander de Grote geopend! Voor zijn dood had Alexander een speciaal verzoek ingediend om de “Zoon van Zeus Ammon” te worden genoemd en hij wilde niet naast zijn vader Filips in Aegae begraven worden.

Historische verslagen uit de begintijd vertellen ons dat toen Alexander in 323 v.Chr. plotseling overleed in Babylon, zijn lichaam werd gemummificeerd, net als de farao’s, en in een gouden kist werd geplaatst, met de bedoeling het naar Siwa te vervoeren. Zijn verzoek werd echter niet gerespecteerd.

De begrafenisstoet met het lichaam van Alexander werd in Syrië onderschept door een van zijn generaals, Ptolemaeus I Soter. Rond eind 322 of begin 321 v.Chr. Leidde Ptolemaeus de reis van het lichaam om naar Egypte, waar het zijn rustplaats vond in Memphis, een stad die had gediend als het hart van Alexanders regering in Egypte.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥