web analytics
11:11 Dubbele getallen
Wetenschap & Ontwikkeling

Er is weinig tijd meer, de wetenschapper zei dat één Europese stad onder water zal komen te staan

Levent Kurnaz, directeur van het onderzoekscentrum voor klimaatverandering aan de universiteit van Bogazici, zei dat in de toekomst een deel van Istanbul onder water kan komen te staan ​​als gevolg van de stijging van het niveau van de Zee van Marmara.

Volgens het  DHA- bureau gaat het smelten van gletsjers door, waardoor het niveau van de wereldzeeën stijgt. Halverwege de eeuw zal de Zee van Marmara minstens 50 centimeter stijgen.

Als gevolg hiervan zullen villa’s aan de oevers van de Bosporus, evenals het Kadikoy-gebied, onder water komen te staan. Feit is dat de ingang van het gelijknamige station onder zeeniveau ligt en bij een stevige storm voor 2050 onder water kan komen te staan.

Er is weinig tijd meer om een ​​aantal iconische bouwwerken te redden. Met name om de paleizen van Dolmabahce en Chiragan, evenals andere culturele bezienswaardigheden, te beschermen, zullen muren moeten worden gebouwd, waarschuwde de expert.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥