web analytics

Tech bros stellen voor om vrouwen te vervangen door ‘synthetische baarmoeders’

Tech bros stellen voor om vrouwen te vervangen door ‘synthetische baarmoeders’

Het wegnemen van de verantwoordelijkheid voor zwangerschap van vrouwen zou kunnen leiden tot minder ongelijkheid in rijkdom naar geslacht, betoogde een miljardair

Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin en Gumroad-oprichter Sahil Lavingia stelden synthetische baarmoeders voor als een oplossing voor genderongelijkheid

Verschillende vooraanstaande tech-ondernemers bespraken de mogelijkheid om natuurlijke geboorte te vervangen door synthetische baarmoeders, met het argument dat dergelijke technologie de “last” van zwangerschap zou wegnemen en vrouwen in staat zou stellen meer te werken.

Nadat Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, dinsdag waarschuwde dat de samenleving “zich veel meer zorgen zou moeten maken over de ineenstorting van de bevolking”, kwamen Musk’s collega-technologieleiders met één oplossing voor dalende geboortecijfers.

“We zouden moeten investeren in technologie die het krijgen van kinderen veel sneller/gemakkelijker/goedkoper/toegankelijker maakt… Synthetische baarmoeders, enz.”,  stelde Sahil Lavingia, de oprichter van het digitale producthandelsplatform Gumroad, voor.

Vitalik Buterin, mede-oprichter van cryptocurrency Ethereum, was het daarmee eens en voerde aan dat vrouwen zouden kunnen blijven werken als de “zwangerschapslast” zou worden vervangen door synthetische baarmoeders.

Buterin – die een geschat vermogen heeft van $ 1,46 miljard – beweerde dat het uitbesteden van zwangerschap aan machines zou kunnen betekenen “de ongelijkheid” van rijkdom tussen geslachten “aanzienlijk verminderen”.

Hoewel Lavingia en Buterin enige steun kregen op sociale media, waren de meeste reacties overweldigend negatief, waarbij critici het idee vergeleken met de in het laboratorium gekweekte mensen uit ‘The Matrix’.

“Dit is zo dystopisch… waarom geen systeem creëren waarin iedereen die bijdraagt ​​aan de samenleving genoeg verdient om een ​​gezin te stichten, een huis te kopen en te leven in plaats van constant geprijsd te worden door inflatie?”  stelde een persoon voor.

Lees ook:   De man die nooit geboren werd is toch vader

Bron

Nepzonnen… geoengineering… chemtrails, fake pandemieen, en nu dit weer..en tzt een mensheid zonder gevoel…alles dood…
En zonder echt zonlicht zal de mens grijs worden van huid en ziekelijk en zwak en emotieloos…en
dan zijn de Grey ones onze nazaten… hier begint de ellende!
Stop het nu het nog kan…

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button