...

03 december 2021

 

In het huis van de toekomst

https://www.bof.nl/2016/01/22/blog-of-things-in-het-huis-van-de-toekomst-krijg-je-een-koude-douche/

Creepy dus… lees het door mocht je het interessant vinden..

Paard van Troje?

Van slimme koelkasten die gebruikt worden om je Gmail-account te stelen tot babyfoons die worden gehackt door enge mannen; de lijst met problemen wordt alsmaar langer. Het is duidelijk dat de kinderschoenen van het Internet of Things nog niet tegen zwaar weer bestand zijn. De problemen die ik in het artikel heb geschetst zijn geen vergezochte doemscenario’s maar reële situaties waarmee smart-bewoners geconfronteerd kunnen worden. Wie op dit moment smart-spullen aanschaft en graag voorop loopt in de mars doet er goed aan om deze risico’s in het achterhoofd te houden. Weegt het comfort van een voorverwarmde woonkamer werkelijk op tegen de veiligheids- en privacyrisico’s die je binnenhaalt in een omgeving waar deze waarden het belangrijkst zijn – je eigen huis? Ik ben uiteraard erg benieuwd naar de ervaringen van slimmeriken met dito gadgets. Door welke thermostaat lig je er warmpjes bij en welke slimme melkschuimer maakt je het leven zuur?

 

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Fraudeur paardenvlees verkocht als rundvlees moet 1 miljoen euro betalen

Gerelateerde berichten