29 september 2020

 

Grootste ‘ander’ planetenstelsel ooit ontdekt

Grootste ‘ander’ planetenstelsel ooit ontdekt
 photo dreams_zpsb838aa9c.jpg
28-10-13
Duitse wetenschappers hebben het grootste planetenstelsel tot nu toe ontdekt buiten het onze. De ster KOI-351 telt maar liefst zeven planeten. Dit heeft heeft het Duitse Centrum voor Lucht- en Ruimtevaart (DLR) maandag laten weten. Ons eigen planetenstelsel telt acht planeten.
Het planetenstelsel van KOI-351 lijkt op het onze. Zo zijn er kleine stenen planeten vlakbij de centrale ster en gasreuzen op een grotere afstand. De planeten zitten wel dichter op elkaar dan die rond onze zon. Astrofysici in de hele wereld waren al lang op zoek naar een zonnestelsel dat op het onze lijkt.

Tegenwoordig zijn 771 sterren met planeten bekend. De meeste sterren hebben maar één planeet. Slechts van 170 sterren is bekend dat er meerdere planeten omheen cirkelen. Er is maar een klein aantal sterren bekend met meer dan vijf planeten. Kort geleden is de 1000e planeet buiten ons zonnestelsel ontdekt.
AD.nl

Lees ook:   Wat is 5G nu echt! Is het echt gevaarlijk of niet.

Gerelateerde berichten