web analytics
11:11 Dubbele getallen
Chakra's & Aura'sEnergetica, entiteiten, geestenSpiritueel

Energieverschillen tussen mannen en vrouwen

988fc1d25b8d555e1b6f477dd41591f6 AnGel-WinGs.nl

Wat is een vrouw, en waarin verschilt zij van een man?
God heeft mannen en vrouwen met een reden geschapen en ze verschillen van elkaar. Naast het feit dat iedereen zijn eigen functies heeft, beweegt de energie in ons ook anders.

Elke persoon heeft 7 mentale energiecentra, wat vaak chakra’s worden genoemd. In feite zijn er meer, maar de belangrijkste zijn er 7. We zijn zo ontworpen dat bij mannen en vrouwen de energie in deze centra anders beweegt. Sommige met de klok mee, sommige tegen de klok in. Wat geeft de activiteit of passiviteit van het chakra. En het blijkt dat we elkaar volledig aanvullen.

VEILIGHEID

We beginnen vanaf de onderkant. Het laagste chakra is muladhara. Het is verantwoordelijk voor overleving en nakomelingen, en het is zo ontworpen dat dit chakra bij een man actief is, en bij een vrouw passief. Dat wil zeggen: een man geeft energie en een vrouw ontvangt deze. De kleur van dit chakra is rood.

Dit betekent dat deze mannelijke functie het bieden van bescherming is. Bescherming voor het voortbestaan ​​van een vrouw. Zorg voor basisveiligheid. De plicht van een vrouw op deze plek is om te leren accepteren. Volgens het idee moeten we een man volledig vertrouwen en erop vertrouwen dat hij voor ons kan zorgen.

Velen van ons hebben allerlei geboortetrauma’s en andere trauma’s. Vaak staan ​​we niet toe dat een man voor ons zorgt. Heel vaak zeggen vrouwen: “Oh, ik zou graag een sterke schouder willen.” Maar in de praktijk blijkt het zo eng te zijn om erop te vertrouwen, dat het gemakkelijker is om alles zelf te doen.

Als een vrouw voor het overleven begint te zorgen, bijvoorbeeld voor zichzelf en haar kinderen, dan begint het chakra te werken volgens het mannelijke type, het begint actief te worden. Als een vrouw een echtgenoot in de buurt heeft, blijft er niets meer voor hem over en wordt zijn chakra passief. Dat wil zeggen, hij begint te ontvangen en de vrouw begint te geven. En het is erg moeilijk om deze situatie later ongedaan te maken.

Je moet begrijpen dat als je een echtgenoot of een jongere man hebt, maar je tegelijkertijd liever zelf voor je veiligheid zorgt, je daardoor een mannelijke functie op je neemt, en dit schaadt zowel je vrouwelijkheid alsook zijn mannelijkheid.

PLEZIER
Vervolgens komt het tweede chakra – svadhisthana. Zij is verantwoordelijk voor plezier en verlangens, en werkt anders. Bij vrouwen is het actief, bij mannen passief. Dat wil zeggen: vrouwen zijn gevend en mannen ontvangend. Dit chakra is oranje.

Zelfs de Veda’s zeggen dat een man de genieter is, en een vrouw degene door wie men geniet. Dit suggereert dat het onze taak als vrouwen is om een ​​comfortabele en gezellige wereld voor mannen te creëren. Heel vaak protesteren vrouwen tegen dit punt en zeggen: hoe is dit mogelijk, waarom zouden we hen dienen, waarom zouden we hen een plezier doen en al hun verlangens vervullen? Wat is dit voor werelds onrecht?

Eigenlijk is alles hier eerlijk. Omdat er van de 7 chakra’s er 3 actief zijn bij vrouwen, 3 bij mannen en 1, de bovenste, voor iedereen hetzelfde werkt. Er is dus geen sprake van onrechtvaardigheid, er is eenvoudigweg sprake van een rolverdeling. Het is belangrijk voor ons om te begrijpen dat een man ook iets geeft, en het is onze taak om hem plezier te geven en zijn verlangens te vervullen – en dan is alles niet zo erg.

Lees ook eens:  Energie, liefde en gezondheid

Een man kan ’s ochtends wat eenvoudige gebakken aardappelen of roerei krijgen voor zijn ontbijt, gemaakt met de houding van ‘eet en laat me met rust’. Maar je kunt dit zo doen dat hij elke keer plezier krijgt bij het ontbijt, de lunch of het avondeten.

Dienovereenkomstig kan hetzelfde worden gedaan, bijvoorbeeld met seksuele relaties. Je kunt je huwelijksplicht vervullen en zeggen: “Wanneer zal dit allemaal eindigen?”, Of je kunt ervoor zorgen dat de man echt van het proces geniet. Het hoeft niet elke dag te zijn, ook niet eens elke week. Laat het desnoods een maandelijks feest zijn. Maar wat voor één!

GELD
Vervolgens gaan we verder naar het derde chakra – manipura. Dit is geld, vitale energie, prestaties. Het is actief bij mannen en bijgevolg passief bij vrouwen. Dat wil zeggen: een man geeft aan een vrouw. De vrouw accepteert. En hier hebben vrouwen weer een probleem. De kleur van dit chakra is geel.

Heel vaak zeggen vrouwen: “Ik kan geen geld van een man aannemen.” Of ik schaam me om mijn man om geld te vragen voor een blouse.

Meestal gebeurt dit vaak als een vrouw werkte, voor zichzelf zorgde, vervolgens trouwde en met zwangerschapsverlof ging. En het blijkt dat ze niet werkt, iets wil kopen, maar zich schaamt om het aan haar man te vragen.

En dit is waar een zeer ernstig conflict plaatsvindt. Want als een vrouw weigert geld en levensenergie te accepteren, dan stopt de man met het geven ervan en gaat hij naar een iets andere positie, of hij heeft er minder van. Dat wil zeggen, een van de redenen waarom mannen ook wat verdienen is dat de vrouw niets vraagt. De vrouw zegt dat ze niets nodig heeft.

Als een vrouw zo’n houding ten opzichte van zichzelf heeft, een houding ten opzichte van geld en een houding ten opzichte van een man, dan zal de man niet veel verdienen, omdat hij simpelweg geen behoefte of noodzaak heeft. Mannen zijn van nature erg ascetisch. Je hebt waarschijnlijk de appartementen van vrijgezellen gezien; die hebben over het algemeen niet veel nodig.

Soms stopt een man in deze situatie met het verdienen van geld en wordt hij bv bwvs een gigolo. Of hij vindt iemand die hem zal stimuleren om haar verlangens te verwezenlijken.

Daarom is het onze verantwoordelijkheid als vrouwen om geld en geschenken van mannen te leren accepteren, en sommige prestaties en daden te accepteren die zij in onze naam doen.

Er is nog een andere optie, wanneer een vrouw ineens veel gaat verdienen. Ze begint te denken dat dit haar belangrijkste doel in het leven is: voor haar gezin zorgen, haar gezin voeden.

Dat wil zeggen, als een vrouw in dit opzicht resoluut activiteit op zich neemt, heeft de man niets meer over. De vrouw heeft alles meegenomen. Hij moet het gewoon accepteren. Dan wordt hij huiselijk, onder de voet gelopen en zo. En dit is de verantwoordelijkheid van een vrouw: dat we iets op ons hebben genomen dat niet de onze is.

LIEFDE
Het volgende anahata-chakra is dat het hartchakra. Zij is verantwoordelijk voor liefde en sympathie. Dit is ons vrouwelijke chakra. Dat wil zeggen: wij als vrouwen moeten geven, en mannen moeten ontvangen. Integendeel, het blijkt ongemakkelijk te zijn. De kleur van dit chakra is groen of roze.

De meesten van jullie hebben waarschijnlijk wel eens zo’n man gekend die al je grillen vervult, die alles is wat je wilt – bloemen voor jou, en dit, en dat. En hij kijkt naar je mond, en het is gewoon zoveel liefde, en het begroet je ’s avonds en zwaait je’ s ochtends uit. En je kijkt naar hem en begrijpt: hij is een goede man, een goede kerel, maar ik kan niet van hem houden. Ik heb niets om van hem te houden.

Lees ook eens:  Pech, vloeken en magic van je verwijderen | ASMR REIKI

Simpelweg omdat de man de activiteit van dit chakra, dit centrum, op zich nam. Hij begon te geven, en de vrouw heeft geen andere opties. Ze kan niet liefhebben. En liefde is ons vrouwelijke alles.

Als een vrouw op deze plek niet kan liefhebben en vervuld kan worden, dan is het erg moeilijk voor haar. En dat is de reden waarom dergelijke relaties meestal niet werken. Daarom is dit gewoon een prachtig plaatje: “Ik wil dat mijn man romantisch voor me zorgt, dit doet en dat doet en zo van me houdt.” Als dit jou zou overkomen, zou je er helemaal niet blij mee zijn.

Wees daarom verheugd als uw mannen de verantwoordelijkheid voor dit centrum niet van u overnemen en u toestaan ​​​​u daarin te realiseren. Dan kun je je er volledig over uitspreken, een aantal aangename verrassingen voor je geliefde maken en hem op de een of andere manier in de watten leggen.

Dit betekent niet dat hij zijn hele leven alleen maar zal accepteren en er niets voor terug zal geven. Hoogstwaarschijnlijk zal hij ook iets voor je doen, maar het zal niet in dit centrum zijn. Dit zal bijvoorbeeld op het niveau van het derde chakra zijn – dat wil zeggen, hij zal wat geschenken geven, of in het eerste geval – hij zal op de een of andere manier voor je gaan zorgen in termen van leefruimte of andere basiszaken.

Verwacht daarom geen onaardse romantiek en vervulling van je grillen van een man, want het is onze verantwoordelijkheid om verlangens te vervullen, plezier en liefde te geven. Dit is de verantwoordelijkheid van een vrouw. De man zal je met iets anders terugbetalen. Geschenken en een gevoel van veiligheid.

ZELFEXPRESSIE
Het vijfde chakra, Vishuddha, is communicatie en zelfexpressie. Een man geeft en een vrouw ontvangt. De man is actief.
Het is erg belangrijk voor een man in het leven om zichzelf te uiten, zichzelf te realiseren.
De kleur van dit chakra is lichtblauw.

Als een vrouw via het vierde centrum Liefde heeft leren geven, stijgt deze energie bij een man hoger en wil hij niet langer alleen maar geld verdienen, niet alleen maar een basisniveau voor zijn gezin bieden. Hij wil nu al zijn stempel drukken op de geschiedenis, een soort erfenis. Hij wil deze wereld op de een of andere manier verbeteren – op dit niveau beginnen mannen vaak geweldige dingen te doen, mondiale prestaties.

En al deze prestaties worden gedaan in de naam van vrouwen. Onze taak op deze plek is om te ontvangen. Met vreugde en liefde. Hoe prinsessen en koninginnen eer ontvangen van vechtende ridders. Zodat ze iemand hebben voor wie ze kruistochten kunnen uitvoeren, hun thuisland kunnen verdedigen of de planeet kunnen redden van een milieuramp.

Daarom, als je wilt dat je man niet alleen overleeft en werkt, maar zichzelf daadwerkelijk realiseert en de wereld verandert, leer dan van hem te houden. De energie van jouw liefde kan de energie in hem naar het vijfde centrum brengen.

Lees ook eens:  Bijbel en wetenschap (wetenswaard)

Daarnaast is het ook een centrum voor communicatie en public relations. Het is bijvoorbeeld goed als familievrienden vrienden van de echtgenoot zijn. Jij bent niet degene die hem in je gezelschap brengt en hem dwingt om met je vrienden te communiceren. En hij laat je kennismaken met een bepaalde kring, creëert een soort communicatie voor je en legt verbindingen tussen families.

HELDERZIENDHEID
Het zesde chakra is ajna – helderziendheid. Een vrouw geeft en een man ontvangt.
In theorie zou elke vrouw de belangrijkste assistent van haar man moeten zijn. En haar belangrijkste hulp is om niet te doen wat hij niet leuk vindt. En om hem te voorzien van wat hij van nature niet heeft. Helderziendheid. De kleur van dit chakra is donkerblauw.

Laten we zeggen dat een vrouw haar man altijd heel goed advies geeft. Ze heeft intuïtie, en ze voelt en zegt heel vaak: “Ik hou niet van deze man met wie je een contract wilt tekenen.” Een man in een ideale situatie luistert naar haar gevoelens. Als hij voldoende betekenis heeft in zijn drie centra – hij wordt gerealiseerd als hoofd van het gezin, als kostwinner en hij heeft een bepaalde missie – zal hij gemakkelijk rekening houden met de aanbevelingen van zijn vrouw.

Een vrouw voelt heel vaak bepaalde dingen, en ze zegt: “luister, ik mag deze persoon niet, laten we niet met hem samenwerken, anders denk ik dat dit niet goed zal aflopen.” Er gaat enige tijd voorbij – en zo gebeurt alles.

Dit overkomt mij vaak – als ik iemand niet leuk vind, hoewel daar geen duidelijke redenen voor zijn. Ik heb het mijn man nog niet eerder verteld. En dan gebeurt er een situatie – en de persoon onthult zichzelf van niet de beste kant.

Ik besefte dat het mijn taak was om mijn man te beschermen. En ik begon het hem te vertellen. In eerste instantie wuifde hij het weg. Maar na een paar ernstige situaties begon hij mijn mening over mensen te vragen. Vooral als het gaat om partnerschappen en joint ventures met iemand.

WIJ ZIJN ZIELEN
Het zevende chakra werkt voor iedereen hetzelfde: het is onze verbinding met God. Het maakt niet uit of we mannen of vrouwen zijn. Allereerst zijn we zielen, en de ziel heeft geen geslacht. De kleur van dit chakra is paars.

Geslachtsverschillen zijn hier op aarde belangrijk om de missie te vervullen waarvoor we geboren zijn. Gender schept voor ons een raamwerk dat we kunnen invullen zoals we willen. We kunnen zeggen dat door ons een vrouwelijk lichaam te geven, de Heer de cirkel van het gooien heeft verkleind en duidelijker heeft geschetst welke rol wij hier moeten spelen.

HOE IS HET VOOR JOU?
Meestal hebben we de grootste onevenwichtigheden in de vier lagere chakra’s. Ze creëren de basis voor harmonie op hogere niveaus. Daarom hebben we een grote taak in dit leven: leren de eerste en derde chakra’s van een man te accepteren. En leer bovendien te geven op de tweede en vierde manier. Dit is precies wat we vaak niet doen.

Hoe harmonieus is dit in jouw leven? Op welke chakra’s ben jij actief? En welke niet…

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥