web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsycheSpiritueelWijsheid

Omgaan met slechte mensen

Omgaan met slechte mensen

Ons doorloopleven kent soms onaangename verrassingen. We kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met puur
slechte mensen op het werk of in ons persoonlijke leven. En erin slagen om onszelf tegen hen te verdedigen zonder afstand te nemen van spirituele principes kan een grote uitdaging zijn.

Hoe gaan we om met slechte
mensen?

Mensen met slechte bedoelingen willen een van twee dingen (beide tegelijk): iemand schade berokkenen en/of domineren, altijd persoonlijk, emotioneel, sociaal of materieel gewin.
En wat te doen als we iemand tegenkomen wiens hart gevuld is met haat?

Hier zijn een paar tips!

Wanneer iemand ons kwaad doet, is onze eerste actie om te twijfelen.

En dat is gezond, want het zet onze geest aan het werk op zoek naar antwoorden die onvermijdelijk zullen leiden tot zelfkennis. Maar in deze gevallen is er niet altijd een antwoord dat ons enige zekerheid kan geven over de mensen die in ons leven
komen en gaan. We weten echter genoeg over de spirituele wereld en incarnaties om bepaalde paden te durven bewandelen.

Karma-evenwicht

Dit is de meest voorkomende situatie. Noem het goddelijke gerechtigheid of karma, zoals je wilt. Wat we in vorige levens hebben gedaan, kan ons nu worden teruggegeven door deze persoon die uit de hel lijkt te zijn gekomen. Misschien heb je deze persoon of iemand anders kwaad gedaan en heeft het leven je samengebracht met dit kwaadwillende wezen voor een afrekening. Of is het een les om te leren omgaan met slechte mensen. Dus niet alles maar accepteren onder het mom van vrede.

Leerervaring

Het kan zijn dat je relatie met het kwaad geen redding is, maar eerder een leerervaring. Er wordt aan iets in je gewerkt door middel van kwaad, zoals je innerlijke kracht, probleemoplossend vermogen of zelfs zelfrespect.
Van comfortzones groeit helaas niemand. Of heb je ooit iemand gezien die alles helemaal vervuld heeft, het leven in twijfel trekt en op zoek is naar antwoorden op existentiële vragen? Misschien heb je het gevoel dat je deze acties van het kwaad niet verdient, en misschien ook niet. Maar er wordt iets in jou geheeld en getransformeerd door deze mensen met een lager evolutionair niveau.

Wanneer jij de Meester bent

Het kan zijn dat het leven je op het pad van een bepaalde persoon heeft gebracht omdat er enige spirituele affiniteit tussen jullie is, en je aanwezigheid is een troost in het leven van deze dolende ziel. Je weet het misschien niet eens, maar het is heel goed mogelijk dat jouw energie en trillingen deze persoon kunnen helpen verbeteren en een beter pad voor zichzelf kunnen vinden. Je bent misschien een goed voorbeeld, een leraar of
iets dergelijks.

Lees ook eens:   Geile oxfam medewerkers

Vergeving oefenen

Dit is ook een veel voorkomende situatie: we behandelen het kwaad om te leren vergeven en lief te hebben. Misschien is er in het verleden niet eens een spirituele band tussen jou en dit wezen, maar jullie wegen hebben elkaar gekruist zodat jullie kunnen leren vergeven. Het lijkt simpel, maar dat is het niet. We hebben vaak veel moeite met vergeven, en vergeving kan alleen worden gegeven aan degenen die het niet verdienen. Als ze het
verdienden, zou de persoon jouw vergeving niet nodig hebben.
Vergeving is zonder twijfel een van de menselijke deugden die het dichtst bij het goddelijke staan, omdat het leidt tot liefde en helpt het ego te doden. Arrogante mensen vergeven niet. Degenen die geen empathie hebben, kunnen zich ook niet losmaken van acties en bevroren blijven in de schade die is aangericht.

Wanneer je geestelijk getest wordt

Soms hebben we al zoveel geleerd dat het tijd is om te testen wat we door jarenlange ervaring en studie hebben geabsorbeerd. In het materiële leven doen we examens en tests. In het spirituele leven hebben we te maken met beproevingen. Dit kan het geval zijn. Het kan zijn dat deze persoon je uitdaagt om het beste in jezelf te laten zien, als een test georkestreerd door spiritualiteit om te verifiëren of je echt een aantal interne
moeilijkheden hebt overwonnen. Daarom kan de manier waarop u reageert op de acties van een bepaalde persoon.
“De zwakken kunnen nooit vergeven. Vergeving is het kenmerk van de
sterken”
Mahatma Gandhi

Zo kan de persoon ervoor zorgen dat u vooruitgang boekt in incarnatie of achteruitgaat, omdat u niet trouw kon blijven aan uw persoonlijke waarden. De verleiding van het kwaad is erg sterk en kan ons gemakkelijk van het pad van het licht afbrengen, omdat het natuurlijk is om bijvoorbeeld gerechtigheid te verwarren met wraak. Denk
goed na over hoe je gaat handelen!

Wat te doen als slechte mensen ons leven
binnenkomen?

VRAAG HULPAAN MENTOREN

Dit is de eerste actie die u kunt ondernemen om met dit type persoon om te gaan. Met wraak of straf kom je nergens, integendeel, het brengt je in hetzelfde trillingspatroon als deze schurk. En aangezien we niet zelfvoorzienend zijn, is het altijd een goed idee om spirituele hulp te vragen om intuïtief te zijn over hoe verder te gaan.

PROFESSIONELE HULP

Nogmaals, we zijn niet zelfvoorzienend en een directe relatie met het kwaad kan gevolgen hebben, of een secundair effect. Onze geest is misschien niet in staat om bepaalde dingen te verteren en dit patroon kan in de toekomst zelfs ziektes veroorzaken. Daarom kan het naast spirituele hulp nodig zijn om professionele hulp te zoeken om de situatie op de beste manier het hoofd te bieden en om te weten hoe te handelen in bepaalde
gevallen. Psychologen en psychiaters kunnen in dit opzicht zeer nuttig zijn en zijn een geweldige uitweg voor degenen die dit voorrecht hebben.

Lees ook eens:   Sietske en der bips

Weiger nooit hulp!

Afstand nemen.

Sommige situaties kunnen uw gezondheid, misschien zelfs uw leven, in gevaar brengen. In deze gevallen kun je het beste proberen afstand te nemen van deze persoon. Leer wat je moet leren, neem de lessen die de situatie
met zich meebrengt en leef je leven op de beste manier.

VERGEVEN

Heeft iemand je pijn gedaan en zich verontschuldigd? Het is geen probleem om de verontschuldigingen van de persoon te accepteren, hoe slecht ze ook zijn. En zelfs als ze zich niet bewust zijn van de schade die ze hebben aangericht of geen spijt tonen, vergeef toch. Vergeving helpt de vergever meer dan de vergevene. En dit betekent niet dat je iemands wandaden moet vergeten, maar het is slechts een teken dat je begrijpt dat deze
persoon ernstige problemen heeft en veel hulp nodig heeft. (Heel belangrijk om te beseffen!) Empathie moet ook gericht zijn op degenen die nog steeds in de schaduw leven, want houden van degenen die van ons houden of degenen met wie we ons
identificeren, is heel gemakkelijk. Het moeilijkste is de andere wang toekeren.

BIDDEN

Je kunt deze persoon helpen met je gebeden, zodat ze een lading positieve energie ontvangen en meer kansen hebben om wakker te worden en te stoppen met het kwetsen van mensen. Stuur kleuren, Reiki, engelen, kortom, wat je het meest vertrouwd bent en waarmee je je identificeert. (Bidden kun je ook doen met je gedachtenkracht want dat is het ook, je stuurt liefde en dus energie naar iemand toe, dus als je niet wilt bidden dan is dit ook prima) Alle hulp is welkom! Het is ook een
goed idee om de beschermengel van de persoon te vragen om hulp. En als je je mobiliseert om iemand in deze situatie te helpen, verdien je zeker punten in je evolutie. Het dient de ander, maar dient ook jou.

“Elke vorm van kwaad is het resultaat van een of ander tekort.”
~Seneca“

ZEG WAT JE DENKT EN STEL GRENZEN

Als het niet riskant voor je is, kan het stellen van grenzen en het uiten van hoe je je voelt de reden zijn dat je leven deze gekwelde ziel kruiste. Veel mensen hebben moeite met het stellen van grenzen en het uiten van emoties, en hoe ongelooflijk het ook mag lijken, woede is effectiever dan liefde om dit konijn uit het hol te krijgen. Haal eruit wat er uit je moet komen, op de meest constructieve manier voor beiden. Houd er rekening
mee dat om een grens te stellen, u bewust en proactief moet handelen. Als je de dingen op een natuurlijke manier laat gebeuren, zul je constant in moeilijke gesprekken verwikkeld zijn. Als je grenzen stelt, kun je veel van de chaos beheersen die wordt veroorzaakt door een giftig persoon. (Het zorgt er ook voor dat anderen jou gaan respecteren omdat je grenzen stelt! Is ook een teken dat je van jezelf houdt)

Lees ook eens:   Voor je geld weg geeft voor het goede doel

FOCUS OP UW BESTE PRESTATIES

Als deze situatie zich op het werk voordoet, kan uw redding uzelf zijn. De resultaten van uw werk spreken voor zich en zijn de beste manier om u te verdedigen tegen kwaadaardige professionele aanvallen. Verspil geen tijd of energie door je zorgen te maken over wat de andere persoon van plan is tegen je te doen; houd in
plaats daarvan je focus op je dromen en intenties, doe je best en probeer doelen en verwachtingen te overtreffen. Bouw sterke relaties op met betekenisvolle mensen die je willen ondersteunen.

VERGEET NOOIT JE PERSOONLIJKE WAARDEN

Wat je in je meebrengt, is misschien wel het beste wapen tegen elk kwaad. Moeilijke situaties dagen ons op verschillende manieren uit en, zoals hierboven vermeld, kan het zijn dat u voor een beproeving staat. Daarom is het essentieel om trouw te blijven aan je morele en persoonlijke waarden om deze situatie op de beste
manier het hoofd te bieden. Onze grenzen worden getest en we moeten beslissingen nemen die ons simpelweg definiëren als vechters of lafaards. Ruil daarom nooit de rest van je leven een moment van interne onrust in. Het juiste doen is niet gemakkelijk, maar het is altijd het meest lonend. Vergeet nooit dat U geestelijke
soevereiniteit hebt.

Bron

Veel mensen zijn bitter door het feit dat mensen hen in de steek lieten tijdens corona of hen uitlachten en uitscholden voor wappies bv.
Moet je niet doen, sta erboven en zij weten niet beter.
Verwacht ook niet dat je hen kunt laten inzien dat het anders zit.
Je gooit een balletje op en als iemand die bal niet vangt, begin er dan niet over.
Laat ze maar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥