web analytics

Wortelchakra (1e Chakra – Muladhara)

18fda7746e0c1fa1fe8b0b9e74d0d8aa via Angel-Wings

Wortelchakra (1e Chakra – Muladhara)

Kenmerken van de Wortelchakra

 • Wortelchakra Locatie: Gelegen aan het einde van het stuitbeen, de basis van de wervelkolom (perineum)
 • Kleur: Rood, robijnrood
 • Ontwikkelingsperiode: tussen 1-8 jaar. Details worden hieronder gegeven.
 • Wat te eten voor balans: Eiwit moet voornamelijk worden gevoed.
 • Notatie: Do, C
 • Mantra: LAM, aarding
 • Muziek: Ritmische melodieën, drums, percussie, instrumentale muziek
 • Beïnvloed teken: Steenbok
 • Planeet: Saturnus
 • Element: Aarde
 • Bijbehorend zintuig: geur
 • Steen: Kattenoog, robijn, rood koraal, agaat, hematiet, bloedsteen
 • Aroma: Cederhout, patchouli, mirre, kruidnagel
 • Frequentie: 432 Hz, onder 1 octaaf: 216 Hz, onder 2 octaaf: 108
 • Sanksrit naam: Muladhara (root, ondersteuning)
 • Symbool: lotus met 4 bloemblaadjes
 • Overeenkomstige hormonale klier: bijnier
 • Bijbehorende anatomie: nieren, wervelkolom, dikke darm, benen, voeten
 • Eigenschappen: geduld, structuur, stabiliteit, veiligheid, vermogen om je seksuele dromen te manifesteren
 • Onevenwichtige levensproblemen van de wortelchakra: waardeer materiële bezittingen heilig, vind vertrouwen op plaatsen van wanhoop, geen richting in het leven, overmatige zorgen over niet genoeg geld, veiligheid, zekerheid, bezittingen
 • Betrokken: gedachten en gevoelens over behoeften, fysieke veiligheid, huis, eigendommen, carrière, financiën
 • Fysieke activiteiten: yoga, beweging gericht op benen en voeten, elke activiteit die geaard is, fysieke en
  spirituele activiteiten: de schoonheid en perfectie van de natuurlijke wereld realiseren, aardingsmeditaties

 

Algemene informatie over de wortelchakra

De wortelchakra symboliseert het alleen kunnen staan ​​en alles wat we nodig hebben in de fysieke wereld, namelijk het aardse. heeft te maken met zwaartekracht. Om deze reden geeft het ons de energie die we nodig hebben om te overleven. Menselijke impulsen, d.w.z. ontsnappen, overleven, aanvallen, zijn verbonden met de wortelchakra. In geval van onbalans is er een verlies van activiteit in de aangetaste organen. Het is de basis van ons bestaan. Omdat onze fysieke activiteiten verbonden zijn met dit chakra, is het de belangrijkste bron van situaties zoals moe, terughoudend en uitgeput zijn. Het is gerelateerd aan dit chakra in onze vorige levens. Om deze reden, als er voorouderlijke of karmische situaties zijn, kan deze chakra worden gewist. De relaties van andere mensen met ons zijn gerelateerd aan de energie die we uitstralen in onze aura. De energie die ik uitstraal van de aura is direct gerelateerd aan hoe onze chakra’s werken. Dol zijn op  energie is een kracht die alle angst, stress en ziekte in ons geneest.

Lees ook:   Hoe weet je of iemand aan je denkt?

1 jaar oud (Root-Root)

Primitieve instincten, gedachten en handelingen zijn verbonden met de wortelchakra. Evenzo is de wortelchakra gerelateerd aan familie, veiligheid en aarding. We gaan het eerste jaar van ons leven in met de wortelchakra. We leven dit leven voor de eerste keer en als baby’s wennen we net aan de lichamelijkheid van het leven. Het gaat dus vooral over angst en het bouwen van ons fundament.

2 jaar oud (wortel sacraal):

Op de leeftijd van twee zijn we nog steeds in de wortelchakra-cyclus, maar volwassen genoeg om onze emoties via het sacrale chakra te ontwikkelen. Het sacrale chakra verwerkt onze emoties en op deze leeftijd ontwikkelen we een sterke band met onze dierbaren. We beginnen ook onze voorkeuren en antipathieën te ontwikkelen.

3 jaar oud (Wortel – Solar Plexus):

Op driejarige leeftijd bevinden we ons in de wortelchakra-cyclus, geassocieerd met de zonnevlechtchakra. Het zonnevlechtchakra wordt geassocieerd met ons zelfgevoel; We beginnen de wereld echt te observeren en beseffen dat we een relatie hebben met anderen en de rest van de wereld.

4 jaar oud (Root – Hart):

Op vierjarige leeftijd bevinden we ons in de wortelchakra-cyclus, maar we bevinden ons ook in het hartchakra-jaar. Het hartchakra staat voor onze liefde en verbinding met onszelf en anderen. Een onbalans in het hart kan angst voor liefde veroorzaken . Maar wanneer het in balans is, laat het onze liefde en connecties schitteren. Als we vier jaar oud zijn, geven we ons land nog steeds aan de planeet. Ook, als we de voorschoolse jaren beginnen, leren we onze liefde voor andere mensen te uiten, we worden socialer.

5 jaar oud (Keel – wortel):

Tegen de tijd dat we vijf zijn, zitten we in de wortelchakra, maar we zijn ook in de keelchakra. Het keelchakra leert luisteren en omgaan met zelfexpressie en communicatie. Tegen de leeftijd van vijf gaat een persoon gewoonlijk naar school en zou hij zijn gedachten beter in woorden moeten uitdrukken.

Lees ook:   Je spirituele gids...

6 jaar oud (wortel-derde oog):

0a5ec5a47b71ca68900bde65bc5040ec via Angel-Wings

Op zesjarige leeftijd bevinden we ons in het wortel- en derde oogchakra jaar. Het derde oog chakra is gerelateerd aan intuïtie en kritisch denken. Op zesjarige leeftijd beginnen we meer over onszelf na te denken. Evenzo zijn we beter in het communiceren van onze kennis en gedachten aan anderen.

7 jaar oud (Wortel – kroon):

Op zevenjarige leeftijd bevinden we ons, net als in het kruinchakra-jaar, in de laatste fase van de wortelchakra-cyclus. De kruinchakra verbindt ons individuele bewustzijn met het bewustzijn van het universum en verbindt ons gevoel van spiritualiteit met de rest van de wereld. In dit tijdperk beginnen we een grotere nieuwsgierigheid naar de wereld te ontwikkelen, vooral naar het mysterieuze en onbekende.

Zoals je kunt zien, heeft elke zevenjarige cyclus een hoofdchakra die de hele zevenjarige cyclus beïnvloedt. Elk jaar heeft echter een andere corresponderende chakra die de hoofdchakra van de cyclus verzoet.

Wat moet er gebeuren om de wortelchakra in evenwicht te brengen? 

 • Meditatie
 • Sport
 • Ontspanning & Ontspanning
 • Strekkende bewegingen
 • Reiki enz. genezend werk

Welke emoties de onbalans in de wortelchakra’s beïnvloeden?

 • Schrikken, shock
 • Onzekerheid
 • Ongemakkelijk voelen

Welke organen worden beïnvloed door de wortelchakra? 

 • Stuitbeen
 • Benen, botten
 • voeten
 • Rectum
 • Immuunsysteem

Mentale en emotionele problemen die worden beïnvloed door de wortelchakra 

 • Fysieke familie- en groepsveiligheid en beveiliging
 • Het vermogen om in de levensbehoeften te voorzien
 • Vermogen om je te verdedigen
 • Je op je gemak voelen, niet ongemakkelijk zijn
 • Familie en sociale regels en orde

Fysieke functiestoornissen die worden aangetast door de wortelchakra

 • Chronische lage rugpijn
 • Ischias
 • Aankomst
 • Rectale tumoren/kanker
 • Depressie
 • Immuun gerelateerde ziekten
 • Rugpijn
 • Been pijn
 • Overgewicht
 • Vermagering
 • Bloedarmoede
 • Osteoporosis
Lees ook:   23 Soorten heksen

1 ste Chakra : https://angel-wings.nl/spiritueel/2021/10/wortelchakra-1e-chakra-muladhara/

2 de Chakra : https://angel-wings.nl/spiritueel/2021/10/sacraal-chakra-2e-chakra-svadhisthana/

3 de Chakra: https://angel-wings.nl/spiritueel/2021/10/zonnevlechtchakra-3e-chakra-manipura/

4 de Chakra : https://angel-wings.nl/spiritueel/2021/10/hartchakra-4e-chakra-anahata/

5 de Chakra : https://angel-wings.nl/spiritueel/chakras/2021/10/keelchakra-5e-chakra-vishuddhi/

6 de Chakra : https://angel-wings.nl/spiritueel/chakras/2021/10/derde-oog-chakra-6e-chakra-ajna/

7 de Chakra : https://angel-wings.nl/spiritueel/chakras/2021/10/kruinchakra-7e-chakra-sahasrara/

Gerelateerde artikelen

Back to top button