web analytics

Energiezuigers

Energiezuigers
negatief

Ken je die mensen die al je energie opzuigen ? De zogenaamde aandachtverslaafden en andere energieslurpers. Nee, enthousiast zie je ze niet snel. Negativiteit van mensen om je heen is een serieuze bedreiging voor je geluksgevoel en gezondheid. Negatieve en kritische mensen kunnen je geest nadelig beïnvloeden. Als je teveel wordt blootgesteld aan negativiteit, ook als het via de televisie komt dan heeft dat een negatief effect op je brein. De activiteit wordt minder in het st…uk van je brein wat je nodig hebt voor het oplossen van problemen. Hoogste tijd dus om je op een mindfulness manier te beschermen tegen dit soort invloeden

Hang niet rond in negatieve kringen. Doe niet mee aan geklaag. Richt je mindful op het positieve, dat wat opbouwt. Hoe minder tijd je in andermans negativiteit en zinloos gedrag en geklaag doorbrengt, hoe beter het voor je is. Als je negatieve mensen in je leven hebt, beperk dan de tijd die je met hen spendeert. Zo houd je meer tijd over voor mensen en activiteiten waar je wel energie van krijgt.

Als je graag in harmonie met jezelf en je omgeving wil leven, dan doe je er goed aan om personen uit te zoeken die je energie geven. Dit zijn mensen die anderen in hun waarde laten met al hun negatieve en positieve punten. Ze zijn gezellig, maar niet oppervlakkig en luisteren graag naar anderen, maar hebben ook zelf wat te vertellen. Ze kunnen doseren. Als ze zelf een tijdje over hun eigen situatie hebben gesproken, tonen ze ook oprechte belangstelling voor de ander. In het contact met anderen is de sfeer plezierig en zonder stress en geheimen zijn veilig. En als er even wrijvingen zijn dan worden die uitgesproken zonder dat alles blijft hangen en zonder dat de relatie daardoor schade van oploopt. Aangezien mensen positieve gedachten nodig hebben om een positief leven te kunnen creëren, is het raadzaam om de geest tegen het negatieve te beschermen.

Lees ook:   Religie over de hele wereld

https://www.mindfulnesmbct.nl

Zelf ken ik ook heel veel energie slurpers, zowel positieve als negatieve. Ze zijn nooit tevreden met de aandacht die je ze schenkt en willen nog meer, zo ook steeds blijven vragen. Zeg het nodige wat belangrijk is en schenk er verder geen aandacht meer aan zodat het niet gevoed wordt en je verder geen energie kost. Want geloof me, je voelt je als een uitgeknepen spons.

Ook kunnen er gaten in je aura ontstaan waardoor je eigen energie weg lekt omdat deze mensen bij je blijven hangen. Er wordt aangeraden om alleen positieve mensen op te zoeken, een goed idee, alleen kan men negatieve mensen niet vermijden. Laten we eerlijk zijn, ook van deze mensen kan men veel leren.

https://marreiki.wordpress.com/2015/01/14/energiezuigers/

Gerelateerde artikelen

Back to top button