web analytics
11:11 Dubbele getallen

Enlil versus Enki, oeps! Sumeriërs vertellen een ander verhaal dan de academische historici!

In het vroege Mesopotamië zijn Enlil en Enki verreweg de twee belangrijkste goden die in bijna alle mythen een hoofdrol spelen.

Enlil is Lord Air/Wind, de eerstgeborene van Anu, de Skyfather en Ki, de Earth Mother, en onder Zijn bevel is het het Woord dat alles leert en het potentieel heeft om alles te creëren. Enlil is daarom Inspiratie en de Inspirator, de eerste Adem van het Universum.

Enki, aan de andere kant, is de god van de zoete ondergrondse wateren (de apsu), beschermheer van alle ambachten, magie en wijsheid, en belichaamt het oorspronkelijke idee van Vorm die talloze vormen kan aannemen en toch in essentie hetzelfde blijft. Enki is dus in wezen de Vormer van Alles, Meester van alles Weten te worden gemanifesteerd zonder.

Zijn vader is ook Anu, de Skyfather, en zijn moeder is Nammu, de oer zoute wateren die de oorsprong gaven van alles wat er is. Dit essay zal zich richten op de band tussen deze twee goddelijke broers, hoe ze zich tot elkaar verhouden, hun interactie met de en vooral in de Mesopotamische mythologie, en verder bevestigen dat beide goden de basis vormen van de Sumerische erfenis voor Mesopotamië.

Samen vormen Enlil en Enki een blijvend, verwonderlijk partnerschap van het Goddelijke Mannelijke in Mesopotamië, een ander model van heelheid dat ongeëvenaard is in de wereldmythe en religie. Word lid van dit kanaal om toegang te krijgen tot speciale voordelen: een ander model van heelheid dat ongeëvenaard is in de wereldmythe en religie

Lees ook:   Great Sphinx of Giza the Biggest Secret is NOT its Age
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button