...

17 oktober 2021

 

Zijn zigeuners de verloren stam van Israël?

Waar kwam dat Rh-negatief vandaan? Een Iberische zigeunervoorouder?

Als we niet weten waarom we de Rh-negatieve bloedfactor hebben geërfd. Maar vandaag hebben we, dankzij wetenschappelijke en genealogische studie, opties. Misschien was  een van die opties dat we afstammen van oude Iraanse Joden, omdat ze een hoger percentage Rh-negatief hebben dan de rest van de bevolking.

Als je naar een oude kaart kijkt, kun je zien dat immigranten uit Iran zich gemakkelijk een weg baanden naar Noord-Afrika en van daaruit naar Iberia (Spanje en Portugal), waardoor velen met Europese wortels deze ongebruikelijke bloedgroep kregen.

Een beetje onderzoek naar de migratiepatronen van zigeuners, laat zien dat hun taal Perzische woorden bevat, wat onthult dat zigeuners al geruimere tijd in Iran waren. Dus als u de Rh-negatieve factor heeft, kunt u zich overgeven aan een tweede theorie. 

Je voorouders waren misschien Perzische zigeuners, want misschien is er een verband tussen Perzische zigeuners en oude Iraanse Joden. Iran was voorheen bekend als Perzië en zowel de joden als de zigeuners hebben een geschiedenis van zwerven. Ongetwijfeld kruisten hun wegen elkaar.

Suellen Ocean is de auteur van Secret Genealogy – A How-to for Tracing Ancient Jewish Ancestry. 

Beschikbaar hier : http://www.amazon.com/Secret-Genealogy-Volume-Suellen-Ocean/dp/0965114082

Deel & let's open the minds!

Lees ook:   Volgens de legende was Lilith de eerste vrouw van Adam

Gerelateerde berichten