web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Blackrock krijgt een deal van een half biljoen dollar om Oekraïne te ‘herbouwen’

Blackrock heeft een deal van een half biljoen dollar gekregen om Oekraïne te ‘herbouwen’ na de oorlog met Rusland, die is verlengd door Amerikaanse en NAVO-belangen die nauw verbonden zijn met Blackrock.

 

De Oekraïense regering zal worden geholpen door BlackRock en JPMorgan Chase bij het opzetten van een ‘wederopbouwbank’, waarvan wordt verwacht dat particuliere entiteiten zwaar zullen investeren in lucratieve wederopbouwprojecten.

De Financial Times merkt op dat het Oekraïne ongeveer 411 miljard dollar zou kosten om het land dat tijdens de oorlog met Rusland beschadigd was, weer op te bouwen, maar dit cijfer blijft dagelijks stijgen.


Human Events meldt: Het Ukraine Development Fund bevindt zich nog in de beginfase van het opzetten van de wederopbouwbank, maar potentiële investeerders zullen een voorproefje krijgen van hoe de zaken er uit zullen zien tijdens een conferentie in Londen die deze week zal plaatsvinden.

Vanwege de hoge kosten voor de wederopbouw nam de Oekraïense regering in november contact op met BlackRock om te zien of er een manier was om investeringen aan te trekken. JPMorgan werd in februari al snel toegevoegd. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bevestigde vorige maand dat hij samenwerkte met de twee financiële instellingen en consultants van McKinsey, aldus het rapport.

Philipp Hildebrand, vicevoorzitter van BlackRock, zei: “Veel van de huidige langetermijnuitdagingen kunnen het beste worden aangepakt via gemengde financiering en dit is er één. Je hebt deze voertuigen nodig om kapitaal op grote schaal te mobiliseren.”

Lees ook eens:  THEY WANT YOU SCARED TO DEATH! Ralph Smart

Hoewel BlackRock en JPMorgan hun diensten aanbieden, zullen zij waarschijnlijk als eerste kijken naar potentiële investeringen in het Oost-Europese land. In het rapport wordt opgemerkt dat de huidige ontwikkeling de relatie van JPMorgan met zijn al lang bestaande klant, Oekraïne, alleen maar heeft verdiept. De financiële instelling heeft Oekraïne sinds 2010 geholpen bij het ophalen van meer dan 25 miljard dollar aan staatsschulden, en leidde in 2022 de schuldreconstructie van 20 miljard dollar van het land.

BlackRock heeft beweerd dat Oekraïne een ‘ontwikkelingsfinancieringsbank’ nodig heeft die het land kansen op het gebied van infrastructuur, klimaat en landbouw zou bieden. Dit zal ze blijkbaar aantrekkelijker maken voor andere langetermijnbeleggers. JPMorgan werd aan de onderneming toegevoegd vanwege zijn expertise op het gebied van schulden.

Stefan Weiler, hoofd van de schuldkapitaalmarkten van JPMorgan in Afrika, Europa en het Midden-Oosten, zei: “Het fonds wordt opgezet om investeerders uit de publieke en private sector ook de kans te geven om in specifieke projecten en sectoren te investeren.”

“Er zullen verschillende sectorale fondsen zijn die het fonds als prioriteiten voor Oekraïne heeft aangemerkt. Dat doel is om de kapitaalparticipatie te maximaliseren.”

Het lijkt er echter niet op dat Oekraïne dergelijke investeringen naar verwachting vóór het einde van het conflict met Rusland zal ontvangen. De Russische president Vladimir Poetin onthulde tijdens een ontmoeting met de Afrikaanse Unie dat Oekraïne naar verluidt in het voorjaar van 2022 een verdrag had ondertekend. Maar het land kwam daarop terug nadat Rusland met de voorwaarden had ingestemd.

Lees ook eens:  Bill Gates stopt 95 Miljoen in water...

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥