web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

‘Ze gaan de formatie gebruiken om de PVV dwars te zitten’

Nederland is in grote meerderheid voor een kabinet met de PVV, maar de macht in Nederland zal er alles aan doen om dat te torpederen. Dat concluderen WIERD DUK en SYP WYNIA in deze nieuwe aflevering van Wynia’s Week TV. De uitzending is ook beschikbaar als podcast https://www.wyniasweek.nl/podcast/.

Gaza en draaien door VVD leidden tot PVV-winst

Voor het eerst won een niet-traditionele partij, de PVV, de landelijke verkiezingen. Wierd Duk zag dat aankomen. Hij kreeg in de laatste weken voor de verkiezingen signalen dat de ‘laffe’ en pro-Palestijnse houding van de autoriteiten op de gebeurtenissen rond Gaza mensen deed besluiten om deze keer voor Wilders te gaan. Ook bracht de (late) uitsluiting van Wilders door Dilan Yesilgöz van de VVD eerdere VVD-stemmers ertoe om de overstap te maken.

Is Rutte nog steeds de regisseur van Den Haag?

Wynia en Duk zijn het er over eens, dat het leiderschap van Yesilgöz verder verzwakt is door de mededeling dat de VVD niet wil regeren. Ze stellen dat het er alle schijn van heeft dat de macht bij de VVD niet zozeer bij haar ligt, maar bij Mark Rutte en/of zijn oude vertrouwelingen. Ze achten het goed denkbaar dat Rutte al minstens een jaar bezig is om toe te werken naar de functie van secretaris-generaal van de Navo en dat ook de kabinetsval daarmee in verband moet worden gebracht – net als de koers van Yesilgöz bij de formatie.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥